web analytics

Noul an nu este un nou început.

rezoluții

Tot aud spunându-se că vine un nou an, că avem ocazia să o luăm de la capăt, că ne putem pune ținte noi și că totul va fi bine. Nu. Nu este așa. Noul an nu este un nou început. Nu putem să o luăm de la capăt. Noul an este doar o continuare. Da, putem să ne punem ținte noi, dar nu le putem uita pe cele vechi.

Noul an eu îl văd ca pe o continuare firească a ceea ce ai reușit să faci și să fii până în acel moment. Nu poți pune pauză și să o iei de la capăt și să devii altcineva decât ai fost anul trecut. Nu, poți să pui pauză și să pornești de unde ai rămas și să dezvolți de acolo în altă direcție. Fără regrete.

Nu înțeleg regretele. Nu le vreau în viața mea. Nu regret nimic din ceea ce am făcut, din deciziile pe care le-am luat. Acestea toate m-au făcut să devin cine sunt. Astea au fost alegerile mele, așa am considerat eu că trebuie să fac. La momentul respectiv mi s-au părut a fi cea mai potrivită variantă. Că s-a dovedit a nu fi așa, e partea a doua. Dar asta nu înseamnă că regret că am luat o decizie greșită. Decizia aceea care s-a dovedit a fi greșită m-a ajutat să mă dezvolt într-o direcție în care nu m-aș fi putut dezvolta dacă nu aș fi greșit. Din deciziile mele greșite a apărut Vlad în viața mea. Nu pot spune că regret asta. Nici măcar o frântură dintr-o secundă, Cum să am regrete? Este cel mai extraordinar copil! Este magia din viața mea.

Atunci când reiei totul de la început, mereu vei fi foarte aproape de început. Nu vei înainta spre cine vrei de fapt să fii. Mereu o vei lua de la capăt și niciodată nu vei depăși un anumit punct. Vrei să te apropii din ce în ce mai mult de cine vrei să devii? Atunci nu o lua mereu de la capăt. Continuă de unde ai rămas. Fă tot ce poți mai bine cu ceea ce ești și cine ești. Dezvoltă-te folosindu-te de ceea ce ai deja. Nu arunca totul ca să reîncepi de la zero.

Mai credeți că noul an este un nou început? Vreți să mai luați de la capăt totul? Sau v-ați hotărât să reluați de unde ați rămas și să mergeți spre direcția care acum vi se pare cea mai bună?

http://quotesideas.com/tag/new-year-resolutions-2016/

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu