web analytics

Vânătoarea de zgârie-nori din Melbourne!

Nu mai puțin de 40 zgârie-nori în Melbourne între 150 metri (Urban Workshop Lonsdale) și 297,3 metri (Eureka Tower). Eureka Tower este al 2-lea zgârie-nori în Australia ca înălțime și al 15-lea în lume în calitatea sa de complex rezidențial. Împreună cu celelalte clădiri sub 150 metri fac farmecul complet al întregului oraș Melbourne.

Melbourne este în continuă transformare

Astăzi am fost la vânătoare de zgârie-nori prin Melbourne. Am constatat că, dacă există oameni mulți, ca furnicile, veniți să viziteze minunile Australiei, eu am dat viață zgârie-norilor fotografiind tot ce am întâlnit în cale.


Astăzi am fost la vânătoare de zgârie-nori prin Melbourne. Am constatat că, dacă există oameni mulți, ca furnicile, veniți să viziteze minunile Australiei, eu am dat viață zgârie-norilor fotografiind tot ce am întâlnit în cale. Ca urmare, la sfârșitul zilei am rămas cu durere musculara de atâta uitat în sus pe întreaga durată a vânătorii.
Și nu cred ca e de ajuns doar atât pentru a arăta cum e orașul, locul unde arta, muzeele, clădirile, parcurile, restaurantele, cafenelele, magazinele, râul Yara și oceanul spun totul despre oamenii de aici, despre amabilitatea și disponibilitatea lor de a-mi  explica pe unde să merg atunci când m-am rătăcit (mai ales pentru că engleza mea nu e chiar atât de bună).
Melbourne e o adevărată metropolă în transformare datorită noilor skyscraper aflați în construcție, fiecare cu un design deosebit, toate îndrăznețe – beton, sticlă și bond.

Femeile au nevoie de ciocolată pentru a fi fericite 

Și, ca sa închei ziua și mai fericită, am urcat la etajul 88 în clădirea cea mai înaltă chiar în ziua în care norii negri erau deasupra orașului, iar ploaia cernea ușor; și totuși, orașul forfotea de mulțimea care vizita sau de cei care plecau de la birou spre casele lor. Orașul de sus e ceva de vis. Multe dintre binoclurile fixate pe clădirile importante nu au făcut decât să încununeze ziua mea. Sunt fericită!
Am făcut poze, am visat cu ochii deschiși și am coborât cu dorința de a prelungi satisfacția zile la o ciocolată fierbinte si o prajitura cu caramel sarat (9AUS) la Lindt Chocolate Cafe în SouthBank Promenade – lângă Eureka Tower. Review-urile de pe Tripadvisor îmi vor susține părerea că trebuie să ajungeți acolo pentru o ciocolată caldă. 🙂

Cât m-a costat distracția?

Pentru a-mi satisface curiozitatea și a-mi îndulci la maximum ziua care s-a dovedit a fi una dintre cele mai frumoase, în ciuda norilor, a trebuit să plătesc. Intrarea în Eureka Tower a fost  20 AUD (dolari australieni), ciocolata fierbinte a fost 6 AUD, iar prajitura cu caramel sărat m-a costat 9 AUD. În total, 35 dolari australieni, care înseamnă cam 22 euro.
Credite foto: arhiva personală a lui Tabi/poza reprezentativă a articolului – pixabay.com
Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu