web analytics

La ce ora ia lemnele?

lemn

Dupa cum destui dintre voi stiu, merg cu tramvaiul la serviciu. Si dupa cum mult mai putini dintre voi stiu, ascult muzica in timp ce tramvaiul aluneca mai mult sau mai putin impiedicat pe sine. De ce ascult muzica? Pentru a putea ignora cuvinte, persoane, comportamente, zgomote care ma polueaza.

Astazi, cum ascultam eu asa muzica, am fost rugata de un domn in tramvai sa vorbesc cu persoana cu care discuta la telefon si sa aflu ce doreste respectiva persoana. Zambind larg am luat telefonul ce mi se intindea si am zis: Spuneti, va rog!

Domnul de la capatul celalalt al undelor electromagnetice imi spune: Buna ziua. Intrebati-l va rog cand vine sa isi ia lemnele? 

Ma intorc spre domnul de langa mine si ii repet intrebarea, in timp ce jumatate de tramvai urmareste dialogul tripartit ad-hoc ( adica in scopul luminarii domnului ce detinea mobilul din mana mea).

Domnul de langa mine zice: Spuneti-i ca vin la ora 1.

Comunic constiincioasa celei de-a treia parti ora mentionata mai sus si mi se multumeste si apoi ne luam la revedere ca doi cunoscuti de acuma,nu? Doar detineam informatii importante unul despre celalalt. Mai ales eu! Stiam ca omul detine niste lemne! Iar el stia ca eu circul cu tramvaiul.

Inmanez telefonul proprietarului, care imi multumeste respectuos si apoi imi explica faptul ca el nu prea aude asa…bine, de aceea m-a rugat sa port eu discutia…Ii zambesc, imi bag castile in urechi si dau drumul gandurilor.

Nu m-a deranjat faptul ca m-a rugat sa il ajut. Dimpotriva. Imi place sa ajut. Chiar mult. Cereti-mi sa va ajut si va veti convinge. Dar ceea ce nu inteleg este de ce o persoana care nu prea aude are mobil. Pentru ce este necesar mobilul daca oricum nu auzi ce ti se spune?

Ma gandesc ca poate l-a luat ca sa fie in rand cu ceilalti. Sau poate s-a gandit ca si ce daca nu aude? Va ruga pe altii sa ii spuna ce ii comunica partenerii de conversatie. Ceea ce a si facut.

Si uite asa…suntem o mare si fericita familie.

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

  • Reply Rahela Petrescu 18 iulie 2011 at 9:08 pm

    mda…dudule, nu am dat mana cu el. dar sunt sigura ca te vei bucura cand iti voi atrage atentia asupra faptului ca nu as fi putut vorbi la telefonul lui fara sa tin telefonul lui in mana…
    si te voi dezamagi rapid cand iti voi spune ca nu era un telefon de ultima generatie, ci o vechitura…asa ca nu mai mustaci…

  • Reply Dudu 18 iulie 2011 at 5:49 pm

    sau sa scrie mesaje. sau sa se uite la porn. chiar, ai dat mana cu el?

  • Scrie un comentariu