web analytics

Livreaza #pesteasteptari

#bloggingpesteasteptari

In ultimele prezentari business la care am fost s-a remarcat aceasta idee nastrusnica cum ca ar trebui sa livram mai mult decat se asteapta ceilalti de la noi. Sa livrezi #pesteasteptari! Ideea nu e noua. Dar acum parca a prins aripi si parca are mai multa priza la din ce in ce mai multi.

De fapt acesta este unul dintre conceptele biblice descoperite inca din anii copilariei. Nu degeaba zice Biblia ca daca cineva iti cere haina sa ii dai si camasa… Overdeliver. Atentie! Nu ma refer la acel principiu de Underpromise and Overdeliver. Nu! Aici e vorba de altceva. Faci tot ce poti sa oferi ce ti se cere si apoi mai adaugi putin, ceva care sa il lase pe celalalt o amintire placuta despre experienta avuta cu tine.

#ScoalaFlancoVinerea trecuta am reintalnit aceasta idee la #ScoalaFlanco powered by Kooperativa 2.0 in cadrul workshopului de #bloggingpesteasteptari al lui Cristian Florea. De ce m-am dus? Pentru ca am blog din 2008 (cred) si nu m-am ocupat in mod serios de el pana de curand. Si cand imi luasem eu avant si spuneam ca o sa rup online-ul in doua cu ce o sa scriu, o problema tehnica m-a scos pe tusa.

Asa ca m-am gandit sa profit de aceasta mica problema si sa aflu ce e in neregula cu modul de a administra blogul meu si ce ar trebui sa fac sa „scot” mai mult de la el. Ei bine, aici intervine participarea mea la acest workshop. Nu cunosteam pe absolut nimeni (in offline, pentru ca in online stiam vreo 2-3 bloguri ale celor prezenti) si de obicei am o problema cu acest aspect. De data aceasta mi-am zis ca trebuie sa imi infrunt nelinistile.

Si bine am facut. M-am asteptat sa ma duc, sa ascult, sa iau notite si sa plec. Dar a fost mai mult de atat. Atat de impresionata am fost incat am scapat incontinuu lucruri din mana in timp ce ma concentram la prezentare. 🙂 Pana si eu eram exasperata de cat de neindemanatica puteam fi. Alta solutie decat sa rad de mine nu am gasit. Si uite asa nici nu am simtit cand s-au dus cele 4 ore de workshop.

Un alt aspect care mi-a placut a fost ca am cunoscut bloggeri vechi, bloggeri noi, bloggeri in devenire si toti erau animati de acelasi gand. Cum sa livreze #pesteasteptari. Si venisera sa afle cum sa faca asta sau cum sa se perfectioneze in aceasta directie.

Cristian, nu te superi daca scriu si aici ca mi-ai fost simpatic si ca imi place de tine, nu? 🙂 Am admirat simplitatea si lejeritatea ideilor pe care le-a exprimat foarte coerent si bine structurat. Am notat cateva informatii noi (de exemplu ce plugin-uri ar trebui sa am), mi-am confirmat unele lucruri pe care deja le faceam, am ras, am descoperit bloguri noi pe care am inceput deja sa le urmaresc, am ascultat muzica si am scris! Da! Am scris! Toti cei prezenti la workshop am scris impreuna un articol, pe care Cristian a avut curajul sa il publice pe blogul lui.

M-am hotarat sa merg la cat mai multe evenimente, workshopuri si cursuri din domeniile mele de interes pentru ca pe de o parte ma voi dezvolta eu si pasiunea mea, dar voi avea si posibilitatea de a cunoaste oameni care nu sunt doar frumosi, amuzanti, enervanti si fascinanti, dar sunt vii, stiu ce vor, stiu ce trebuie sa faca pentru a obtine ce vor si isi urmeaza drumul. Si asta vreau si eu.


Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

3 Comentarii

  • Reply Sambata este ziua in care iti vei dona imbracamintea! 30 septembrie 2015 at 8:53 pm

    […] uita de o postare anterioara a mea! In tot ceea ce facem, sa oferim mai mult decat se asteapta de la […]

  • Reply rahela 30 septembrie 2015 at 6:07 am

    Daca anul trecut urmaream Webstock prin live streaming, anul asta il urmaresc live si atat. 😀 See you there! 😉

  • Reply Cristian Florea 30 septembrie 2015 at 6:00 am

    He, he, mulțumesc pentru articol! Ne vedem la Webstock, da? 😀

  • Scrie un comentariu