web analytics

Wi-Fi-ul din umbră, un aliat în lupta împotriva cancerului de piele

Happiness Brussels

Da, știu, e iarnă. Dar la modul în care trece timpul în ultimii ani…vara e chiar după colț. Și acum să revenim. Cum adică Wi-fi-ul din umbră? Adică o rețea Wi-Fi care funcționeaza doar la umbră. În momentul în care ieși în soare, conexiunea se întrerupe. Targetul acestui proiect lansat de Happiness Brussels sunt plajele și cei care stau la soare prea mult. Proiectul a fost prezentat la Cannes Lions 2015 și mi se pare super tare!

Știm cu toții cât de periculos este să stai prea mult la soare. Și mai știm multe persoane care nici măcar nu folosesc protecție. Unii, dimpotrivă, folosesc uleiuri simple pentru a atrage soarele și pentru a se bronza mai repede, în acest fel expunându-se inutil pentru a obține un bronz. În loc să aleagă doar să informeze oamenii de pericolul pe care îl reprezintă razele UV și petrecerea a prea mult timp în soare în timpul lunilor de vară, cei de la Happiness Brussels au creat o rețea de „Shadow WiFi”, care funcționează numai atunci când utilizatorii sunt în umbră.

Abordarea aceasta pozitivă încurajează un comportament sanatos pentru prevenirea cancerului de piele, în timp ce, de asemenea, educă utilizatorii, deoarece primești și o serie de informații educaționale. În plus, atunci când te înscrii, primești un e-mail cu mai multe detalii referitoare la prevenirea cancerului de piele.

Proiectul a început deja o colaborare cu Liga Contra el Cancer (Liga împotriva cancerului) în Peru, dar Happiness Brussels intenționează să extindă campania la nivel internațional în următoarele luni.

Nu știu cum vi se pare vouă, dar eu sigur abia aștept să beneficiez și eu de Wi-Fi la umbră. 🙂

Photo credits:

http://www.psfk.com/2015/05/beachgoers-get-free-wi-fi-in-the-shade-prevent-skin-cancer-shadow-wi-fi.html

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

6 Comentarii

 • Reply Alex Ciocan 19 ianuarie 2016 at 3:33 pm

  foarte tare :))) la noi ar trebui o astfel de retea care sa fie activa numai daca muncim… de exemplu am muncit 8 ore, sa avem 8 ore net 😀

  • Reply Rahela 19 ianuarie 2016 at 9:48 pm

   :)) Dacă ar fi așa, ar fi departe țara asta.
   În plus, poate am reuși să ne cunoaștem și noi mai bine. Să nu mai vorbim doar pe net.
   Poate am reuși chiar și să ne uităm în ochii oamenilor și să îi ascultăm. (good joke!)

 • Reply Roman Valeria 7 ianuarie 2016 at 2:55 pm

  Cei de la Happiness Bussels sunt creativi si actuali. Acuma intrebarea care se pune este: daca soarele prea mult strica, wi-fi ul prea mult ce face?

  • Reply Rahela 8 ianuarie 2016 at 12:56 am

   Din cate știu eu, Wi-Fi-ul se bazează pe unde radio. Wi-Fi-ul ar putea fi dăunător, dar fiindcă semnalele Wi-Fi nu se acumulează într-un punct anume de pe corpul nostru (la ureche – în cazul telefoanelor), riscul este foarte scăzut. Cât de scăzut…asta nu o știu.
   Preferabil ar fi ca in vacanță să ne desprindem de telefoane și internet, dar cum nu prea pot oamenii să facă asta….măcar să se protejeze pe cât posibil de cancerul de piele. 🙂

 • Reply Rahela 7 ianuarie 2016 at 1:35 pm

  Nu e ciudat, e foarte ciudat! O alegere ciudată chiar și pentru mine.
  Și totuși… uite că ai comentat pe blogul meu. Nu că ăsta ar fi fost scopul. Dar e un bonus binevenit. :))

 • Reply Emil Calinescu 7 ianuarie 2016 at 1:14 pm

  Ce ciudat e sa citesti o stire despre plaja si soare pe un blog unde … ninge!

 • Scrie un comentariu