web analytics

Verde, STOP!

joc copii

Probabil va intrebati in ce fel niste jocuri pot fi ecologice. Este foarte simplu. Gandeste-te la tine ca fiind exact ceea ce esti.  Gandeste-te ce jocuri practici… Rautatea, Nervi, lene si dezinteres, Tara tara, vrem sa te falimentam cultural si lista ar putea continua.

Acum sa facem un exercitiu de memorie.

Gandeste-te la copilul care se juca in curte cu o bicicleta sau poate se dadea in leagan sau juca sotron sau de-a prinselea sau de-a v-ati ascunselea sau sarea de pe o stanca in apa adanca a lacului sau crudul leapsa sau poate lapte gros. Ce mai spuneti de Tara, tara, vrem ostasi? Sau de Flori, fete filme si baieti? O minte libera de prejudecati, de ganduri negre, libera, care zboara prin ite de poveste, dand frau liber fericirii sa izbucneasca prin toti porii copilului.

Propun ca in continuare sa ne exersam imaginatia. Stiu. E greu. Dar fa-mi pe plac pentru un minut. Sau doua.

Gandeste-te ce-ar fi daca am reusi sa eliminam jocul adultului? Nu vrei sa simti cum esti cand esti plin? Atat de plin ca nu poti sa tii doar in tine ci incepi sa impartasesti si altora trairile tale? Stiu. Am spus un lucru de neimaginat. Sa impartasesti???  Dar cine stabileste ce trebuie si ce nu trebuie? Cine iti spune ce sa faci si ce sa nu faci? Cine spune ca nu poti fi copil? Cine spune ca nu te poti juca? Cine spune ca daca te joci nu mai esti adult?

Vreau sa ma joc. Imi place sa ma joc. Dar nu jocuri de adult. Ci jocurile mele. De demult. Sau de acum. Inventate. Jocuri care ma umplu de bucurie. Jocuri care ma fac sa ofer prietenilor mei o alta perspectiva asupra vietii. Una pozitiva.

Iti propun un alt joc. Vechi.

Verde, STOP!

Photo credits:

http://turismclub.ro/export/wp-content/uploads/2015/09/sotron-1900x700_c.jpg

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu