web analytics

Savurează momentul

Nu am regrete. Nu le înțeleg rostul. Nu aș schimba din trecutul meu nimic. Asta sunt eu. Acelea au fost deciziile mele. De ce să pierd timpul cu momente ce nu mai pot fi schimbate? Nu mai bine mă concentrez pe ceea ce va să vie?

Aș vrea ca timpul să nu mai treacă atât de repede

timpMi-ar plăcea să opresc timpul și să…mă răsfăț în plăcerea momentului. Fie că este vorba de persoane, mirosuri, sentimente sau destinații de călătorie. Mi-ar plăcea să păstrez magia anumitor trăiri cât mai mult în viața mea. Locuri, înghețate, dialoguri frumoase, exploziile din piept, lipsa de planuri, alte vieți.

Până acum nu am reușit asta, așa că îmi îndrept atenția spre a mă educa să mă bucur de fiecare moment în parte, așa cum vine. Pentru că așa cum vine, imediat dispare. Dar pot anticipa momentele importante din viață și pot prelungi sentimentul de entuziasm și plăcere începând pregătirile cu ceva vreme înainte și gândindu-mă cu entuziasm ce pot face ca să transform fiecare eveniment în ceva de care îmi voi aminti cu drag și nostalgie atunci când zăpada se va așterne printre firele mele de păr.

Este foarte greu să aștepți, totuși

Deși îmi place să mă bucur de timpul de dinaintea unui eveniment viitor, să simt emoțiile iminenței evenimentului și că abia aștept să vină, totuși, mă încearcă întotdeauna un sentiment de tristețe atunci când magia acelui moment dispare. Pe de altă parte, este foarte grea așteptarea! Mai ales când știi că ai ales un local extraordinar pentru lansarea primei tale cărți.

M-am gândit intens la acel moment, iar pentru ziua în care voi reuși să public prima mea carte, am căutat zilele trecute un local intim și cu un ușor aer vintage,un local care să servească mâncare mediteraneană (pentru că este foarte ușoară și gustoasă). Una dintre caracteristicile esențiale ale restaurantului pe care l-am alese este că are mâncare excelentă, acompaniată de muzică live discretă, care crează o atmosferă plăcută, perfectă și pentru digestie, dar și pentru discuțiile prietenești între cei invitați la petrecerea restrânsă.

Mâncarea e mai bună printre prieteni

restaurant citroniers

Poate vă întrebați de ce aș face lansarea la un restaurant. Ei bine, ideea mea de organizare este ca, după finalul evenimentului, toți cei prezenți să fie invitați la o masă ca între prieteni. Eu cred că oamenii se apropie foarte mult atunci când iau masa împreună, discutând despre ceea ce tocmai s-a întâmplat, făcând schimb de opinii, dezbătând în profunzime ideile.

Un alt motiv este că eu împart mâncarea doar cu persoanele pe care le plac. În plus, deși îmi place mâncarea, oricât de bună ar fi, nu mă pot bucura de ea decât în compania unor persoane dragi mie. Prin urmare, toți cei prezenți la lansare vor fi parte a familiei sau prieteni și cunoscuți dragi mie.

Iar pentru că ideea de a publica o carte îmi sună din ce în ce mai bine și începe să capete contur în mintea mea, deja am început să anticipez evenimentul lansării! Tot navigând pe internet, am descoperit restaurantul perfect pentru un astfel de moment important.

Meniu mediteranean de vis

Pentru că tema cărții va fi legată de călătorii, fsigla-citroniersie ale sufletului, fie ale picioarelor, meniul trebuie neapărat să aparțină uneia dintre bucătăriile mele preferate descoperite în multele mele călătorii prin lume: bucătăria grecească. Grecia a fost, este și va rămâne una dintre țările mele de suflet. Prin urmare, am ales un restaurant cu specific mediteranean din București: Restaurantul Citroniers aflat în incinta Hotelului Domenii Plaza, parte a familiei Residence Hotels.

meniu-72Restaurantul are o capacitate de 80 de locuri, deci este suficient loc pentru familie, prieteni și cunoștințele dragi inimii mele. Ceea ce mi-a plăcut este faptul că meniul este de inspirație mediteraneană, dar conține și specialități gourmet. Da, mâncarea aceea frumoasă și cu un gust excelent! Doar nu credeți că aș fi ales un restaurant care nu servește mâncare bună și frumoasă…

Imaginați-vă doar…după o oră de vorbit despre călătorii, despre străzi pietruite sau clădiri vechi minunate, despre umblat la pas printre pietre vechi de mii de ani și despre trecut, prezent și viitor, să servești o mâncare arătoasă și gustoasă într-un local intim, pe acorduri plăcute de pian, în timp ce mai punctezi câte o idee alături de vecinul de masă.

Mâncarea este mult mai gustoasă așa, amintirile create vor fi mai intense, iar legăturile de prietenie mult mai trainice!

Surse media:

pexels.com

google.com

citroniers.ro

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

  • Reply Georgiana 25 noiembrie 2016 at 5:42 pm

    Dacă ai scris deja cartea, te vom ajuta la organizarea unei lansări în restaurantul nostru. Așa, ca între prieteni. 🙂 Mulțumim pentru articol și ne vedem la Gală! 🙂

    • Reply Rahela 28 noiembrie 2016 at 10:23 pm

      Promit că vă contactez când termin cartea! 🙂 Așa, ca între prieteni. 😉 …

    Scrie un comentariu