web analytics

La aproape o lună după Webstock

webstock

Am ajuns și anul acesta la Webstock. Anul trecut am plecat puțin dezumflată. Nu este genul meu de eveniment pentru că sunt prea multe persoane necunoscute, prea mulți care nu se uită la tine dacă nu ești în cercul lor, dar cum să ajungi în cercul lor dacă nu se uită la tine și devine un cerc vicios.

Trebuie să recunosc că organizarea este, de fiecare dată, de excepție. Nu cred că a fost ceva care să nu îmi placă. De la intrare, la paneluri, la mâncare, la entertainment, totul este bine gândit. Felicitări celor de la Evensys. Hai să vă povestesc despre conferința de început a zilei. Pentru că va mai exista un articol cel puțin. Am prea multe de spus. :))

Prima parte a conferinței

Din nefericire, conferința de început, deși a început foarte bine cu fotograful Alex Gâlmeanu, a continuat cu Mândruță care nu se află, de acum 2 ani de la Webstock, pe lista preferaților mei. De ce? Același discurs, din care se întrevede frustrarea, nimic nou de spus. Apoi a urmat Matei Dima care nu este nici pe departe pe lista mea de interese – prin urmare, am ieșit din sală pentru a mă întoarce când a venit cineva care chiar mă interesa: Actorul Marius Manole. Să dezvolt puțin ce am reținut din cele 2 discursuri din prima parte a conferinței, pe care le-am apreciat.

Alex Gâlmeanu – fotograf

Ca orice om cu o pasiune mare, a vorbit în cuvinte frumoase și cu pasiune despre fotografie. Și da, s-a văzut pe fața lui că îi place ce face, că aceasta este cea mai mare realizare a lui. Parcă ne-a hipnotizat cu bucuria lui de a vorbi despre ceea ce îi place să facă și chiar am putut să ne identificăm în ceea ce spunea, fiecare cu pasiunea lui. Dacă am reuși să trăim fiecare dintre noi făcând cu pasiune ceea ce ne place, am descoperi că suntem fericiți.

Diferența dintre un fotograf bun și unul mai puțin bun ține de decriptarea vieții.

Fotograful trebuie să fie un fel de filozof.

Fotografia este mai mult decât tehnica folosită sau ustensilele achiziționate. E despre oameni și povestea lor.

Marius Manole – actor

webstock

Un om mic, cu o activitate mare și impresionantă. Și nu doar atât. Dacă pentru mulți dintre noi este greu să mergem la 2-3 evenimente pe zi sau să meargă la job și apoi la un eveniment, ei bine pentru Marius Manole acestea sunt o joacă de copil. A descoperit că poate juca în 2 piese de teatru pe zi. Apoi a ajuns până la 5 spectacole pe zi. 5! Nu 2, nu 3, nu 4. 5! Să fie workoholism? Nu pare a fi. Mie mi se pare că iubește ceea ce face. E vorba de pasiune, pasiune care îl impulsionează să facă mai mult și mai mult mereu.

Ah, să nu uit. Marius Manole a fost primul actor român cu aplicație proprie. Pretty cool, right? 😉

Fac teatru ca terapie.

Orice formă fără fond nu există.

Am acceptat să merg la emisiunea TV pentru că de undeva trebuie să pornească exemplele bune.

Te naști artist, devii actor.

Partea a doua a conferinței

Din fericire, partea a doua a conferinței nu a dezamăgit. Am avut parte de un inventator, un vizionar, de apărătorii patriei și ar fi putut fi și mai interesant dacă ar fi ajuns chirurgul invitat. Dar chiar și așa, a fost foarte motivant totul.

Ionuț Budișteanu – informatician și inventator

Aici m-am gândit la Vlăduț al meu. Povestea lui este cea pe care i-o povestesc lui Vlad mereu. Ar putea. ca și Ionuț, să fie el cel care crează jocurile video. Se joacă și face și bani din asta. Sună bine nu? Ei bine, nu e chiar atât de simplu, dar sună foarte bine pentru un copil. Să nu urmezi regulile altora, ci să faci tu regulile după care să joace alții. Cam acesta este Ionuț Budișteanu. Și pentru că pe piața românească nu era loc pentru el, ei bine, a plecat peste graniță cu produsele lui. Sună a model pentru copii nu? 🙂

Pasiunea este oxigenul sufletului.

Oamenii se nasc cu o singură resursă egală. Timpul. Aceasta este cea mai mare resursă a omului.

Nimeni nu s-ar născut cu o pasiune. O dobândești. Investești timpul ca să ajungă foarte aproape de visul tău. Trebuie să investești timp în orice vrei să faci.

Alin Preda – MApN

Cei de la butoanele social media ale MApN sunt foarte talentați. Și s-a văzut în toate campaniile de succes pe care le-au avut. Scopul lor este pur și simplu de a apropia ideea de armată de oameni. Încearcă să ne reamintească faptul că armata este formată din persoane. Persoane care râd, care se distrează, care muncesc, care sunt și altceva decât roboței în uniformă.
Și îmi place imaginea asta faină a armatei. Ca idee, așa, Armata României a ajuns la un record de 83 de pagini de facebook. Mult? Puțin? Nu știu. Dar imaginea lor începe să capete un contur frumos. 🙂

social media team

De când urmăresc MApN am aflat și de Invictus. Voi știți despre ei ceva? Sunt niște eroi sportivi ai României. Unii despre care nu se aude destul de mult. Dacă programele TV ar fi pline de astfel de oameni mi-aș pune cablu. Parol! Și i-am urmărit online. Și m-am bucurat enorm când s-au întors acasă și nu au fost singuri la aeroport. Dacă ar fi fost o oră mai prietenoasă aș fi fost acolo cu Vlad și cu pancarte!

Poate ar fi cazul să ne amintim că există unii care sunt mereu gata să ne apere. Indiferent de soția, copilul, familia de acasă. De fapt, chiar pentru aceștia armata este gata să treacă prin orice doar să îi știe în siguranță. Și pentru asta cred că merită mai mult decât o menționare scurtă pe ici, pe colo.

Căsuța de la EFdeN

Dacă cineva mi-ar da cheile de la căsuța asta aș fi extrem de fericită. Este exact ceea ce îmi place. Respiri aer filtrat de plante, totul se transformă, ventilația și climatizarea se bazează pe elemente naturii, este o casă eficientă energetic, te ajută să faci economii chiar și cu ajutorul sistemului de automatizare BMS, agregatele de baritină pentru podea ar menține căldura iarna și vara răcoare. Da, despre ei este vorba. Un proiect fain și sper să apară multe alte proiecte de genul acesta, mai faine.

Distracția de la Webstock

V-am spus de la început că evenimentul a fost foarte bine organizat. Nu au fost mai prejos activările amuzante și faine de la parteneri. A fost interesant modelul de marketing experimental al celor de la Syscom Digital care au venit cu o chestie de genul Star Trek pentru un ”selfie” de toată frumusețea. Te așezai în mijloc și erai filmat la 360 grade într-o secundă.

Cei de la Raiffeisen au oferit tricourile oficiale ale evenimentului, în 9 modele, pentru fete și băieți, iar dacă voiai să îți schimbi tricoul cu alt model, trebuia să anunți pe Instagram sau Twitter folosind anumite hashtaguri. O metodă faină de a interacționa cu alte persoane din online, dar și o metodă cool de branding.

Livrezdragoste.ro și IQQS ne-au livrat plicuri cu întrebări aparent copilărești. Dar, la o a doua privire, parcă te făceau puțin nostalgic.

Agrafa Print a anunțat că va lansa curând singura aplicație din România pentru design și comenzi online de materiale de marketing. Ne-au oferit și un cod pe care să îl folosim în aplicație pentru a primi un set de 50 de cărți de vizită. Chiar sunt curioasă acum cum va arăta aplicația asta.

Și anul acesta, HP, alături de fotograful Cristian Șuțu au oferit fotografii excelente celor care doreau să se pozeze cu pasărea flamingo de anul acesta. 🙂
Bitdefender a venit cu roboței luptători la event. Aș fi vrut să îi manvrez și eu, dar mi-aș fi dorit să fie Vlad acolo. El sigur ar fi fost primul să îi pună să se lupte. :))

În loc de final

bloggeriPartea cea mai faină a evenimentului este că te întâlnești cu oameni din online pe care nu îi întâlnești în altă parte și mai socializezi cu cei pe care îi știi, dar nu ai avut prea multe interacțiuni din cauză de timp, desigur. 🙂

Ziua asta faină s-a terminat cu Webstock Awards. Nu am putut să mai rămân pentru că Vlad. Dar voi puteți vedea câștigătorii pe site-ul Webstock.

Nu aș putea încheia articolul ăsta fără să îi menționez pe cei de la Asociația React și Fundația Vodafone România. Au reușit în 10 ani să renoveze aproximativ toate centrlee de transfuzie de sânge din țară. Sună bine! Foarte bine! Sună a speranță! Știați că sângele prelucrat al unui singur donator ajunge la 4 persoane? Sau că necesarul de trombocite pentru o persoană cu leucemie cine de la 4 donatori fideli?

Iată de ce este extrem de important să donezi sânge în mod constant. Asta dacă ai voie. Din păcate, eu nu am voie. Am donat mereu sânge, neștiind că nu ar trebui să fac asta pentru siguranța mea. Dar restul ar trebui să se bucure de sânge proaspăt. Pentru că da, dacă donezi, sângele e mereu proaspăt, nu? Și nu doar cei care primesc sânge de la tine beneficiază de această acțiune, ci și tu. Prin urmare, verifică dacă ai voie să donezi și DONEAZĂ! Salvează o viață! 

Sursă foto:

Ioana Radu

pagina Facebook Webstock 2017

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

4 Comentarii

  • Reply Webstock 2018 - aniversarea de 10 ani - Rahela Petrescu 2 octombrie 2018 at 10:39 am

    […] trecut am avut ocazia să îl ascult pe actorul Marius Manole și pe Claudiu Butacu, co-founderul EFdeN. De asemenea, m-am bucurat de fotografiile frumoase ale […]

  • Reply Cum să vorbești aceeași limbă ca și Instagram - Rahela Petrescu 26 octombrie 2017 at 10:22 pm

    […] articol se dorește a fi o completare a articolului despre Webstock 2017 și mi-am propus ca în el să vorbesc despre panelul meu preferat de anul acesta, cel care a […]

  • Reply Ioana Radu 24 octombrie 2017 at 12:51 pm

    Mă bucur că ne-am cunoscut și că am și selfie-ul ca amintire :D. Rezonez cu aspectele pe care le-ai notat în articol și regret că n-am reușit, în 3 ani de participare la event, să rămân la Gala Webstock și la party. Sper ca anul viitor să fac o schimbare în acest sens și să am mai mult timp să interacționez cu oamenii frumoși ca tine.

    • Reply Rahela 25 octombrie 2017 at 11:40 pm

      Draga mea, nu este nevoie să așteptăm până la următorul Webstock pentru a ne vedea din nou și a discuta mai multe. Mă bucur și eu că te-am cunoscut live, chiar dacă a fost briefly. 😉

    Scrie un comentariu