web analytics

Pământul râde prin flori – Ralph Waldo Emerson

Flori

Fi-meu spune că sunt deja pe drumul de a fi obsedată de flori. 😀 Nu cred că e chiar așa. Îmi plac florile foarte mult. Nu neapărat toate sunt preferatele mele. Dar îmi plac. Îmi place să le primesc și Vlad, băiatul meu, știe asta. Și, din fericire, face eforturi mari uneori ca să îmi facă surprize florale.

Ador momentele când Vlad vine cu flori la mine

Fotografie de Liliana Lazăr

Pe lângă toate floricelele minunate de câmp pe care le culege pentru mine de când era un ghemotoc (printre care – se vede, da? – am primit și păpădii – în zona mea se numește ”curu’ găinii” 😛 ), îmi oferă și buchete de la florărie. Și nu, să nu vă imaginați că le cumpără din banii lui.

Odată, l-a rugat pe Babu (fostul meu socru) să oprească mașina lângă o florărie pentru că el trebuie să îmi facă o surpriză. Babu, care îl iubește mult, ce să facă? A oprit! Vlad a ales florile, florăreasa a creat buchetul și acum…cine să plătească? Evident, BABU!

Iar când Vlad a ajuns la birou la mine…am avut cu ce să mă laud în fața colegilor!

Visul meu era să devin florăreasă

Și nu, nu vorbesc de vremea când eram o ghidușă mică. Nu! Vorbesc de liceu! Da! Visam să dețin o florărie cu zeci de feluri de flori, cu  vânzătoare luminoase și îndemânatice într-ale buchetelor de flori. Fetele mele ar fi știut să asculte pe cumpărător, să îi recomande florile perfecte pentru situația din care voia să iasă sau să intre respectivul client și ar fi făcut cele mai frumoase buchete.

Lansarea s-ar fi făcut toamna; eu și încă vreo câteva fete am fi umblat prin Chietrișica Neamțului (Piatra Neamț pentru neinițiați, acasă pentru cei care nu mă cunosc) cu niște coșuri speciale pentru flori pe mână și șorțuri de florărese peste rochii lungi și largi, cu buchețele mici de lavandă în coșuri, coronițe de flori în cosițele noastre lungi, baloane colorate ca niște macarons și cu cărți de vizită ale noii florării în buzunarele șorțurilor de florărese. Și să nu uit de zâmbetele largi de pe chipurile noastre! Iar oamenii ar fi venit de drag în florăria mea. 🙂

Ofer flori fără motiv

Una dintre marile mele bucurii este să ofer flori ori de câte ori am ocazia. Chiar și fără motiv. Sau MAI ALES fără motiv. Poate e vina tatălui meu. De la el am primit primele mele flori. Prima floare a fost una în ghiveci. Următoarele flori au fost narcise albe. De asemenea, am primit flori și de la frații mei. Și așa deveneam eroina propriei povești magice. Le mulțumesc că mi-au arătat cum trebuie să fiu tratată. Tatăl meu a fost înaintea timpurilor. A fost un fel de precursor al acestui tată și fiica sa de 3 ani:

PS Observați că i-a oferit și flori! 🙂

Dacă aș avea finanțe nelimitate aș oferi flori de câte ori aș putea (asta pe locul 2 după călătorii, recunosc). Am oferit flori colegelor doar pentru că am găsit flori frumoase în piață. Am oferit flori doar pentru că erau mamele prietenilor mei și nu îmi place să mă duc cu mâna goală în vizită. Am oferit flori doar pentru că. Pur și simplu.

Mi-am învățat băiatul să ofere fără să fie o ocazie specială. Orice zi este deosebită și orice ocazie este perfectă pentru a face pe cineva să zâmbească. Orice motiv, oricât de mic este destul de mare încât să merite o floare.

Mama este cobaiul meu pentru emoții

Mama mea a experimentat emoțiile primirii de flori de la mine chiar și de la distanță. Și fără să bănuiască nimic sau să se aștepte la așa ceva. Cum am făcut? Simplu. Am intrat pe o florărie online care este Furnizor al Casei Regale a României. Pentru că prefer să cumpăr de la cineva care s-a ocupat cu pasiune, singură, de toate procesele și le înțelege deplin. Știe ce așteptări trebuie să aibă de la angajați.

