web analytics

Ponturi pentru cei care vor dori să participe la Superblog 2017

competiție blogging

Probabil că sunt ultima care scrie despre Superblog. Care e faza cu Superblog?Poate deja știți că toamna aceasta, timp de 2 luni, am fost foarte prinsă cu un concurs de blogging. Acesta se numește Superblog și are 2 ediții: una de primăvară și una de toamnă. E prima dată când am participat și nu pot spune că îmi pare rău. Deși m-am clasat pe locul 15. Dintr-o greșeală. A mea, a tehnicii.

Ce am avut eu de câștigat?

Evident, acum este cazul să mă laud cu ce am avut de câștigat în urma participării mele. În afară de cele 2 bilete dus-întors pentru 2 persoane de la Ryanair, un voucher cadou pe care pot să îl folosesc pe www.answear.ro și o sumă cash de la www.avizez.ro, celelalte câștiguri, mult mai importante.

Care ar fi acelea? Mi-am confirmat că reacționez bine sub presiune, că scriu mai bine sub presiune, că există persoane pentru care prietenia este dincolo de competiție (mulțumesc Hadasa, Oana, Cătălin), am descoperit că dintr-o competiție poți rămâne prieten cu niște nebuni (mulțumesc Roxana,Cătălin, Agurița și Ianolia) și am mai aflat că Gala Superblog poate fi chiar foarte fun!

Deși impresia ta generală este diferită de realitate, trebuie să îți mulțumesc și ție, George Dumitru, pentru că m-ai ajutat să mai corectez dintre articole, să mai tai din cuvinte când era cazul și chiar să le îmbunătățesc cu fraze noi. Ajutorul a fost binevenit și apreciat.

Sfaturile mele pentru cei care vor să participe

Până să vă povestesc despre Gală, am mai jos câteva sfaturi pentru cei care și-au propus să participe la acest concurs.

– Deși tocmai ce am spus mai sus că reacționez bine sub stres și că scriu foarte bine așa, nu vă recomand. Tocmai din cauza platformei bublucașe de la Superblog am pierdut eu vreo 4 locuri pe podium. Pentru că am fost penalizată. Am întârziat 3 minute din cauză că platforma pur și simplu nu a vrut să lase pe nimeni să urce articolul meu. Prin urmare…Finalizează articolul măcar cu vreo 2 ore înainte de termen. Așa ai timp să contactezi pe Claudia sau pe oricare dintre concurenți (sunt foarte de treabă) să te ajute să urci articolul.

– Înainte să urci articolul, roagă pe cineva neimplicat în toată tărășenia să îți citească elucubrațiile pe o temă bine definită. S-ar putea să fii uimit(ă) ce chestii evidente ai trecut cu vederea. Creierul nostru, de multe ori, vede ce vrem noi să vadă,  ceea ce am gândit.

– Nu renunța la stilul tău. Blogul tău va avea de suferit. Scrie advertoriale cu care să te mândrești. Să nu ajungi să te jenezi să ai scris un astfel de text.

– Intră pe grupul oficial de Facebook al competiției și apoi dă LIKE și paginii oficiale a competiției. Dacă nu faci asta, s-ar putea să ai surpriza să descoperi că ai ratat informații foarte importante, care ar fi adus puncte multe la jurizarea articolului tău. Vezi cine este în juriu. Citește comentariile de la postările de pe grupul oficial. Juriul poate da indicii despre ce așteaptă. Sau poate mai afli informații prețioase de la ceilalți concurenți.

– Asigură-te că te-ai abonat la newsletterul Superblog. Primești pe mail toate probele atunci când apar. Așa ești sigur că nu ratezi niciuna.

– Intră în competiție cu un blog cosmetizat. La unele probe a primit punctaj și blogul, nu doar articolul. Surpriză-surpriză, nu-i așa? Prin urmare, elimină ce nu este necesar, asigură-te că ai o temă simplă, elegantă, iar blogul nu este aglomerat. Ah, scrisul să nu fie prea mic, greu de urmărit! 🙂

– Una dintre chestiile cele mai importante este să citești cu atenție enunțul probei. La una dintre probe nu am acordat prea mare atenție unei fraze. Care era decisiva. Prin urmare, nu am luat punctaj atât de mare cum mă așteptam eu. 🙂

– Fii original! Nu te apuca să copiezi idei de ici, de colo. Dacă faci asta…de ce ai mai intrat în competiție? Folosește-ți creativitatea și transmite emoții, sentimente, trăiri.

– Nu te apuca să faci contestații din prima (ai doar 3 la îndemână). Păstrează-le pentru când chiar este nevoie. Eu nu am folosit niciuna. Nu pot spune că îmi pare rău. Dar nu am considerat necesar să contest.

– Nu abandona. Sub nici o formă. Du la bun sfârșit ce ai început. S-au schimbat multe în clasament de-a lungul celor 2 luni. Nu te descuraja de o notă proastă primită. La proba următoare, cine știe? Poste primești 100 de puncte! 🙂 You may never know!

Voi mai participa?

Nu voi spune că nu am fost dezamagită de anumite note primite. Evident că avem toți pretenții de la articolele pe care le scrie. Credem că sunt cele mai frumoase, nu? Ei bine, nu e chiar așa. :)) Dar acest tip de concurs menține blogosfera în mișcare. Mai activează bloggeri care uitaseră că mai trebuie să scrie, mai stabilesc legături între diverși bloggeri, mai ajută la parteneriate, mai ajută în general.

Nu știu dacă voi mai participa. Oricum, nu cu blogul meu. Vreau să îl mențin personal, cu teme la propria alegere. Dar cine știe? Poate cu alt blog…de ce nu? E antrenant și e interesant să te testezi din când în când dacă poți scrie la comandă creativ și appealing. 😛

Dacă mai ai nevoie și de alte informații, mă poți contacta pe pagina mea oficială de Facebook. Succes! 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu