web analytics

Orașe albe din Spania – 4. Benajarafe și Nerja

orașe albe din spania nerja

După articolul despre vizita în Granada, urmat de articolul despre Frigiliana și articolul despre Malaga, acest articol din seria despre Costa del Sol este despre 2 orașe albe din Spania de care nu auzisem până la vizita mea: Benajarafe și Nerja, dar titlul articolului deja v-a spus despre ce o să scriu. 🙂

Nu sunt 2 orașe spectaculoase, care să te uimească prin ceva senzațional, dar așa stare faină mi-au dat, că nu am putut să nu vă zic de ele.

Benajarafe – mic, dar perfect localizat

Nu este un oraș pe care să îl pui pe lista de vizitat. Nu este unul dintre acele orașe albe din Spania faimoase. Este un oraș de trecere, dar are plajă frumoasă, chiringuitas o mulțime. Practic, aici mi-am făcut baza cât am stat în Spania în vacanța respectivă. Sunt și ceva hoteluri, pensiuni, așa că nu e problemă să îți găsești unde să stai. Plaja este peste drum de zona locuită. Ce mi-a plăcut aici sunt urbanizările – care sunt, practic, ca niște mici comunități, care au parte de piscină comună și diverse alte zone, în funcție de dezvoltarea rezidențială respectivă.

Dar aici în Benajarafe mi-a plăcut că e zonă de deal, urbzanizările sunt urcate pe deal, iar de acolo aproape toți au priveliște spre mare. Dacă nu din living, atunci de pe terasa mare, cu grătar inclus. Interesant că aceste case sunt cam mici, dar pare că sunt mari pentru că sunt pe mai multe niveluri. Ai subsolul, unde îți parchezi mașina, de acolo urci în living cu bucătărie, o baie și o terasă, apoi urci la zona de dormitoare și apoi la terasa mare de care ziceam. Camerele sunt mici, așa cum am remarcat că sunt, în general, în zonele obișnuite de locuit. Dar dacă ai așa terasă mare…cui îi pasă că nu ai loc de prea multe haine în dormitor???

De aici este autobuz direct spre Malaga, unde eu am coborât în zona portului și am luat-o la picior prin oraș. Stațiile de autobuz sunt la strada principală, vizavi de diversele plaje. Biletul a costat undeva puțin peste 1.5 euro acum câțiva ani. Acum este undeva între 4 și 7 euro din ce văd pe un site de profil.

Să nu uit să vă zic că foarte aproape de unde am stat am descoperit chiringuita mea preferată din zonă, El Hornillero. Atmosferă așa, mai vamaioată, dar de pe vremuri, muzică faină, proprietar simpatic și generos, mâncare foarte bună, beuturile obișnuite de pe plajă. Poți face și plajă cât ești în zonă, mai faci o baie, că ești fix pe plajă.

Uite asta e El Hornillero:

Hai să vă arăt și niște poze din Benajarafe și, desigur, cu localul ăsta de mi-a plăcut mie. Vedeți că sunt și poze cu poarta mea preferată din Spania – cea cu Bougainvillea roz. În plus, scuzați fața abia trezită din somn dintr-una dintre poze, dar voiam să vă arăt că eram fix acolo, că aveam eu priveliștea aia faină.Și da, așa mă trezesc eu, cu urechiușe de pisică. :))

Nerja – surpriza printre aceste orașe albe din Spania

Cum ziceam, baza am avut-o în Benajarafe, iar de acolo am plecat în diferite direcții, în funcție de inspirația zilei. Într-una dintre zile, inspirația m-a dus în Nerja. Nu auzisem de ea niciodată, dar m-a surprins tare, așa cum am zis mai sus.

Clădiri albe, străzi înguste, priveliște superbă asupra mării, zonă pietonală tare faină, diverse buticuri, multe cafenele/localuri, atmosferă de vacanță. Poți face plajă, dacă vrei, că ai unde, poți doar să citești o carte și să ridici din când în când ochii de pe Balconul Europei și să admiri zarea albastră.

Recomand. 🙂  Acum hai să vedem și niște poze.

Și cam asta a fost despre aceste 2 orașe albe de pe Costa del Sol. Nu aș zice nu să ajung iar! 😉

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu