web analytics

Eu vreau să am soarele în casă!

panouri radiante cu infraroșu

Nu, nu am luat-o razna. Cel puțin nu atât de mult cum pare. Nu mi-am propus în viitorul apropiat să smulg soarele din mijlocul sistemului solar și să îl agăț pe tavanul livingului meu pe post de corp de iluminat. Nici gând! În primul rând, pentru că iubesc întunericul. Iar întunericul, cum bine știți, este lipsa luminii. Păi, cum aș putea să am eu lipsa luminii cu un ditamai soarele plantat în mijlocul casei?

Bine, am exagerat…și nu prea

Nu, nu vreau chiar soarele în casă, dar mi-aș dori ceva ce seamănă ca modalitate de încălzire fix cu soarele. Suntem în mijlocul iernii și, când scriu articolul ăsta, afară ninge ca în povești. Da, ca în povești, dar este și un frig ca în povești, adică de crapă pietrele. Eu sunt născută primăvara. Și nu îmi place căldura excesivă; dar prefer căldura mai mare decât frigul crunt.

Și cum zilele astea am tot suferit de frig, m-am gândit să caut metode mai eficiente de încălzire decât clasicele calorifere. Am descoperit o chestie foarte interesantă, de care habar nu aveam, recunosc deschis: încălzirea prin panouri radiante cu infraroșu. Pentru mine sună puțin a SF. Ei bine, nu este chiar SF, iar principiul de funcționare se inspiră din natură. Mai precis, funcționează după același principiu după care Soarele încălzește suprafața pământului.

Ah, nu prea mai ții minte care e faza cu Soarele și căldura lui? Ei bine, dacă ai ieșit ieri pe gerul acela afară la soare, ai experimentat fix încălzirea prin radiație infraroșie. Deși mureai de frig, ai simțit ceva căldură datorită luminii soarelui.

De fapt, această încălzire prin infraroșu nu face altceva decât să încălzească obiectele, iar aerul este încălzit de aceste obiecte, nu direct de la soare. Cum spuneam, pe același principiu funcționează și încălzirea cu panouri radiante cu infraroșu. Și uite așa, pierderea de căldură se reduce la minimum. Mai mult, încăperea se încălzește uniform.

De ce sunt avantajoase aceste panouri radiante cu infraroșu?

panouri radiante cu infraroșu

În primul rând, cum spuneam, pierderea de căldură este redusă la un nivel minim. Prin urmare, este posibil să ajungi chiar să economisești bani. Un alt avantaj deja menționat este acela că încăperea se încălzește uniform. Nu vor exista zone reci și zone fierbinți. Astfel, nivelul confortului personal este unul ridicat.

Un alt avantaj demn de menționat este durata de viață a aparatului. Pentru centrale, aceasta este de aproximativ 8 ani. În cazul unor panouri radiante cu infraroșu, durata de viață este de 20-25 de ani, cu o garanție între 5 și 10 ani. Dacă facem niște calcule simple, este mai avantajoasă metoda panourilor cu infraroșu.

Merită menționat și faptul că panourile au costuri mici de achiziție și de instalare și mai sunt și simplu de instalat, nu presupun avize prealabile și economisesc spațiu datorită grosimii reduse a panoului.

Interesant este că are și beneficii pentru sănătate

Nu mi-am imaginat că un sistem de încălzire ar putea avea beneficii pentru sănătate, altele decât că îți mențin corpul la o temperatură optimă. Dar am descoperit că aceste panouri radiante cu infraroșu au avantaje și pentru sănătate. Voi enumera câteva, pentru a nu crede că glumesc: reglează umiditatea, diminuează și chiar elimină igrasia (am locuit într-un apartament unde era o problemă cu igrasia și credeți-mă că nu e deloc plăcută, mai ales dacă ai un copil mic).

Mai mult, ajută la îmbunătățirea stării generale, mai ales la persoanele în vârstă și la copii și bebeluși, amelioreaza simptomele bolilor astmatice și reumatice, sprijină scăderea nivelului colesterolului din sânge, îmbunătățește aspectul pielii și mai are multe alte efecte benefice.

De ce le-aș cumpăra eu?

În primul rând, pentru că m-au convins prețul scăzut, faptul că încălzește uniform și că elimină igrasia (în caz că ar vrea să apară și aici unde locuiesc eu), durata lungă de viață și, evident, faptul că îmbunătățește aspectul pielii (doar sunt femeie, nu?).

Să vă mai spun și că puteți să imprimați pe panou aproape orice și că se acordă discounturi suplimentare? Nu, nu vă mai spun. Eu zic să intrați pe site-ul ăsta și să vedeți minunea cu ochii voștri. Apoi, vă rog să îmi spuneți ce părere aveți și voi. Merită să schimb centrala de apartament cu panouri radiante cu infraroșu?

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu