web analytics

Sub fusta mamei

Aş putea începe articolul prin a spune că afară plouă, deoarece  ascult “Make it rain” de Ed Sheeran, dar adevărul e că ar fi doar un text de umplutură pentru că nu ştiu cum să ating subiectul în sine. Unii poate ar considera că-s agresivă, pretenţioasă sau mai ştiu eu cum…dar adevărul este că nu mi-au plăcut niciodată bărbaţii ascunşi sub fusta mamei.

Introducere banală

Nu mă interesează că e o fustă de designer, atâta timp cât educaţia primită de la ea nu e de calitate. Nu mă interesează dacă lungimea ei e corespunzătoare sau nu, atâta timp cât atitudinea lui faţă de mine este una de gentleman. Nu mă interesează nici stofa din care e croită atâta timp cât el e un bărbat croit pe un calapod bun.

Poate vă întrebaţi ce m-a apucat acum, cu un asemenea subiect, dar adevărul este ca întotdeauna scriu din inimă şi din prisosinţa minţii iar acesta e un subiect care mă bântuie de ani de zile. Experienţele din ultima perioadă, în afara vieţii mele personale, m-au învăţat câteva lucruri importante despre fusta mamei şi cât de atotcuprinzătoare este ea.

Intenţia poate  fi una extrem de  bună şi deobicei este…dar până unde influenţa aceasta maternală  poate să îţi conducă viaţa? Iar aici am o întrebare pentru bărbaţii care-s tare ataşati de mama lor: “Cu cine îţi doreşti o relaţie? Cu mama ta sau cu o altă femeie?”

De ce fug bărbaţii?

În timp ce eu i-am  pus pe X Ambassadors – Unsteady pe repeat, îmi dau seama de motivele pentru care un bărbat este copleşit de sentimentele sale, încă, infantile.

Motivele din spatele ascunderii dupa fustă pot fi diverse: lipsa unei personalităţi puternice, anihilarea acesteia de timpuriu, frica de respingere, frustrări de alt  gen, lipsa de încredere în forţele proprii, influenţa ambilor părinţi, educaţia severă sau N alte motive care îl transformă pe un posibil bărbat într-o…ceva.

Cei mai sexy bărbaţi mi se par cei care ştiu ce vor şi nu se tem să ceară. În limita educaţiei şi a bunului simţ. Cei care ştiu că EI trebuie să vină după tine. Şi nu mama lor. De asemenea nimic nu se compară cu momentul în care EL se uită în ochii tăi, aerul ia foc, iar pe şira spinării ţi se plimbă tot ce gândeşti în momentul ăla. Genul ăla de moment în care timpul e vrăjit şi parcă ai vrea să ghiceşti ce gândeşte.

Acum ia situaţia de mai sus şi pune-o pe mama lui în locul iubitei. Vezi? Asta credeam şi eu. Totally not sexy. De fapt moartea pasiunii.

Legături ombilicale

Îmi aduc aminte de un caz foarte apropiat de acum câţiva ani, în care băiatul îi declarase mamei:

“ Daca soţia mea va dori, eu aş vrea să stăm tot cu tine în casă.” În cazul de faţă un apartament cu 3 camere. Cum să vă zic părerea mea…că daca v-o zic nu mă mai placeţi după. Şi eu tare aş vrea să mă citiţi în continuare pe blogul Rahelei.

Sunt perfect conştientă că bărbaţii nu gândesc precum femeile, ca educaţia pe ei îi influenţează altfel, ca au alte priorităţi, modele în viaţă şi altceva decît  femeile. În materie de orice.

Dar nu ştiu câte femei există, care în condiţii normale de trai, ar accepta să-si împartă soţul în continuare cu mama lui.

Legătura ombilicală încă neretezată de la naştere, va plana între cei doi precum o oglindă: “Tu nu faci ca mama…mama este…”

Dar pe lângă acest mic amănunt nu ştiu dacă este chiar atât de grav precum cazul în care ambii părinţi sau unul din ei se amestecă direct în viaţa acestuia, cerându-i să şi-o conducă după cerinţele lor. Probabil în cazul unora din prea multă comoditate, ataşament emoţional imens, frica de a nu-i dezamăgi sau de a nu-i părăsi, aceştia acceptă să fie mânaţi precum nişte marionete. Alţii se dezmeticesc ceva ani mai tarziu din manipularea părinţilor, care le pune în pericol căsnicia, aşa cum am descoperit într-un caz recent. Situaţia în care eşti împărţit între familie de origine şi noua familie nu este nicidecum una fericită ci produce o ruptură atât de mare, încât, la un moment dat probabil vei simţi practic cum şi se sfâşie sufletul.

Cât de departe este departe? 

Dar întrebarea mea cea mai importantă pentru bărbaţii de sub fustele mamelor lor este: câtă căldura îţi poate dărui o mamă în timp ce partenera ta te aşteptă să îţi ofere o căldură şi mai mare?

Indiferent de motivul pentru care fiecare acceptă situaţia în care se află, niciodată o viaţă nu va fi trăită pe deplin decât atunci când îţi iei singur deciziile. Niciodată nu te vei simtţ mai împlinit, mai matur şi mai răspunzător pentru tine.

Personal, deşi aici nu este vorba de mine în special sau preferinţele  mele, un bărbat care îşi ia viaţa în mâini este unul pe care mi l-aş dori alături. Desigur, este preferabil ca relaţia lui cu familia să fie una cât se poate de bună, dar un barbat este mai de dorit atunci când decide să îşi exprime modul lui de a fi.

Astfel, aş mai adăuga încă un răspuns la întrebarea atât de des primită: ce îşi place/cauţi la un bărbat? R: un bărbat independent şi cât se poate de matur pentru vârsta lui. Iar aici mă refer la maturitate emoţională. Indiferent de situaţiile neplăcute prin care trecem în viaţă, trebuie să acceptăm faptul că tot ceea ce ni se întâmplă este doar o nouă lecţie din care trebuie să învăţam. Una care poate lăsa nişte cicatrici mai adânci, nişte răni superficiale sau poate doar o amintire vagă a unei răni.

Sfaturi (sper) neinutile

Mamele îşi pot iubi copiii arătându-le câtă încredere au în educaţia pe care le-au dat-o până în prezent fără a-i sufoca. Ştiu că grija unei mame e infinită şi protecţia e unul din modurile ei de a-şi arăta afecţiunea.

Dragi părinti, şi în special mamelor, lăsaţi-vă băieţii să crească, să devină bărbaţii care trebuie. Lăsaţi-i să îşi aleagă fuste pe măsura lor, să se ascundă şi în alte inimi, sau sub alte fuste în final. Pentru că asta vor face până la urmă indiferent dacă voi vă doriţi asta sau nu. Pentru că iubirea unei mame e unică dar iubirea pe care o poate dărui unei alte femei nu se va compara niciodată cu a voastră.

Nu vă pierdeţi fiul sau fiica dacă îi lăsaţi să ofere sau să primească iubirea pe care o merită. Nu iubita sau soţia actuală vă va îndepărta copilul, ci frica sau egoismul.

Indiferent de rănile emoţionale actuale, dar care îl vor face mai puternic pe viitor, el poate şi trebuie să devină un stâlp al altei case. Va fi un braţ pentru o altă femeie, va fi un zâmbet pentru un alt copil. Va deveni un bărbat deplin şi complet doar în momentul în care cuibul actual i se va părea prea mic pentru visurile sale.

Şi credeţi-mă că nimic nu e mai sexy pentru o femeie, decât un bărbat încărcat cu dragoste pentru ambele femei din viaţa lui.

Păstraţi-vă fusta pentru voi, iar pe el trimiteţi-l să îşi cumpere o fustă nouă…

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

  • Reply Gspeed 29 decembrie 2019 at 10:34 pm

    Articolu’ e in 96% feminist. Doar într-o mică măsură se aduce aminte ai se posibilitatea de a fi și femeia sub fusta mamei, sau ” alinarea ” tatălui. Spun asta pentru că relația cu femeia cu care sunt e așa. Ea foarte atașată de ai ei, eu mai distant cu ai mei. Băieții sunt mai ” reci ” deobicei. Problema se pune că eu simt acest ” atașament ” destul de puternic, al ei față de familia ei. Se face că eu merg la ei, dar ea nu merge niciodată la ai mei( s-au certat la început, vină fiind a ambelor). Asta vine din faptul că a stat cu ei până la vârsta foarte înaintată. ” Am trăit în puf „, vorbele fiind ale ei. In concluzie sunt foarte multe fete atașate de părinți. Din păcate asta se revarsă către relația cu partenerul.

  • Scrie un comentariu