web analytics

Partners in ”crime” sau partenerul perfect la drum

tough choices

Eu și mașinile suntem prieteni buni. ACUM. După vreo 8 ani în care nu am condus deloc din cauza unui șoc și apoi încă vreo câțiva în care nu  am avut CE să conduc. Acum, am ce să conduc și, după o perioadă în care m-am pregătit cu un coleg binevoitor pentru a reveni în spatele volanului, mă simt relaxată și mi-am reamintit că, de fapt, eu ador să conduc. Mai ales când am destui cai sub capotă. 😉

Prefer caii nărăvași

Desigur, ca orice femeie independentă care se respectă, vreau o mașină care să arate ce pot eu când sunt în spatele volanului. Asta înseamnă că mi-ar trebui o mașină mai puternică, mai ”masculină”. Pentru moment, sunt bucuroasă că am cu ce să mă deplasez. Chiar dacă mor puțin câte puțin atunci când intru în depășire. :))

După tot felul de mașini puternice pe care le-am condus, cu un număr care mai de care mai impresionant de cai și cu o capacitate cilindrică de muuuulți centimetri cubi (proporțional cu consumul, desigur), recunosc: prefer să scot din buzunar mai mulți bani, dar să conduc o mașină puternică, nărăvașă, sportivă, agilă. Mașina aceasta perfectă ar avea alimentare electrică din panouri fotovoltaice plasate strategic pe mașină, ca să nu polueze mediul.

Camera marșarier este un mare plus

Cum pentru moment nu conduc mașina visurilor și pentru că botul și spatele mașinii nu îmi sunt vizibile atunci când parchez, iar locurile de parcare în București sunt puține și prea înghesuite, o cameră marșarier ar fi mai mult decât binevenită! Nu ar mai trebui să schimb poziția oglinzilor când parchez sau să rog pe cineva să îmi dea indicații referitoare la spațiul disponibil.

Un prieten bun are un VW Golf 6 dotat cu asistență la parcare cu sistem camere 360 grade și senzori de parcare și, combinat cu o oglindă retrovizoare cu ecran LCD care afișează imaginea de la camera de marșarier și/sau senzorii de parcare, este senzație! L-am rugat să mă lase să mă bucur și eu de experiență și mi s-a părut absolut genială găselnița pentru București. Găsirea unui loc de parcare ar deveni piece of cake!

L-am rugat să îmi povestească puțin despre minunea respectivă pentru că eram interesată. Le luase de pe net, de la Edotec și nici nu dăduse atât de mult pe ele. În schimb, era foarte mulțumit de experiența asta cu parcarea asistată. Nu mai pierdea timp aiurea prin oraș, căutând un loc mai generos.

Nu poți să te bucuri de viață fără sistem de navigație

După cum am tot spus, sunt mare călătoare, dar și o mare rătutită. Prin urmare, când sunt în orașe necunoscute, mă cam panichez puțin pentru că știu că nu tot timpul sunt indicatoare, iar uneori acestea sunt greșite. Și aș putea să pierd timp orbecăind aiurea pe drumuri greșite. Ceea ce mi s-a întâmplat nu doar o dată și nu doar în România.

Este ilar, ca să nu spun penibil, să îți citească partenerul de drum de pe un laptop indicațiile scrise ale unui GPS și, la o bifurcație mare, să auzi pe respectivul cum îți spune:

– Acum ține stânga…FĂ DREAPTA! Poftim, ai ratat ieșirea… (Da, este reală întâmplarea.)

Ai spune că aici ar fi fost utilă o navigație auto la bord, nu? Așa zic și eu! :))

Am decis să studiez puțin problema. Am intrat pe un site recomandat de prietenul acesta al meu și parcă am descoperit o nouă lume, una fascinantă, a funcționalităților navigațiilor auto multimedia. Să vă povestesc?

Păi… Aveau peste 3.500 de produse pe site. Evident că am preferat să sun la ei, pentru că nu mă pricep atât de bine la chestiunile astea, iar ei oricum au suport tehnic dedicat pentru orice fel de întrebări pe subiect.

Tipul de la tehnic mi-a explicat că au produse disponibile în stoc ce pot fi livrate în 2 zile. Cool! Apoi mi-a menționat garanția de 24 de luni și livrarea gratuită pentru cea mai mare parte a produselor lor și deja știam că sunt o opțiune bună. 🙂

Sistemul de parcare asistată este senzație!

Când ești la părinții tăi la Piatra Neamț și descoperi că gardul de sârmă al viei este mult mai aproape decât credeai și că acum mașina ta este câștigătoarea unui tatuaj pe care nu și l-a dorit sau când vecinul care vrea să îți încerce noua mașină puțin nu observă stâlpul de pe trotuar și ”parchează” fix cu spatele în el…parcă simți nevoia unui ajutor cu ochi vigilenți și simțuri dezvoltate excesiv.

Cum ar fi un sistem de parcare asistată cu cât mai multe camere 360 grade și senzori de parcare cu senzori de proximitate foarte bine dezvoltați ( 😉 ), care să elimine aceste situații nedorite din viața ta.

Am nevoie de dotări speciale

Ei bine….și aici povestea se complică. Pentru că sunt fericita deținătoare a unui copil extraordinar de activ și de curios, prin urmare, a unui copil care necesită atenție încontinuu. Iar pentru ca amândoi să fim în siguranță în trafic și pentru a fructifica timpul petrecut în mașină, am fost foarte încântată când am auzit de redarea de filme-documentare despre natură, istorie etc. pe un monitor pentru tetieră.

Așa…Vlad ar fi tare încântat și ar vrea să plecăm mereu undeva, numai să mergem cu mașina. Mai ales că eu am preferat o viață liniștită, fără cablu TV, chiar de când Vlad era încă un bebeluș.

Apoi, am realizat că nu pot să trăiesc fără Car kit cu Bluetooth pentru a putea vorbi la telefon oricând, în același timp putând să conduc nestingherită. Este absolut obligatorie din punctul meu de vedere această funcționalitate. Mai ales că trăim niște timpuri când vorbim cu orele la telefon. Apoi, evident, comenzile de pe volan: de răspuns la telefon, de navigat prin agenda telefonului etc.

O altă chestie de care sunt dependentă este posibilitatea de a asculta propria muzică în mașină, de pe USB. De multe ori se întâmplă să nu găsesc nimic interesant la radio și am nevoie de muzica mea, care mă face să fiu calmă când conduc și care mă binedispune.

Am ales varianta cea mai bună

Deci, în urma unei singure discuții, am pus pe lista de cumpărături următoarele:

  • navigație universală
  • asistență la parcare cu sistem camere 360 grade și senzori de parcare + oglinda retrovizoare cu ecran LCD
  • tetiere și monitoare cu ecran LCD
  • Car kit cu Bluetooth și adaptor comenzi pe volan
  • Intrare USB pentru muzica/filmul preferat

D

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu