web analytics

Poveste cu final fericit

Se trânti pe canapea cu un oftat, aproape dărâmând cana de cafea de pe măsuța de lângă. Cana se clătină amenințător și apoi încet, se opri. Pfiu! Documentele erau în siguranță, cel puțin până când agentul se va ridica din nou. Era neliniștit. Familia sa era în pericol. Niciodată nu se gândise că lucrurile puteau ajunge atât de departe. Păreau toate nimicuri de care nu trebuia să își facă griji, dar s-au dovedit a fi pericole majore.

La început credea că e o joacă

Când se mutaseră în locuința aceea, vara trecută, abia fusese numit agent. Colegii lui mai experimentați îi transmiseseră toate informațiile legate de clădire, de riscurile pe care și le asuma, de cheltuielile pe care urma să le întâmpine dacă nu urma anumiți pași. Dar, ca orice începător, era mândru de statutul lui și nu luase în seamă nimic din ceea ce i se spunea. Doar ajunsese prin forțe proprii unde era și nu avea nevoie de nimeni să îl ajute. Se va descurca singur. Întotdeauna așa a fost.

Totul a început să se întoarcă împotriva lui

În primele luni, totul părea a fi în regulă. Nimic nu prevestea ce urma să vină. Dar apoi…a trecut vara, apoi toamna. Dintr-odată, fără nicio explicație, dl. Vânt venea în vizită ori de câte ori avea chef. Fără să anunțe. Nu conta dacă sunt acasă sau nu. Și de câte ori venea, de fiecare dată, târa după el un frig. Nimeni nu înțelegea de ce și unde îl găsise.

Apoi, la scurtă vreme după ce au început vizitele domnului Vânt, lucrurile au început să se schimbe. Toți din casă începură să tremure de frig și să răcească. Era ca și cum dl. Vânt abătuse un blestem asupra casei lor. În plus, binecunoscuta doamnă Factură începuse să se uite urât la ei și să se bosumfle. Iar acum scoteau mai mulți bani din buzunar, doar ca să o țină fericită pe doamna Factură!

În sfârșit a înțeles ce se întâmpla

Pe măsură ce lucra ca agent, Agentul  a început să acumuleze informații și încetul cu încetul a înțeles ce se întâmpla în casa lui. Nu a mai stat pe gânduri nici măcar o secundă. A chemat un specialist să facă un audit energetic, să vadă care este și unde este problema. Specialistul a venit, a realizat analiza și…când a văzut rezultatele, s-a prins cu mâinile de cap. I-a declarat Agentului că asta este o problemă de competența Agentului CE. Ăsta era numele de cod al agentului. Lumea vorbea că ar veni de la Certificat Energetic, dar nimeni nu știa sigur.

Problema era că acest Agent CE, care era cel mai bun în domeniu, nu apărea decât dacă îndeplineai anumite condiții: dacă aveai un consum scăzut de energie pentru încălzirea locuinței, dacă totul era foarte bine izolat, de la pereți la pardoseli și la geamuri, dacă iluminarea casei era eficientizată și multe altele. Prin urmare, pentru a beneficia de cel mai bun Agent CE, agentul nostru a fost nevoit să solicite un audit energetic doar cu auditori de gradul I, doctori ingineri, care, cu ajutorul termoviziunii i-au arătat de unde veneau toate problemele casei. În urma vizitei lor, agentul a izolat bine pereții, a schimbat pardoseala și a pus izolație sub ea, a schimbat geamurile cu unele cu mai multe camere și a izolat bine tavanul. Apoi a trimis cererea pentru un Agent CE. Acesta a venit în nici 24 de ore și nici nu a presupus costuri mari pentru familia agentului nostru.

Poveste cu final fericit

Cum au decurs lucrurile după plecarea Agentului CE? Cum nu se poate mai bine! În casă era mai cald decât și-au închipuit că ar putea fi, consumul de energie pentru încălzirea casei a scăzut, iar ei erau mult mai relaxați. În plus, domnul Vânt nu și-a mai făcut apariția, iar doamna Factură era toată numai zâmbete, fericită și relaxată. Lucrurile mergeau cum nu se poate mai bine. Agentul se trânti pe canapea și sorbi relaxat din cana de cafea. Putea să se concentreze mai bine asupra dosarelor, acum că familia sa era în siguranță, fericită.

Sursă foto: pexels.com / certificat-energetic24h.eu / pixabay.com

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu