web analytics

Părinți digitali în cadru offline

Că suntem foarte activi în mediul online nu mai este nicio noutate. Dar nu mi-am închipuit că sunt atât de mulți părinți activi la modul real în online. Adică părinți cu bloguri. Părinți care își rup din timpul lor pentru a se întâlni lunar și a discuta cum să facă să fie bine cu blogurile lor.

Am descoperit că, de fapt, știu câte ceva

În cadrul Digital Parent Talks ediția a V-a – Instrumente de marketing în blogging (un concept Parenting PR), la care m-a invitat prietena mea, am aflat câteva chestii noi, mi-am confirmat mai multe lucruri pe care le știam deja, mi-am dat seama că e bine să fii curios când vine vorba de online. Evenimentul a avut loc la Apollo 11, un loc care, surprinzător, mi-a plăcut, chiar dacă era mai mult sub pământ.

Bloggerul, Content Marketing Specialist-ul și fondatorul Instagramology, Robert Katai ne-a prezentat o unealtă foarte utilă pentru bloggeri – Bannersnack.com – pe care eu o cunoșteam deja. Din curiozitate pură. Este o unealtă online cu ajutorul căreia poți face bannere online – primele 10 sunt gratuite.

Nu doar că știam deja de ea, dar deja o folosesc de ceva vreme pe blogul meu. Asta pentru că urmăresc blogul lui Robert Katai de ceva vreme și aflu chestii noi când apar. Prin urmare, la partea practică am avut de învățat doar că poți să adaugi la banner și video, deci poți avea un impact și mai mare asupra cititorului.

Ne-am delectat și cu bunătățuri, desigur!

Doar deschidem calculatorul și scriem?

Sunt mai multe chestiuni pe care trebuie să le luăm în calcul atunci când vine vorba de articolele de pe blogul/site-ul nostru.

De ce pune cititorul mâna pe telefon?

Vrea să știe

Vrea să cunoască

Vrea să facă

Vrea să meargă

Când scriem articolul, ar trebui să avem listuța asta în minte pentru noi idei de texte.

Ce facem pe social media

Ascultăm

Căutăm

Interacționăm

Sfatul lui Robert Katai a fost să scriem pentru social media de intenție. Cu alte cuvinte, să nu postăm doar linkuri, așa cum am mai văzut, ci să punem și un text micuț, să punem întrebări, să provocăm oamenii să interacționeze cu noi, să dăm check-in-uri, să facem live-uri etc.

Scriem pentru alte site-uri?

Da, de ce nu? Scriind pe site-urile altora, ne putem promova businessul. Nu pierdeți din vedere această variantă. Doar alegeți-vă cu atenție site-urile pe care scrieți, pentru a nu vă face mai mult rău decât bine.

Lăsăm pe alții să scrie pe blogul nostru?

Da. Mai ales când timpul nu ne permite să ne ocupăm cum ar trebui de blog. Atâta vreme cât avem conținut fresh pe blog, conținut de calitate, îl menținem în viață, cititorii fideli nu se reorientează spre alte site-uri care postează mai des conținut nou.

Vrei să monetizezi blogul?

În primul rând, stabilește care e nișa ta, pentru cine scrii și despre ce, când, cât de des și cum ajungi la persoanele pentru care scrii. Scrie corect românește (sau în limba în care este blogul tău). Greșelile de gramatică, de exprimare, cuvinte prost alese…nu spun decât că nu ești profesionist. Și nu știu dacă va mai pierde mult timp pe blogul tău.

Ce face un antreprenor deștept?

Ai început să faci bani din blog/site. Ce faci cu banii aceia? Începi să îi cheltuiești pe rochii/telefoane/Xbox-uri? Un antreprenor care vrea mai mult de la blogul lui investește în el: promovare, cursuri (dar alege unele bune, nu genul de curs care îți dă o mulțime de informație, dar nu te ajută cu nimic, chiar mai este și copiată de undeva), upgrade-uri, deplasări la evenimente în țară sau în afara țării, proofreading, aparate foto/filmare, păstrează o sumă și pentru cheltuielile neprevăzute care, cu siguranță, apar în timp.

Ai articole vechi care nu se mai potrivesc cu realitatea actuală? Nu le șterge, adaptează-le, regândește-le, rescrie-le. Sau dacă nu vrei să mai faci asta, poți face o arhivă cu articolele vechi, nevaloroase și nu pui nicăieri pe blog link către arhivă. Cineva ar putea găsi arhiva aceasta doar în Google, dacă știe ce să caute.

Sfaturi aleatorii

”Start share!” – dacă nu te promovezi tu, atunci de ce te aștepți ca alții să o facă?

Menține vizualul simplu – nu încărca inutil imaginile sau video-urile.

Dacă ai un brand, menține l și pe vizual.

Testează, experimentează (Dacă vrei să creezi pdf-uri, de exemplu, poți încerca Flipsnack.com)

În principal, pune accentul pe calitate.

Nu există un template perfect. Există template-uri care se potrivesc temei blogului, care te reprezintă, care spun ceva despre cine ești tu.

Cu excepția domeniilor în care ești specialist, nu scrie ca și cum ai fi! Nu trasa direcții pentru alții ca un mare învățat! Mai degrabă. spune-le cititorilor tăi pe cine să citească pentru a afla răspunsuri. Sau invită un specialist pe domeniul respectiv să scrie un guest post pe blogul tău. Și ai rezolvat problema.

Numerele social media în Romania – ZeList

Facebook: 9 milioane utilizatori

Youtube: 851,446 utilizatori

Instagram: 494 071 utilizatori

Twitter: 376 828 utilizatori

Unelte care ți-ar putea fi de folos

Snacktools – instrument online prin care poți crea bannere, vizualuri, bare de notificare etc.

Buzzsumo – dacă vrei să vezi cele mai share-uite articole în domeniu

Keyword planner de la Google – pe ăsta îl folosesc eu des – îți spune ce caută oamenii, când caută mai mult și ce rezultate ai avea pe anumite keywords.

Bit.ly sau goo.gl – te ajută să contorizezi accesările pe un anumit link.

Ce alte unelte folosiți și credeți că mi-ar fi de folos? Puteți scrie în comentarii. 

 

Mulțumesc sponsorilor evenimentului, SnackTools.ro și SkinNovels,  partenerului Apollo 111 Barul și fotografului Mihai Răitaru pentru fotografiile care chiar îmi plac toate (asta e o minune!).

 

Mai găsiți informații despre întâlnirea Digital Parents Talks și aici: 

Învățăm să blogărim, nu ne naștem învățați

Instrumente de aliniere a vertebrelor într-o coloană demnă

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

  • Reply Cum să vorbești aceeași limbă ca și Instagram - Rahela Petrescu 26 octombrie 2017 at 10:11 pm

    […] Katai. Pe Robert l-am ascultat prima dată live la Digital Parents Talks 5, unde ne-a vorbit despre instrumentele de marketing în blogging. Dar la Webstock a vorbit despre Instagram Stories. Voi trece cu liniuță câteva […]

  • Scrie un comentariu