web analytics

Orașe albe din Spania – 3. Malaga

orașe albe din Spania

După un articol despre Frigiliana și un alt articol despre Granada, continui seria de orașe albe din Spania cu Malaga, un alt oraș (nu chiar alb) de pe Costa del Sol.

Malaga – un oraș în care am revenit cu mare drag

Am ajuns prima dată în Malaga în 2005, într-o călătorie în 2 cu fostul soț. Am fost cazați o singură noapte în oraș, dar am rămas cu o amintire foarte plăcută cu privire la oraș. Mi-am zis că voi reveni, cu siguranță. Îmi face mare plăcere să redescopăr orașe pe care le-am mai vizitat. Întotdeauna descopăr locuri noi, aspecte noi și am experiențe total diferite.

Ce am făcut câteva ore în Malaga?

Am revenit după mulți ani și nu regret. M-am plimbat singură, de această dată, pe străduțele din centru, am admirat vitrinele, am plecat și de aici cu niște ochelari de soare noi, am mâncat înghețată, m-am relaxat pe o terasă la înălțime și mi-am bucurat ochii-mi cu Alcazaba construită și finalizată cu toate modificările între sec. 11 și 14/ În plus, de acolo se vede arhitectura maură, piatra galbenă și poți simți și briza mării.

 

De ce nu am avut un plan de vizitat bine stabilit?

Desigur, aș fi putut să fiu mai organizată puțin, dar recunosc că, de multe ori, îmi place să nu fiu deloc pregătită și să las întâmplarea (sau nu!) să mă ducă pe unde dorește, să experimentez anumite chestii și să descopăr anumite persoane.
Are și această metodă de a călători avantajele ei. Evident că are și dezavantaje – cum ar fi că am ratat anumite locuri pe care mi-aș fi dorit să le văd, dacă aș fi știut de ele. Dar acesta este doar un motiv să mai vizitez încă o dată Malaga, nu? 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu