De câte ori se întâmplă să lenevești lunea? De prea puține ori, nu-i așa? Ei bine, nici eu nu prea știu cum e. De multă vreme nu am mai avut vacanțe suficient de lungi încât să îmi permit să lenevesc vreuna dintre zile. Iar după o zi atât de intensă cu înotat mult pe sub apă, printre pești, merge numai bine o zi de relaxare, de somn și de leneveală.
Theologos la pas
Dar a venit și vremea lenii. Într- o zi de luni. Parcă sună din ce în ce mai bine, nu? Ziua a început în mod activ, totuși, destul de activ, cu o cercetare amănunțită a satului, cu fotografii făcute ușilor, caselor și străzilor, cât băieții dormeau. Apoi am plecat din casă târziu de tot, pe la ora 2 după-amiaza, cu gândul să ne oprim la prima plajă de după Atspas.
- Câteva dintre case erau pictate în genul acesta
- Chiar și casele părăsite au farmecul lor
- Unele case sunt și mai cochete când sunt părăite
- În spatele statuii, o casă de vânzare
- Terasa asta sigur e răcoroasă vara
- Pe deal ruinele unei foste case albe
- Case părăsite, nepărăsite, dar multă verdeață
- Intrarea asta e tare simpatică
- Mă întorceam spre casă deja
- Direct din stradă în casă
- Un geam pe un albastru infinit
- N-am îndrăznit să coborâm. Dar data viitoare, sigur descos mai mult satul
- Pe alocuri, ne-am înfrânt frica de viespile din zonă și am coborât să facem poze caselor
- Muzeul satului
- Albastru de Grecia
- Bia e (la) ușă de biserică
- Casă cochetă
- Biserica Sf. Paraschiva
- Detaliu
- Culoare
- Biserica Sf. Paraschiva
- Fântână
- Turn cu clopot
- Printre case albe
- Nenea ăsta deținea ”cheile” cișmelei cu apă din sat
- Asta este o terasă foarte faină
- Ușă frumoasă
Mares Beach – eroare de traseu
Am oprit la prima plajă, Mares Beach, dar, în afară de poze drăguțe cu casele de pe maluri, niște restaurante drăguțe și o cafenea pe nume Instagram, plaja era mică, pietre multe, mai mărunte și mai mari în apă și deșeuri de pe urma celor ce se prăjeau la soare. Prin urmare, după ce am făcut câteva poze, am plecat dezamagiți.
- Orășelul și se vede și puțin din plajă
- Poză cu șopârlă la soare
- Animalele din junglă au vrut și ele să fie trase-n poză
- am tras cu ochiul și în cealaltă parte
- Am descoperit o cafenea Instagram, dar nu am apucat să beau nicio cafea aici. Îi era dor de peștii de sub apă lui fi-meu.
- Reclamă la croazierele din Potos
Platanes Beach – numai bun de relaxare
Ne-am oprit la Marion (Platanes Beach), unde am și rămas toată ziua. Era o plajă largă, cu un beach bar care se pare că era recomandat de forumul românilor care iubesc Thassos-ul: Sunset Beach Bar. Nu plăteai șezlongul, dar aveai o consumație obligatorie de 3.5 euro. Nu mi s-a părut bogată oferta de băuturi: sucuri la sticlă, limonadă, băuturi acidulate și niște cafele.
Ne-am luat câte o limonadă de 4 euro și am tot lungit-o cât am stat acolo, pentru că părea că a stors vreo 2 lămâi în pahar. Cât băieții au urmărit iar peștii, noi, fetele, am făcut plajă, am citit, am mai vorbit pe messenger, am urcat poze pe Instagram, Bia l-a îngropat pe Vlad în nisip la rugămințile fierbinți ale lui Vlad (cam la fel de fierbinți ca și nisipul) și ne-am plimbat pe stâncile care mărgineau Platanes Beach, de unde am făcut poze.
- Priveliștea mea pentru multe ore
- Lene mare. Nici sa fac o poză ca lumea nu m-am ostenit să mă ridic
- Bia muncește să îl îngroape pe Vlad în nisip
- Vlad a bifat una dintre fixațiile lui din vacanța asta
- Bărcuțe pe valuri
- Altă perspectivă asupra plajei
O zi de plajă lejeră pe Platanes Beach, de vreo 4 ore, care s-a finalizat brusc, pentru că ni s-a făcut foame și voiam să ne bucurăm de roșiile cu ardei de la Piatra Neamț de la părinții mei și de feta și ceapa cumpărate de la supermarketul din Potos. Delicatese de-a dreptul!
0 Comentarii