web analytics

Praga – un nou început sau sfârșitul?

Mi s-au lungit urechile de așteptare. Nu mai merge așa. Trebuie să fac ceva. Am citit printr-o carte, pe undeva, că viitorul ți-l faci singur. Și cum am așteptat suficient de mult ca viitorul să ia o formă de la sine, acum este vremea să trec la acțiune.

Sir Lancelot din povestea mea

Despre ce tot vorbesc? Să îi spunem Sir Lancelot. Nu vă pot spune prea multe despre el, decât că simt cum îmi fuge pământul de sub picioare doar dacă îi văd numele. Este un profesionist desăvârșit, vorbește mult, râde mult, are un simț al umorului și al povestirii excelente și avem același hobby: călătoria.

Eram colegi, chiar prieteni și, după o relație intensă a mea, mi-a fost alături și m-a ajutat să ies din starea proastă în care eram. Nu trebuie să vă spun că problema acum este că sufăr după colegul meu. Fiind colegi, nu am considerat că este profi să existe o relație între noi.

Dar acum, nu mai lucrează la noi. Suntem prieteni buni în continuare, cinăm împreună, vorbim despre tot și toate, până uită chiar și timpul de noi. Uneori, ne trezim că suntem dați afară din restaurant, că s-a închis!

Problema e cum să îi spui unuia dintre cei mai buni prieteni că nu vrei să îți mai fie doar cel mai bun prieten? Trebuie să gândești bine contextul în care îi vei dezvălui ceea ce îți dorești de la relația dintre voi doi. Altfel, riști să strici totul, să se sperie și să îl pierzi de tot.

Cum mi-am propus să îi spun

Peste 2 săptămâni este ziua lui. Îi voi face cadou un city break într-un oraș în care nu am fost niciunul dintre noi și unde ne dorim să ajungem. Așa că, acum sunt în căutare de oferte city break prin Europa.

Până una, alta, mă gândesc cum să îi zic! Aș putea să îl rog pe Sir Lancelot într-o zi – pentru că mașina mea e în service – să mă ducă la aeroport să luăm pe cineva (imaginar) de la aeroport, că a pierdut avionul. Înainte de asta, aș vorbi cu un prieten apropiat al lui să îi facă pe ascuns bagajul și să mi-l aducă mie.

Iar când am ajunge la aeroport, să îi spun că am o surpriză de ziua lui și i-aș înmâna biletul de avion și ghiozdanul cu bagajul lui. Apoi, pe fondul feței uimite, i-aș sări repede în brațe și l-aș îmbrățișa, urându-i La mulți aaaaani! Apoi, l-aș întreba Ce mai aștepți? Hai, că pierdem avionul! 

Ce agenție de turism aleg?

Până la a-i oferi biletele cadou, trebuie să găsesc o agenție care să îmi găsească bilete de avion la prețuri foarte bune și cazare exact unde îmi doresc eu. Eu și Sir Lancelot avem câteva orașe unde nu am fost și care ne-ar plăcea amândurora. Dar, dacă este să fiu sinceră până la capăt, cred că cel mai mult ar aprecia un city break în Praga. La fel și eu. Arhitectura locală este magnifică și sigur aș veni cu sufletul și Instagramul plin de fotografii de acolo.

Desigur că voi alege o agenție care e de suficient de mulți ani pe piață și care are review-uri bune suficient de multe încât să îmi câștige încrederea. Așa că, după câteva cercetări atente, am ales un city break Christian Tour în Praga. Unul romantic.

City Break romantic în Praga

Nu-i așa că v-am făcut curioși să vedeți ce weekend romantic am pregătit pentru mine și Sir Lancelot? Cazarea am ales-o să fie pe Insula Kampa, la Augustine Hotel, neapărat în Fresco Suite.

După ce ne cazăm, plecăm să cucerim orașul împreună. Fiind mari iubitori de carte, cu ce altceva să începem decât la bibliotecă, să descoperim cărți vechi, cărți rare și cărți de neratat? Începem cu Biblioteca Națională. Apoi, lista mea cu lucruri romantice de făcut în Praga se continuă cu biblioteca din Mănăstirea Strahov, o altă bijuterie. Sunt sigură că am pierde ore întregi descoperind împreună cărți nemaivăzute și discutând când istorie, când geografie, când teme descoperite în cărți.

Când ieșim, la scara Mănăstirii Strahov ne așteaptă mașina retro rezervată de mine, care ne poartă pe străzile orașului de poveste într-un tur auto vintage al orașului. În curând, ne găsim în fața vechii cinemateci Kino Lucerna, unde ne aventurăm împreună într-o lume alb-negru elegantă, aventuroasă și misterioasă, alături de actori-legendă. Când se termină filmul, parcă nu ne vine să plecăm. Dar, stomacul nostru sigur nu a pierdut din vedere cât de foame îi este.

Momentul adevărului

În momentul acela, sigur voi fi încântată de biletele cumpărate online pentru o croazieră pe Vltava cu cină romantică. Luminile orașului crează exact atmosfera pe care mi-o doresc pentru a-i spune lui Sir Lancelot secretul meu. La sfârșitul cinei, când ne delectăm cu un pahar de vin, relaxați, hipnotizați de arhitectura clădirilor pe lângă care trecem și de atmosfera magnifică a orașului, voi sparge gheața și voi arunca totul în joc.

Speranța mea e că totul merge ca pe roate (mai bine zis, pe Vltava, că tot suntem pe apă) și apoi să ne plimbăm de mână prin centrul vechi al orașului, în drum spre hotelul nostru, de unde, a doua zi, vom descoperi și mai mult din magnifica Praga, împreună: Muzeul Kafka, Catedrala Vitius, Castelul și altele.

Așa mi-am imaginat eu că se vor desfășura lucrurile. Oare voi reuși să creez cu ajutorul acestui city break și a vizitei romantice prin Praga să îi arat cât de bine ne potrivim și ce idee bună este să depășim statutul de prieteni buni? Sau voi reuși să stric totul și să îndepărtez din viața mea un prieten atât de bun? Voi ce spuneți?

 

***

Atenție: acest articol este înscris la Superblog.

 

Foto:

augustine.grandluxuryhotels.com/en/hotel/the-augustine-hotel

wikipedia.com

bluesyemre.files.wordpress.com

pixabay.com

istudentzone.cz/en/news/things-do-prague-strahov-monastery-library/

prague.eu/en/object/places/414/lucerna-cinema

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

3 Comentarii

 • Reply Proba 2. Cea mai romantică experiență într-un city break alături de Christian Tour 10 octombrie 2018 at 1:26 pm

  […] Praga – un nou început sau sfârșitul? […]

 • Reply Eliza 10 octombrie 2018 at 12:41 pm

  M-ai convins, merg si eu intr-un city break 🙂

  • Reply Rahela 10 octombrie 2018 at 1:51 pm

   Eliza, dacă dorești, îți fac eu traseul. Iubesc să fac asta! 😉

  Scrie un comentariu