web analytics

Valentine, Valentine

fashion valentine roşu

Există pe lumea asta două tipuri de Valentini: unul care vine o dată pe an şi te ţine pe jar toată ziua, şi unul care te ţine pe jar un an întreg şi apare de două ori.

Primul e mai mult decât comercial, deloc surprinzător şi ieftin. Celălalt e misterios, exuberant şi extrem de bogat în detalii.

Ce mi-ai făcut tu mie , Valentine? Cum se poate să mă gândesc numai la tine când îţi zăresc creaţiile?!? Eşti bărbatul pe care şi l-ar dori orice femeie: stilat, elegant, cu şarm şi mult bun gust. Şi ştii cum să faci o femeie să se simtă dorită şi apreciată.

Au trecut ceva decenii de când ai apărut în lumea noastră. Cine s-ar fi gândit că geniul tău ne va da lumea peste cap? Te-ai născut într-o primăvară de aprilie  în a – 11-a zi a anului 1932, în Voghera, Italia.

În documentarul de modă “Valentino: The Last Emperor“ apari aşa cum trebuie: precum un rege. Prea puţini au avut ocazia să te cunoască aşa cum eşti: un sensibil răsfăţat. Faptul că niciodată nu te-ai dat bătut, nici chiar atunci când falimentul îţi bătea la uşă, e o dovadă de curaj nebun. Şi de vise ce trebuie împlinite. Eşti un exemplu pentru toţi tinerii care nu ştiu dacă mai are rost să continue sau nu. Care se întreabă dacă să mai respire modă sau să îşi îndrepte paşii către altceva.

Tu Domnule, eşti o legendă. Ai ştiut să îţi vinzi talentul atât de bine, încât mulţi sunt gata să numească muzee după tine. Ai reuşit să dai culoare şi formă modei, şi să faci asta   timp de 45 de ani depăşeşte talentul. Eşti un răsfăţat al modei, un excentric şi o personalitate  mai mult decât pregnantă. Strazile modei îţi stau la picioare.

Mai mult, datorită ţie Roşul Valentino a fost inventat. Ai  îmbrăcat prinţese, pe Jacky O , Elizabeth Taylor şi multe altele. Fie că ai hoinărit pe străzile  Parisului sau cele din Milano, ai ştiut că noi, femeile, vrem un singur lucru: haine atât de preţioase încât nu ne mai dorim nimic altceva.

Noi doi avem ceva în comun: pasiunea noastră a pornit de la o mătuşă. Şi a mers în direcţia unui sens în viaţă. Nu ştiu dacă toate motivele tale sunt şi ale mele, dar cu siguranţă am realizat ceva: fără artă nu putem trăi. Nu respirăm şi nu putem trăi cu conştiinţa împăcată. Fără să ştim că din mâinile noastre poate ieşi o magie, e ceva de neînchipuit.

De altfel, toţi artiştii  au un punct comun: arta e mai mult decât o vocaţie sau, în final, un stil de viaţă. E cine suntem cu adevărat. E identitatea noastră secretă  pe care mai apoi dorim să o împărtăşim cu alţii. Fie că suntem iubiţi sau criticaţi, facem ceea ce ştim cel mai bine. Evident că vom da greş, că ne vom simţi la pământ. Eşecul vine în toate formele lui. Dar ceea ce ne reînvie este rezultatul final.

Totul porneşte de la o idee, trece prin frică, panică sau teamă sau cum vrei să o numeşti: “ Dar dacă… nu îmi va ieşi pentru că nu am mai făcut aşa ceva ? ”

“ Şi ce dacă?” Strigă raţiunea. “ Începi acum. Începutul este începutul tuturor lucrurilor. “

Şi dacă dai greş? Şi ce dacă? Nimic nu e ireparabil şi chiar dacă este, lecţia este învăţată. Întotdeauna există o a doua şansă. O iei maine de la capăt şi poţi crea ceva nou. Cu învăţămintele de rigoare.

Deşi, în modă, s-ar putea să te trezeşti singur. Moda poate fi crudă şi nemiloasă uneori. Azi eşti important, mâine te lupţi pentru supravieţuire. Dar ştii care e partea frumoasă? Spiritul tău creator este cel care nu trebuie să moară. Indiferent de rezultatele exterioare. Pentru că atunci când spiritul creator moare, mori şi tu. Şi asta e iremediabil.

Vrei să fii parte din modă? Ignor-o şi devino tu. Fii un Valentino nonconformist şi îndrăzneţ, un visător fără limite şi un artist desăvârşit. Depăşeşte-ţi limitele creative, sparge tipare şi creează unele noi.

Şi ce dacă nu există? Şi ce dacă te vor arăta cu degetul? Mâine te vor adula. Mâine tu vei fi cel de care vor avea nevoie.

Dragă Valentino, de la tine am învătat două lecţii importante : oricât de gri este cerul, roşul este cel care te salvează. Ce zici, ne întâlnim la mijlocul  creativităţii noastre?

Până data viitoare mă duc să îmi caut inspiraţia în creioanele colorate, ţesături şi ace înşirate peste tot.

Arrivederci a tutti !

Daniela 

Photo credits:

http://iwantcrayons.com/wp-content/uploads/2013/07/Valentino_master_of_couture.jpg

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu