Cine mă știe bine, deja a aflat că sunt împotriva tăierii de brazi pentru a avea un brad în casă de sărbători. De ce să nu ne bucurăm de ei în natură? Iubesc muntele, iubesc mirosul de brad în aerul copleșitor de curat de la munte. De ce să nu facem un pas spre a salva pădurile?
Ce îți recomand eu să faci anul ăsta de Crăciun?
Mai întâi, intră pe www.e-sarbatoare.ro și apoi începe să cauți bradul tău favorit tău prin mulțimea de brazi artificiali. Sunt brazi mai puțin bogați, bogați și foarte bogați. În plus, dacă îți dorești un brad colorat, vei găsi chiar și brad negru sau mov! Sau poți pur și simplu să alegi un brad cu conuri, care pare a fi fost nins și, astfel, casa ta chiar va căpăta un aer de sărbătoare și bradul va părea a fi chiar natural. Găsești acolo și decorațiuni și instalații luminoase pentru bradul tău!
După ce ți-ai decorat bradul și casa ta este pregătită de sărbătoare, cumpără un brad natural și mergi într-un loc special pentru tine și plantează-l. ești norocos dacă stai la casă și ai grădină. Dacă pământul nu este înghețat încă, este perfect. Ai face bine să verifici prognoza ca și în următoarele zile după plantare să nu vină vreun îngheț, pentru că imediat după plantare, bradul are nevoie de multă apă la rădăcină. Iar dacă vine vreun ger, este posibil să fie probleme pentru brad.
Crăciunul meu este fără brad natural
De mai mulți ani – mai exact de 7 – nu am mai avut brad natural de Crăciun. Da, îmi place mirosul de brad. Îl asociez cu iarna, cu serile liniștite și plăcute de iarnă. Dar, pe de altă parte, nu pot să nu mă gândesc și la pădurile noastre, odată ”înfloritoare”, acum doar o amintire.
Ultimele păduri virgine ale Europei sunt în România. Știați? Sau sunteți prea preocupați de a ciopârți încă un brăduț pe care îl veți arunca peste câteva săptămâni? Da, știu toate teoriile cum că brazii aceia sunt plantați special pentru a fi tăiați de sărbători. Ei bine, de ce nu plantează tot atâția brazi pentru a reîmpăduri vârfurile golașe ale dealurilor și munților? Gândește-te că dacă cererea este în scădere, și oferta va scădea.
Urăsc artificialul, ergo iubesc artificialul
Un nonsens, nu? Să mă explic. Urăsc artificialul, în general, atunci când vorbim de relații, de dialoguri, de frumusețe, de a cunoaște cu adevărat pe cei din jurul nostru, de a fi cine suntem noi cu adevărat. Urăsc tot ce nu vine din suflet, din convingere.
Prin urmare, nu am cum să nu fiu loială convingerilor mele și să folosesc un brad natural, nu-i așa? În plus, am un copil pe care vreau să îl învăț că este răspunzător și de soarta celor din jurul lui, dar și de faună și floră. Vreau să îl învăț că ceea ce face poate avea consecințe mult mai ample decât crede el. Vreau să știe că oamenii nu pot trăi fără animale și fără plante. Că trebuie să avem grijă unii de alții, fie că suntem oameni, animale sau plante.
Protestez cu ajutorul unui brad artificial
Fiecare luptă cu ce arme are și cum poate. Eu aleg să mă bucur de brazi doar în natură, iar de Crăciun că folosesc un brad artificial frumos. Pot spune că fac și o economie. Nu dau în fiecare iarnă bani pe brad, ci doar îl voi îmbunătăți pe cel vechi cu decorațiuni frumoase. Iar banii economisiți pot ajuta o familie săracă să aibă mâncare și căldură destulă iarna asta.
Ce spui? Crezi că merită ”efortul” pentru a te bucura de păduri cât mai mult timp, pentru a-ți ajuta copilul să vadă valoarea fiecărei ființe și fiecărei plante și pentru a fi un sprijin altora care nu se pot bucura de sărbători ca tine?
Sursă media:
e-sarbatoare.ro
casa-gradina.ro
2 Comentarii
🙂 Eu am tot brad artificial. De vreo 13 ani. Si e adevarat ca nu miroase, dar pentru miros exista varianta crengilor – stii ca in piete se gasesc crengi de brad, cele de jos de tot, pe care vanzatorii le rup ca sa poata fi fixat bradul in suport. Iau crengi de-alea si fac coronita pe care o pot pune oriunde in casa. Si iaca si mirosul.
Trecand de partea asta, sunt foarte de acord cu tot ce scrii tu mai sus. Mai ales in conditiile in care brazii cresc extrem de greu.
Two thumbs up ;).
Mă bucur să aud că sunt mai mulți cei care preferă să păstreze natura acolo unde îi e locul.
Cât despre crengile acelea…acum se vând și crengile. Asta pentru persoanele care nu au destui bani de un brad întreg. Sunt întreprinzători vânzătorii ăștia de brazi…