web analytics

Pâine și mâine – un proiect pentru copiii vulnerabili din România

De curând am fost în calitate de blogger la Food Bloggers Conference. Ce am căutat eu acolo, având în vedere că nu sunt blogger care postează rețete? Ei bine, am fost cu celălalt proiect al meu, Chantel.ro, unde Carmen, cea care scrie articolele de food, ajută hainele mele să se strâmteze pe zi ce trece.

Nu vă voi povesti acum despre cum a fost la eveniment pentru că aceasta o voi povesti într-un alt articol, care va urma după cel despre competiția Superblog. Acum vă voi povesti despre un proiect care mi-a atras atenția la Food Bloggers Conference.

Mai întâi să vorbim despre copii

3Conform unul raport realizat de World Vision – ”Bunăstare Copilului din mediul rural, 2014” – în România existau 225.000 de copii vulnerabili, prezentând risc de abandon școlar din cauza diverselor lipsuri. Copiii aceștia provin din familii sărace, cu un singur venit, care nu le pot oferi o alimentație adecvată. Prin urmare, s-a ajuns ca 1 din 8 copii din România care mergea la culcare fără să fi mâncat și tot atâția lipseau de la școală pentru a-și ajuta părinții.

Mai mult, 37% dintre tinerii peste 15 ani nu știu să scrie corect sau nu înțeleg ceea ce citesc. La nivelul UE media abandonului școlar este de 11%. În România deja a depășit 18%! Puțin cam înfricoșător, nu? Imaginează-ți că tu sau copilul tău s-ar confrunta cu așa ceva. Cum ți-ai dori-o să reacționeze cei din jurul tău?

Pâine și mâine

Acesta este un proiect World Vision România realizat în colaborare cu Lidl România și se concentrează asupra situației celor mai vulnerabili copii din mediul rural. De multe ori, cornul și laptele de la stat sunt singura lor masă pe ziua respectivă. Așa că, de ce să nu înlocuim acea gustare cu o masă caldă sățioasă? Pe lângă aceasta, copiii vor mai beneficia de ajutor pentru realizarea temelor, astfel crescând șansele în viață ale copiilor.

4

Această masă caldă este compusă din felul întâi, felul doi și desert. Furnizorii sunt firme de catering specializate, pentru a putea garanta calitatea și siguranța alimentelor. După școală, copiii sunt ajutați la teme și, în plus, participă timp de 2 ore și la activități educative, alături de un cadru didactic. Astfel, se asigură nu doar necesarul nutritiv pentru o dezvoltare normală, dar se fixează mai bine informațiile primite la școală.

Cum poți ajuta?

Proiectul a fost lansat pe 28 martie 2016 și, începând cu 12 septembrie, Pâine și Mâine oferă o masă caldă și sprijin cu temele unui număr de 596 de elevi din ciclul primar din Dolj, Vâlcea și Vaslui. Scopul a fost de a hrăni copiii, de a îmbunătăți rezultatele școlare și de a reduce absenteismul și abandonul școlar.

Vrei să te implici dar nu ai mult timp la dispoziție? Donează 2 Euro lunar trimițând SMS la 8844. Pentru mulți dintre noi această sumă este un nimic, dar ea reprezintă masa zilnică pentru un singur copil. Eu deja am donat primii 2 euro pentru această campanie.

Dacă vrei să te implici mai mult, intră pe http://www.painesimaine.ro și află mai multe.

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu