web analytics

Lampă care creşte plantele în spații fără geam

Aceştia sunt Emilia Lucht şi Arne Sebrantke de la studioul de design german We Love Eames. Ei au vrut să creeze o lampă care să permite plantelor să crească în spații fără ferestre.

Emilia Lucht Arne Sebrantke

Ei au desenat multe idei, care mai de care mai diferite, dar s-au hotărât la una şi au numit-o Mygdal Plantlamp (Lampa Mygdal cu plantă), o lampă care ar permite unei plante să crească în interiorul acesteia fără utilizarea luminii directe a soarelui și apei.

lumini

Apoi, Arne s-a hotărât să creeze un șablon ca model pentru lampa de sticlă. Acest lucru presupunea crearea unei matrițe.

sticlă

Apoi  a trebuit să fie suflată sticla pentru lampa inovatoare. Apoi suflătorul de sticlă lucrează pentru a da forma necesară pentru sticlă.

sticlă

Rezultatul final are două versiuni: o lampă tip lustră și o una cu picior, ambele având mici plante care cresc în interior, cu o lumină cu LED-uri  care suplineşte nevoie de lumină solară.

plantă

Lampa cu picior are o caracteristică specială. Există un strat de sticlă bun conducătoare de electricitate (în curs de brevetare), care este capabil să transmită un flux de energie electrică invizibil de-a lungul suprafeței, ceea ce înseamnă că nu există nici o conexiune prin cablu între sursa de alimentare și lumina cu LED-uri.

Lămpile sunt un ecosistem complet de sine stătător, iar Emilia Lucht şi Arne Sebrantke pretind că plantele pot creşte netulburate de ani de zile.

plantă

Sursă

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

4 Comentarii

 • Reply STRATILA DANIEL 7 august 2018 at 9:48 am

  va rog daca puteti sa ma ajutati,.,unde gasesc sa cumpar lampile din imagine? multumesc

  • Reply Rahela 7 august 2018 at 3:41 pm

   Bună!

   Poți comanda din linkul de mai jos, doar că sunt foarte scumpe! Dacă îți cumperi, te rog să îmi spui și mie cum se comportă și dacă e chiar așa cum zic ei. 😉
   https://nui-studio.com/en/

 • Reply Alexandru Ciocan 8 iunie 2016 at 12:55 pm

  wow 🙂 cred că este una dintre cele mai interesante chestii pe care le-am văzut în ultima vreme… plantele astea chiar au un efect super creativ 🙂

  • Reply Rahela 21 iunie 2016 at 4:15 pm

   Mă bucur că ţi-au plăcut. Şi mie mi s-au părut super tari lămpile astea!

  Scrie un comentariu