web analytics

Momente – sclipiri de viață

amintiri dreamcatcher

Există momente care nu ai vrea să se termine, există momente pe care ai vrea să le retrăiești de mai multe ori în viață. Uneori nu vrei să apună soarele, alteori nu vrei să se termine o plimbare pe niște scânduri amărâte pe marginea mării, alteori ai găti încontinuu aceeași mâncare africană din pui sau ai putea sta pentru totdeauna pe balconul acela, cu picoarele sprijinite de scaun, cu vântul nordic care îți face să tremure rochia albă și cu soarele slab încercând din răsputeri să îți încălzească fața.

Uneori pui pe repeat o melodie și retrăiești în minte clipe, cioburi de existență, sclipiri de viață ce ți-au luminat inima și mintea și ți-au schimbat perspectivata pentru totdeauna. Niciodată nu vei mai accepta mai puțin. Niciodată nu te vei mulțumi cu mai puțin decât știi că poți avea.

Într-un fel, aceste momente te-au îndepărtat de altele care nu se ridică la valoarea primelor. Dar cum ai putea accepta tu să trăiești clipe mai prejos decât ceea ce știi că ai putea avea și ceea ce știi că poți avea? Nu poți. Dar există o problemă. O problemă majoră. Șansele sunt ca acest gen de clipe să nu mai apară niciodată. Pentru că sunt foarte greu de găsit. Nu găsești peste tot vânt nordic care să bată la fel, nu găsești peste tot scânduri ca acelea și soarele nu te va mai încălzi niciodată la fel ca atunci.

Oricum, acele momente de preț și-ar pierde din valoare dacă ai putea să le tot repeți. Nu ar mai avea nici o însemnătate. Și? Ce faci? Ce poți face? Nu poți repeta ceea ce a fost, pentru că niciodată nu vei reuși să dai timpul înapoi. Singurul lucru pe care îl poți face este să închizi ochii și să scotocești în palatul minții tale după toate clipele care te-au făcut să te pierzi și să nu le lași niciodată să se stingă. Este tot ceea ce poți face.

Ah, mai este ceva ce poți face. Poți prețui fiecare moment pe care îl trăiești pentru că nu se va mai întoarce. Este pierdut în secunda următoare. Și orice ai face, nu îl vei putea recăpăta.

Photo credits:

http://wallpapercave.com/wp/uxjTKXq.jpg

http://imageinarts.com/wp-content/uploads/bulkimages-1443313789/Dreamcatcher%20Tumblr%20Vintage%20Wallpaper.jpg

http://slodive.com/wp-content/uploads/2013/02/dreamcatcher-tattoo-designs/back-tattoo.jpg

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

  • Reply Ziua scrisului de mână sau prietenul meu cel mai bun. - Rahela Petrescu 23 ianuarie 2016 at 9:12 pm

    […] proprie în mâna mea. ) Am remarcat că majoritatea implică soarele. Îmi place căldura. A soarelui și, mai ales a oamenilor. Nu îmi plac oamenii care acum sunt calzi cu tine și simți că atingi […]

  • Scrie un comentariu