web analytics

Lene mare, mon cher!

concediu Grecia

De câte ori se întâmplă să lenevești lunea? De prea puține  ori, nu-i așa? Ei bine, nici eu nu prea știu cum e. De multă vreme nu am mai avut vacanțe suficient de lungi încât să îmi permit să lenevesc vreuna dintre zile. Iar după o zi atât de intensă cu înotat mult pe sub apă, printre pești, merge numai bine o zi de relaxare, de somn și de leneveală.

Theologos la pas

Dar a venit și vremea lenii.  Într- o zi de luni. Parcă sună din ce în ce mai bine, nu? Ziua a început în mod activ, totuși, destul de activ, cu o cercetare amănunțită a satului, cu fotografii făcute ușilor, caselor și străzilor, cât băieții dormeau. Apoi am plecat din casă târziu de tot, pe la ora 2 după-amiaza, cu gândul să ne oprim la prima plajă de după Atspas.

Mares Beach – eroare de traseu

Am oprit la prima plajă, Mares Beach, dar, în afară de poze drăguțe cu casele de pe maluri, niște restaurante drăguțe și o cafenea pe nume Instagram, plaja era mică, pietre multe, mai mărunte și mai mari în apă și deșeuri de pe urma celor ce se prăjeau la soare. Prin urmare, după ce am făcut câteva poze, am plecat dezamagiți.

Platanes Beach – numai bun de relaxare

Ne-am oprit la Marion (Platanes Beach), unde am și rămas toată ziua. Era o plajă largă, cu un beach bar care se pare că era recomandat de forumul românilor care iubesc Thassos-ul: Sunset Beach Bar. Nu plăteai șezlongul, dar aveai o consumație obligatorie de 3.5 euro. Nu mi s-a părut bogată oferta de băuturi: sucuri la sticlă, limonadă, băuturi acidulate și niște cafele.

Ne-am luat câte o limonadă de 4 euro și am tot lungit-o cât am stat acolo, pentru că părea că a stors vreo 2 lămâi în pahar. Cât băieții au urmărit iar peștii, noi, fetele, am făcut plajă, am citit, am mai vorbit pe messenger, am urcat poze pe Instagram, Bia l-a îngropat pe Vlad în nisip la rugămințile fierbinți ale lui Vlad (cam la fel de fierbinți ca și nisipul) și ne-am plimbat pe stâncile care mărgineau Platanes Beach, de unde am făcut poze.

O zi de plajă lejeră pe Platanes Beach, de vreo 4 ore, care s-a finalizat brusc, pentru că ni s-a făcut foame și voiam să ne bucurăm de roșiile cu ardei de la Piatra Neamț de la părinții mei și de feta și ceapa cumpărate de la supermarketul din Potos. Delicatese de-a dreptul!

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu