web analytics

Obezitatea la copii sau generatia cu paiu-n gura

obezitatea la copii

Cred ca una dintre marile probleme ale copiilor nu este obezitatea, ci parintii inconstienti. Parinti care uita sa gandeasca. Alta explicatie nu gasesc pentru multitudinea de copii cu  probleme de greutate, chiar obezi, ale caror mame continua sa fie ignorante. Le cumpara de la McDonald’s sucuri si big mac-uri, iar problemele copiilor se maresc pe zi ce trece.

Probleme cu greutatea

Chiar zilele trecute eram intr-un autobuz si in fata noastra era o mama cu baiatul ei, baiat care avea probleme mari de greutate. Femeia fusese cu el la McDonald’s si acum avea un suc mare in mana si la cateva zeci de secunde mai lua paiu-n gura si tragea o dusca de zahar in forma lichida. Cum poti sa crezi ca asa ceva este ok? Cum poti sa spui ca iti iubesti copilul, dar nu te interesezi si tu putin daca poti sa ii dai asa ceva? Mai ales cand e foarte clar ca al tau mostenitor are nevoie de o alimentatie din care trebuie eliminate grasimile si zaharurile procesate.

Dragi parinti, este extrem de greu sa iti hranesti copiii cu mancare sanatoasa. Stiu! Si nici nu voi sustine ca eu nu ii cumpar niciodata chestii nesanatoase fiului meu. Ii cumpar din cand in cand. Pentru ca in primul rand, cam tot ce e la raft este nesanatos. Si daca nu ii cumpar eu, se gasesc altii sa ii dea sau isi cumpara chiar el din banii stransi in pusculita. Dar cu siguranta incerc sa limitez cat pot aceste tipuri de mancaruri, incerc sa ii bazez alimentatia pe produse primite de la tara, unde stiu ca sunt sanatoase si cu siguranta nu il duc la fast food-uri ca sa ii potolesc foamea! Incercati o banana!

mancare sanatoasa

Sa nu ma intelegeti gresit! Nu judec alti parinti! Dar aici este vorba de siguranta copiilor, cineva trebuie sa le dea una dupa cap parintilor, bunicilor si tuturor celor care au grija de copii, ca sa se trezeasca! Daca as fi statul, as amenda parintii care au copii obezi (care nu sunt obezi din cauza de probleme de sanatate). Poate asa vor intelege.

Photos credits:

http://www.express.co.uk/life-style/health/419256/Overweight-child-letters-toned-down-so-parents-do-not-feel-criticised

http://wgntv.com/2015/02/12/puerto-rico-considers-fining-parents-of-obese-children/

http://naplesherald.com/2015/06/08/bite-size-documenting-the-struggles-of-childhood-obesity/

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu