web analytics

Sunt blogger oficial la Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs

Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs

Atâtea nopți albe…până la urmă o să uităm să mai dormim și o să stăm treji, hălăduind prin oraș, în căutarea unor noi senzații de noapte! Noaptea muzeelor, Noaptea caselor, Noaptea filmului românesc, Noaptea galeriilor și așa mai departe! Mai era nevoie de  Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs?

Cu ce este mai interesantă noaptea asta decât celelalte nopți albe? 

În primul rând, conceptul este destinat unei întâlniri dintre creatori și public, între designeri debutanți și cei consacrați. Participanții sunt extrem de bine selecționați, pentru a întruni anumite standarde de creativitate și calitate, iar evenimentul în sine se prezintă ca fiind o platformă activă de networking și inspirație.

Scopul proiectului Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs este valorizarea produselor de autor şi ale designerilor de produs din România prin realizarea evenimentelor de nişă.

 Trebuie, desigur, menționat faptul că acest proiect se află printre finaliste la Gala Societăţii Civile, la secţiunile Artă şi cultură şi Impact, Gala Elle Decoration România.

Unde și când e Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs?

Aceasta este cea de a 5-a ediție a proiectului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs și are loc la Centrul Cultural “Casa Artelor” (B-dul Mircea Vodă, nr. 5) din București, pe 22 octombrie 2016,  între orele 19:00 și 04:00. Deși este un eveniment cultural important, cu o selecție riguroasă a participanților, accesul publicului este GRATUIT.

Unde puteți afla mai multe detalii despre eveniment?

În primul rând, poți urmări pagina oficială de Facebook a evenimentului (adică ASTA) sau poți urmări hashtag-ul #blanchenuit. În plus, dacă vrei să afli mai multe despre ce se întâmplă sau s-a întâmplat la fața locului, poți să citești blogul meu, pentru că voi reveni cu update-uri! 🙂

Cine organizează evenimentul?

Cei care au adus în atenția noastră acest proiect și care au ajutat la promovarea valorilor contemporane ale culturii românești, sunt cei care formează echipa Asociației Atelierul de Creație, o organizație non-profit ce susține abordările alternative de prezentare în spații noi de consum de cultură.

Prin implicarea sa activă în dezvoltarea industriei creative, asociația reușește să promoveze valorile contemporane ale culturii românești. Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii.

De ce să mergi la un astfel de eveniment?

noaptea designerilor de produs

Nu doar că vei afla de produse-creații noi care apar pe piață, dar ți se va confirma încă o dată că produsul de design nu mai este un simplu produs, aflat mai mult sau mai puțin în slujba utilului. El a evoluat și a preluat statutul de obiect de artă.

Astfel, vei avea acces la industria creativă din România dintr-o perspectivă orientată spre cultură și culturalizare. Nu va fi vorba doar de o plimbare în tăcere printre produse de design, deoarece creatorii acestora vor oferi ocazia unor experimente artistice, unor dialoguri cu publicul, aceste manifestări oferind o anumită dinamică evenimentului.

Cum îți sună o zi în care să te numeri printre primele persoane din publicul larg care se bucură de creații inovatoare în zona design-ului de produs? Sau poate îți dorești să urmărești plin de curiozitate experimente artistice la care nu iau parte, în general, prea multe persoane?  Ești interesat să observi încotro se îndreaptă design-ul de produs? Ne vedem la Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs! 🙂

Sursa media:

autentici.ro

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu