web analytics

Despre Instagram Reels în 2023

instagram rahela petrescu

Conținutul video încă este rege, iar durata de atenție a scăzut foarte mult, așa că la mare putere și căutare sunt video-urile scurte, fie că vorbim de Instagram Reels, Facebook Reels, sau de YouTube Shorts.

În ultima vreme mi-am concentrat atenția mai mult decât de obicei pe partea de Instagram Reels și cum pot să îmi îmbunătățesc skill-urile de a crea video scurte eficiente și de calitate. În urma acestor cercetări, am făcut o listă de sugestii de care te poți folosi.

Intrăm în jocul Trends pe Instagram Reels?

Atunci când vine vorba de B2B, nu putem vorbi despre trenduri, este eliminată presiunea de a crea conținut cu durată scurtă de viață.

Când vorbim de B2C, acolo depinde de tipul business-ului, de poziționarea ta față de client și de cât de dispus ești să intri în acest joc al trendurilor.

Cum faci Reels de calitate pentru business?

Hai să vedem lista cu ponturi pe care am întocmit-o:

->În general, reels-urile ar trebui să aibă 15 secunde. Dar dacă postezi un conținut educațional, cu un subiect interesant, poți să încalci regula și să faci video mai lung

->Încearcă să creezi Instagram Reels lung din mai multe video scurte. În așa fel, îl vei putea tăia în mai multe video scurte fără probleme.

->Pune o descriere foarte buna. Pentru aceasta ai nevoie de:

      • Un titlu foarte bun – nu descrie video-ul

      • Un Call to action – să îți dea like, share etc.

      • Hashtaguri – max. 15-30

->Subtitrare – instagrammerii se uită la Instagram Reels pe mute

->Subiecte – alege max. 3

->Locatia importantă mai ales la un magazin fizic

->Nu uita să creezi și Instagram Reels evergreen, care să poată fi repostat oricând, fără a ne face griji că nu este relevant din cauză de context, de moment.

***

Iar cel mai important sfat dintre toate este să postezi constant, să experimentezi și să vezi ce funcționează la audiența ta. 🙂

Nu aș vrea să uit să ți-o recomand pe Alexandra Ciucanu (o găsești AICI) , care este mereu la curent cu ce se mai întâmplă cu Instagram, Instagram Reels și oferă mereu sfaturi despre cum să creezi conținut din ce în ce mai bun pe această platformă.

De asemenea, eu am mai scris despre Instagram AICI, AICI și AICI. Doar să te asiguri că ceea ce scrie acolo nu contrazice ultimele sfaturi legate de instagram. 🙂

Spor la Reels!

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu