web analytics

Starea mea, după haine se cunoaște

De când eram mică, mama mea își dorea să am haine altfel decât erau pe piață, altfel decât aveau celelalte fetițe. Și, în general, a reușit. A făcut rost de haine din străinătate, plătea o cunoștință să îmi împletească rochii și pulovere, orice numai să nu cumva să îmi transmită ideea că trebuie să fiu ca toți ceilalți (celelalte în cazul de față).

De la o anumită vârstă, mergeam cu mama la o croitoreasă de lux care ne crea haine după reviste străine, iar ele veneau ”turnate” pe mine, erau de calitate și mai ales, chic. Cu siguranță, acesta este motivul pentru care și acum caut haine diferite de ceea ce găsești de obicei. Pentru că mama mea a decis că eu trebuie să fiu altfel. 🙂

Puteam fi designer vestimentar

Tot din încercarea de a mă ajuta să fiu deosebită și de a reuși acest lucru fără mari investiții, mama m-a tot îndemnat să mă îndrept spre design vestimentar, mai ales că dădeam semne evidente că am ochiul format (când vreau). Acum i-aș fi mulțumit teribil dacă ar fi insistat mai mult.

Totuși, dacă m-aș așeza la mașina noastră de cusut Ileana, aș reuși să îmi cos o fustă, o pernă și, cine știe, dacă sunt norocoasă, și alte chestii simple. Haine pe care le-aș personaliza cu diverse accesorii cusute sau atașate pe ele. Mulțumesc, mama! 🙂

Eu îmi aleg hainele în funcție de starea în care sunt

De-a lungul timpului mi-am dat seama că felul în care sunt îmbrăcată într-o zi depinde foarte mult de cum mă simt în ziua respectivă.

rochie answearCum în mare parte a timpului mă simt o învingătoare, mi se pare că soarele zâmbește doar pentru mine și că nimic nu îmi poate sta în cale în ziua respectivă, mi se întâmplă destul de des să optez pentru haine în culori strălucitoare, vizibile uneori și din avion, cu un croi – uneori – puțin mai îndrăzneț.

Cum anii trec și peste mine, în ultimul timp am început să prefer hainele elegante, dar lejere. Las pantofii incomozi pentru petreceri cu pretenții, iar în rest vreau să mă simt cât mai naturală, cât mai aproape de cine îmi doresc eu să fiu, nu cine se așteaptă alții să fiu.

Iar eu, în general, îmi doresc să fiu într-o rochie Pepe Jeans maxi, care mi-ar avantaja silueta grecească și mi-ar pune și sclipiri în ochi. Iar rochiile sunt plăcerea mea vinovată, recunosc. Picioarele mi le-aș răsfăța cu sandalele Seafolly, care au avantajul că pot fi asortate la zeci de ținute. Și pentru că sunt mare fan Desigual, nu aș mai lăsa din mână poșeta asta. Desigual

Ce se întâmplă dacă am o zi mai proastă? Este rândul blugilor lejeri, un tricou, eventual o vestă lungă și în picioare obligatoriu bocanci, de parcă ei îmi oferă putere și determinare.

Prin ce mai sunt eu altfel acum?

Nu știu dacă o mai fac mândră pe mama prin hainele pe care le aleg, dar știu că acum aleg haine ușor de asortat. Ținute pe care le pot schimba doar prin alegerea altor accesorii sau pantofi. De fapt, realizez că eu prin asta mă diferențiez de alte femei.

Îmi doresc să am haine în doar 2-3 culori cu toate nuanțele posibile, pe care să le pot combina între ele în zeci de ținute și pe care să le pot accesoriza la infinit, obținând alte și alte vestimentații chic, de calitate. Mai ales că am zeci și zeci de șaluri și eșarfe, în toate culorile și stilurile.

Iar dacă simt nevoia să adaug puțin mister, dar și un sentiment de siguranță, îmi voi împodobi capul cu o pălărie. Pălăria atrage mereu privirile. Nu oricine se simte confortabil cu așa ceva. Nu toți știu să o poarte în așa fel încât să nu pară că stă în vârf de gard.

Ingredientul magic al tuturor ținutelor

Nici o ținută, oricât de inspirată sau elegantă ar fi, nu este de ajuns. La fel cum orice haine, oricât de șterse sau nepotrivite ar putea părea inițial, au șansa de a deveni exact ceea ce trebuie. Care este șmecheria? Ce magie ne ajută să transformăm orice ținută obișnuită într-una statement? Atitudinea este totul.

Surse media:

answear.ro

pexels.com

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu