Poate sună puțin cam ironic titlul, dar acum este în mare vogă acest ulei. Peste tot dai de rețete de mâncare, creme de corp, scrub-uri, produse de îngrijire de tot felul, toate cu ulei de cocos. Așa că m-am gândit să îl încerc și eu. Deja am în minte o rețetă nouă pe care o voi încerca. Nu o vei găsi nicăieri pe internet, pentru că a venit dintr-o discuție haioasă cu o prietenă și colegă de taste de la Chantel.
Prieteni feisbucieni, ajutor!
Dacă ai nevoie de o informație, unde te duci? La sfântul Google, desigur! Ei bine, în ultima vreme, tendința este să întrebi specialiștii în orice de pe Facebook. Și am urmat trendul. Mi-am întrebat prietenii de pe Facebook ei la ce folosesc uleiul de cocos. Ei bine…nu m-am așteptat să primesc atât de multe mesaje despre diverse tipuri de utilizări, care mai de care mai faină.
Când am văzut avalanșa de mesaje, mi-am zis: Asta cere un articol pe blogul meu, clar! Și uite așa, acum scriu aceste rânduri pentru a vă împărtăși din știința prietenilor mei de pe Facebook.
Și pentru că îmi place să fiu altfel decât alții, voi începe cu sfârșitul: îți recomand să îți cumperi urgent ulei de cocos. Ia-ți unul bun, cum mi-am luat și eu.
Încearcă-l pe ăsta de AICI. Este ecologic și extravirgin. 🙂
Mixuri pentru corp cu ulei de cocos – partea I
Uleiul de cocos poate fi folosit atât intern, cât și extern. Poți consuma zilnic o linguriță de ulei de cocos și scapi de problemele digestive. Dar dacă îți place cum miroase, poate ai fi mai interesată de utilizarea lui externă. Ai mai jos câteva idei.
Pentru păr
Masca 1
Amestecă în blender următoarele ingrediente, aplică pe păr și apoi spune-ne ce rezultate ai obținut.
- ulei de cocos
- unt de shea brut
- puțin ulei de ricin
Masca 2
Amestecul ăsta hidratează extraordinar de bine părul. Lasă-l cel puțin 40 de minute pe păr. De preferat, dormi cu el pe păr.
- 2 linguri de iaurt
- 2 linguri de miere
- 2 de ulei cocos
Pentru dinți
Se pare că acest ulei ajută și la albirea dinților. Cum? Mi-au împărtășit 2 mămici.
- Amesteci ulei de cocos și tumernic și periezi dinții cu amestecul. Apoi, lași 3 minute să acționeze. După aceste 3 minute, te speli cu pastă de dinți.
- O altă variantă este să amesteci uleiul de cocos cu puțin bicarbonat și să te speli cu mixul pe dinți. ”Albire probată”, spune mămica.
Pentru piele
- Partea faină este că poți să îl aplici ca atare pe pielea umedă și îți vei hidrata extraordinar de mult pielea și va fi și mai fină. În plus, vei mirosi delicios de bine! 😉
- Sau poți să elini stratul de celule moarte de la suprafața pielii cu un scrub făcut din 2 linguri de ulei de cocos și zaț de cafea.
Pentru controlul perspirației
Partea asta mi s-a părut cea mai interesantă, pentru că nu am știut că în lista mea de prieteni reali am persoane care își crează propriul deodorant. Așa că…hai să vedem cele 2 rețete pe care le-am primit.
Deodorant 1
- 2 linguri amidon alimentar
- 3 linguri ulei de cocos
- 10 picături ulei esențial de lavandă (pentru uz cosmetic)
- 10 picături ulei esențial de lemongrass (pentru uz cosmetic)
Poți pune amestecul într-un recipient special pentru deodorant și îl poți băga în frigider pentru a obține consistența unui deodorant solid. Dacă îl depozitezi într-un borcan sau cutiuță, îl poți ține la temperatura camerei și va avea consistența unei creme. Poți folosi ulei esențial de portocală, care, în combinație cu cocosul, dă o aromă amețitor de plăcută. Sau poți folosi o combinație cu unt de shea.
Deodorant 2
O a 2-a mamă are o rețetă puțin diferită de deodorant.
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 linguri amidon de porumb
- 2 linguri bicarbonat
- câteva picături ulei esențial lămâie, mentă sau aroma ta preferată
Zic că am adunat câteva rețete faine de produse de îngrijire a corpului, nu-i așa? Voi cum mai folosiți uleiul de cocos? Aștept și alte rețete în comentarii! 🙂
Disclaimer: Nu, nu am uitat partea a doua. Partea a doua vine într-un nou articol, cu rețeta de care vă spuneam la începutul articolului. 😉
0 Comentarii