Sunt foarte atentă la buchetele pe care le comand, pentru că îmi plac aranjamentele florale inedite, meșteșugite cu atenție, care să încânte ochiul nu doar pentru că sunt flori, ci și prin ingeniozitatea cu care au fost combinate. Am comandat un buchet simplu, dar elegant, am scris și o felicitare pentru că mamei îi place tare cum scriu eu și gata!

Reacția nu am putut să o studiez live, dar m-a sunat de fiecare dată când i-am făcut astfel de surprize. De fiecare dată plângea și îmi spunea că sunt hoață și că i-am făcut o surpriză foarte mare și că mă iubește. Uite de aia o să o mai fericesc cât pot de mult cu altfel de mici bucurii. Pentru că ea știe să se bucure de ele. Ea înțelege gestul, adâncimea lui și ce înseamnă.

Cum se primesc florile?

Florile nu obligă, se spune. Și așa și este. Dar te obligă să știi cum să le primești. Ciudat, dar nu toți știu să primească flori. Deși până și Vlad știe cum se face asta. Le primești simplu sau cu un strigăt entuziasmat, asta depinde de personalitatea ta, de persoana care ți le oferă și de starea ta din ziua respectivă. Dar neapărat trebuie să mulțumești și să zâmbești (nu forțat, că se vede!). Apoi, dacă ești acasă la tine sau la birou, cauți repede o vază în care să le pui și le aduci undeva unde persoana care ți le-a oferit le poate vedea. Așa îi arăți că apreciezi gestul și persoana.

Îmi cumpăr singură flori

Da, îmi cumpăr singură flori. Chiar și din florării. Și nu, nu mi se pare că sunt o ciudată din cauza asta. Îmi plac florile. Merg în piață și îmi vine să curăț piața de toate florile de grădină din găleți. Și nu mi se pare ciudat să ofer unor femei sau să primesc flori de la femei. Ofer de dragul persoanelor și de dragul florilor. Și reacția mea este că îmi afund nasul în flori. Și la fel fac și colegele și prietenele cărora le cumpăr flori. Încercăm să absorbim mirosul minunat și sentimentul plăcut, cald pe care îl încercăm atunci când primim flori. 🙂

PONT:

Dacă ai iubită artistă și mergi la concertul ei, la expoziția ei sau la orice manifestare unde ea este în lumina reflectoarelor, te rog eu:

NU UITA SĂ CUMPERI ȘI SĂ ÎI OFERI MĂCAR O FLOARE!

Este obligatoriu! De ce? Pentru că va primi flori de la alte persoane (și nu puține), iar de la iubitul ei nu va primi. Și sentimentul care o va încerca…nu va fi unul foarte plăcut. 😉

Nu foarte multă lume mai oferă flori în zilele noastre. În plus, se pare că bărbații preferă să adopte curentul acela care se miră că preferăm buchete de flori care se usucă repede unor flori la ghiveci, care țin mai mult. Ei bine, ador să primesc …ok. Dacă nu vrei să culegi bujori, flori de câmp sau flori de cireș din copac, atunci fie, accept orhidee la ghiveci. Pentru că ador orhideele.

Photo credit:

Youtube

Liliana Lazăr

olla.ro

socioblue.com/atlarin-vahsi-guzellik-ve-zarafetlerini-yakalamis-fotograflar/

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

  • Reply adn de femeie 29 octombrie 2016 at 3:33 pm

    Foarte frumos spus! Mai tin si acum minte de florile primite in liceu si bagate intre filele cartilor, pentru a le pastra vii! <3

    • Reply Rahela 30 octombrie 2016 at 12:59 am

      Și eu făceam asta! Ah, apropo tot de flori: și eu rupeam flori din grădinile blocurilor și le ofeream când profesoarelor, când mamei mele. Atât de mult îmi place să ofer flori. Am ajuns să le și fur! :))

    Scrie un comentariu