web analytics

Cum să vorbești aceeași limbă ca și Instagram

Webstock 2017

Acest articol se dorește a fi primul dintr-o mini-serie despre Instagram. Mi-am propus ca în el să vorbesc despre mai multe frânturi de aplicație, pentru a face mai ușor de înțeles aplicația mea favorită. În acest articol, am spicuit câteva idei legate de Instagram de la 3 persoane care par să stăpânească foarte bine feed-ul de Instagram: Mihai Băloianu, Alex Damian și Robert Katai.

Un cont Instagram mai bun

Mihai a trasat foarte ordonat și frumos despre cei 7 pași care ajută să îți dezvolți frumos contul de Instagram. Hai să vedem ce tips & tricks a scos la iveală. Că doar toată lumea caută calea cea mai rapidă și neapărat mai ușoară de a avea succes, nu? 😉

Pasul 1

Gândește-te la tematică. Care va fi subiectul contului tău, ce compoziție vei aborda și care va fi cromatica. Conturile de succes au bine determinate aceste chestiuni încă de la primele fotografii urcate pe Instagram.

Pasul 2

Alege întotdeauna calitatea. Fii atent la focus, lumină, imaginea în sine; acestea au impact asupra feed-ului tău. Nu urca imagini mediocre dacă îți dorești un cont ”urmărit”. O altă chestiune de reținut este că ar trebui să eviți lumina de bec sau de neon. Lumina naturală este prietenul tău cel mai bun. Desigur, sunt soluții atunci când ești obligat de situație să faci fotografii cu lumină de bec. Îl acoperi cu ceva și obții efect de soft box.

Pasul 3

Webstock 2017

Trezește-ți creativitatea. Să te inspiri din alte conturi de Instagram nu înseamnă să furi. Cu excepția situației în care iei fotografia cu totul și spui că e a ta. Dar nu te opri la a imita ce fac alții. Experimentează. Găsește-ți propriu stil.

Un tip a analizat viețile unor persoane de la naștere până la momentul succesului profesional și a ajuns la 2 concluzii:

– ca să devii expert în ceva îți trebuie aproximativ 2.000 de oră de practică și implicare în acel domeniu.

– dintre cei care au făcut parte din studiu, tot ceea ce au creat, ce au făcut, au reușit să facă depunând efort, muncind și experimentând.

Pasul 4

Nu abuza de hashtag-uri. Găsește hashtag-urile relevante pentru fotografia respectivă. Alege-le pe cele mai utilizate și mai căutate. Folosește aplicații care să îți sugereze hashtag-urile potrivite. De exemplu displaypurposes.com îți arată hashtag-urile cele mai folosite în timp real.

Nu te axa pe obținerea de cât mai multe like-uri. Pune un conținut valoros și apoi vin și like-urile.

Pasul 5

Editarea este foarte importantă. Mihai folosește 3 aplicații pentru editarea fotografiilor pe care le urcă pe Instagram.

VSCO – pentru filtre

Retouch – dacă e nevoie să scoți din cadru fire, stâlpi etc.

LD – are câteva opțiuni faine. De exemplu, highlight de soare.

Pasul 6

Interacționează. Dă like-uri, comentează la fotografiile altora, să afle că ești alive and kicking pe Instagram. Te mai poți ajuta și de PODS. Funcționează.

Pasul 7

Pasiunea e ingredientul magic. Ca în orice alt domeniu și aici este nevoie de pasiune pentru a menține intersul și avântul la un nivel înalt. Doar dacă îți place ceea ce faci vei reuși să fii constant și să îți dezvolți contul la un nivel la care, poate, nici nu te aștepți.

Tips&tricks pentru Instagram

Instagram Webstock 2017

Alex a adus la lumină 3 reguli ale lui cu privire la fotografii:

1. Coboară-te la nivelul subiectului fotografiei

2. Inspiră-te de la alții. Cum zicea și Mihai, așa reușești să îți formezi un stil propriu, o perspectivă personală.

3. Folosește-te de simetrie, linii, puncte. Joacă-te cu geometria.

– Compoziția ține de geometrie, mai exact de linii, puncte etc.

– Să zicem că dorești să arăți cât de înaltă sau de mică este o clădire. Cum reușești să faci acest lucru, când fotografia trece din 3D în 2D? Te folosești de elementul uman. Acela dă măsura.

– Cheia succesului, spune Alex, este în unitatea vizuală. Primele 6-12 fotografii trebuie să alcătuiască un vizual coerent vizual.

Cu ce editează fotografiile? Cu Lightroom – are contrastul și sharp-ul foarte bune, cu Snapseed. Pentru video-uri folosește Premiere Pro sau Final Cut.

Cum faci Instagram Stories să lucreze pentru tine?

Webstock 2017Pe Robert l-am ascultat prima dată live la Digital Parents Talks 5, unde ne-a vorbit despre instrumentele de marketing în blogging. Dar acum a abordat feature ul Instagram Stories. Voi trece cu liniuță câteva sfaturi.

– Pe Stories nu există reguli. Faci aproximativ tot ce vrei. Aici e locul pentru a te juca, dacă nu vrei să strici armonia vizuală de care povestea Alex.

– Ce shareuiești pe Stories? Știri din industria ta, chestii exclusive, making offs etc.

– Orice creator de conținut ar trebui să se comporte ca o companie media.

– Nu fotografia / filma pe landscape

– Nu uita că ele mai bune branduri de pe Instagram nu se comportă ca niște branduri. 😉

Cam astea au fost cele câteva idei numai bune de notat. Dacă mai ai tips&tricks personale pe care poți și vrei să le spui și altora, adaugă-le într-un comentariu la acest articol.

Mai jos ai următoarele articole din seria Instagram. 🙂

1. Fotografia de Instagram cu Alex Damian

2. Construiește-ți o comunitate Instagram

3. Care e faza cu instastory-ul?

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu