web analytics

Joburi care nu par a fi reale

haine printate 3D

La ce joburi visai când erai mic? Odată, demult, dacă întrebai un copil ce vrea să se facă atunci când va fi mare, primeai, în mare, aceleași răspunsuri: dacă era băiat voia să se facă astronaut sau polițist sau cowboy, dacă era fata, voia să devina mamă sau doctor sau învățătoare. Acum, gama de răspunsuri este mult mai variată și, de multe ori, rămâi blocat când auzi ce joburi își doresc copiii prezentului.

Într-o lume în care tehnologia avansează cu pași repezi către viitor, unele joburi pe care le-am găsit pe un site englezesc conțin responsabilități și un jargon care nu existau cu 5 ani în urmă, darămite pe vremea când învățătoarea mă întreba ce vreau să mă fac atunci când voi fi mare.

Noile tehnologii – dronele, robotica și realitatea virtuală – prezintă oportunități nenumărate pentru afaceri și inovații.

Am ales 3 joburi care se pare că încep să fie la mare căutare (dacă nu sunt deja!).

1. Pilot autorizat pentru UAV (unmanned automatic vehicles), adică pilot de drone

 

Acest job are un mare potențial pentru viitorul multor industrii și cariere, de la cele militare până la industria bunurilor consumabile. Fie că e vorba de cercetare, misiuni secrete, fotografie artistică sau pur și simplu livrarea ultimei tale comenzi pentru magazin, dronele nu prea dau semne că dispar prea curând. Așa că maeștrii într-ale pilotatului UAV vor avea nenumărate joburi dintre care să aleagă în anii care urmează.

job pilot drona

2. Designer de haine printate 3D

job pantofi printati 3D job pantofi printati 3D   job bijuterii printate 3D

Nici lumea modei nu este imună la influențele tehnologiei. În ultimii ani, designele printate 3D au apărut pe podiumurile modei de la Milano și până la New York. Mai mult, bijuteriile, accesoriile și chiar costumele de baie printate 3D fac furori în această industrie a modei. Printarea 3D înseamnă să poți să produci ieftin, iar pe măsură ce tehnologia avansează și devine din ce în ce mai accesibilă, procesul de producție va fi revoluționat.

3. Auditorul de autoevaluare cuantificată

job auditor autoevaluare cuantificata

Adio, antrenori personali. Acum ne urmărim singuri totul, de la aportul caloric zilnic până la ritmul cardiac și până la nivelul de efort fizic. Dar faptul că știm aceste cifre nu duce la îmbunătățirea modului nostru de viață: abilitatea de a lua aceste date și de a concepe un plan optim de nutriție sau de fitness este cu totul altă poveste. Acest job îmbină abilitățile unui nutriționist sau kinetoterapeut, cu analiza datelor și poate fi alegerea perfectă pentru orice Tech-savvy.

Tehnologia are un impact major asupra vieții noastre de zi cu zi, incluzând oportunitățile de carieră disponibile pentru tineri profesioniști dar și pentru candidați experimentați deopotrivă. Să fii cu un pas înaintea trendului și să fii la curent cu aceste joburi futuriste te-ar putea ajuta să obții un loc de munca într-un domeniu Tech promițător și profitabil.

PS Mi-a recomandat un Blog-savvy să scriu cu diacritice, așa că am aderat la campania Adoptă un ș. 🙂

Photo source:

http://www.inkpal.com/ink-news/enhance-your-wardrobe-with-personally-designed-3d-printed-shoes/

Fashionably Architectural: 5 Designers Debut 3D-Printed Shoes

http://www.3ders.org/articles/20130410-3d-printed-fashions-layer-by-layer-at-fashion-space-gallery-london.html

3D printed shoes by Katrien Herdewyn nominated for MUUSE x Vogue Talents Young Vision Accessories Award 2014

http://www.3dfocus.co.uk/3d-news-2/3d-printing-technology-launches-rock-vault-collection/12138

http://textually.org/3DPrinting/cat_3d_printing_and_the_fashionista.html

http://www.designnews.com/author.asp?section_id=1394&doc_id=235139

http://www.livescience.com/38720-3d-printing-weaves-its-way-into-fashion.html

https://www.linkedin.com/pulse/20140625183121-131079-quantified-self-meet-the-quantified-employee

http://dronesafetycouncil.com/partial-list-of-members/

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu