web analytics

Înotând cu peștii în Thassos

grecia

Dacă primele ore ale zilei de ieri le-am petrecut mai mult dormind, ei bine, următoarea zi a fost mult mai plină. Ne-am trezit târziu, am mâncat brunch-ul și am reușit să ieșim din casă abia în jurul prânzului. Dar acest lucru nu ne-a împiedicat să vizităm 3 plaje și să ne bucurăm de apa perfectă și de priveliștea extraordinară.

Am ajuns în Limenaria și am făcut câteva cumpărături absolut obligatorii: 2 inele, 1 magnet, 2 semne de carte magnetice, niște lănțișoare și alte mărunțișuri fără de care nu se poate. Ne-a plăcut de Nikos, cel ce ne-a vândut toate astea, așa că ne-am decis să profităm de știința lui. Ne-a spus care ar fi plajele din zonă care merită atenția noastră. Plaje sălbatice și cu apă transparentă. Ne-a recomandat 2 plaje, iar noi voiam să ajungem la o alta neapărat, pentru că ne-au plăcut pozele văzute pe net.

Atspas – sălbatică și frumoasă

Am setat Waze-ul cu plaja cea mai îndepărtată și am tulit-o. Așadar, ne-am îndreptat prima dată spre Atspas, unde pozele nu au mințit. Este extraordinar de frumos. E o plajă mică, era plină de turiști când am ajuns noi, dar ne-am așezat pe stânci și, oricum nu ne-a deranjat, pentru că am stat tot timpul în apă. Este atât de caldă și de plăcută apa, încât nu ne venea să mai plecăm. View-ul nu te lasă să te plictisești: stânci, apă, verdeață, cer albastru cu nori pufoși.

Tripiti – paradisul peștilor

Apoi a fost rândul celor 2 plaje recomandate de Nikos. Prima a fost Tripiti, unde apa era tare faină, doar că erau pietre mari de tot la mal și apoi brusc dispăreai sub apă de adâncă ce era. Daaaaar, odată ce ne-am pus ochelarii de scufundări și tubul de respirat și am băgat capul sub apă, magia și-a făcut apariția. Sute de pești înotau în jurul nostru, pești transparenți sau pești cu dungi, mai mici sau mai mari, mai curioși sau mai fricoși, toți înotau peste tot în jur.

Când scoteai capul la suprafață, era o plajă normală. Dar imediat ce erai sub apă, înțelegeai de ce Nikos ți-a spus că e o plajă sălbatică și faină. Bine, atât de sălbatică, încât am plătit tribut cu 3 degete. M-am tăiat într-o piatră atât de adânc, încât a fost nevoie să ajung la salvamar să mă bandajeze. Nu, nu m-am lovit intenționat. Dar dacă tot aveam motiv serios …

Metalia – sub semnul zodiilor

Am plecat de aici spre cea de a 2-a plajă menționată de Nikos, Metalia. Plaja asta ne-a surprins înainte să apucăm să coborâm la ea. Am descoperit un fel de altar format din pietre mari albe, pe fiecare dintre ele fiind sculptate câte un semn zodiacal. Pe lângă asta, priveliștea era magnifică.

Plaja nu era cea mai frumoasă, dar era înconjurată de stânci, de construcții ce păreau a ascunde o istorie tare interesantă. Vlad și Bogdan au reluat ritualul cu urmărit peștii sub apă, în timp ce eu și Bia am făcut turul plajei, am făcut fotografii și apoi am înotat puțin. Și aici erau pietre mari sub apă, dar asta a însemnat și mulți pești de toate felurile. Bogdan și Vlad au găsit un mic crab ascuns într-o cochilie. Desigur că l-au luat acasă, urmând să aibă grijă de el pe parcursul vacanței. Să vedem ce iese. (Later edit: crabul a murit.)

Cina la Taverna lui Iatrou

Ziua s-a sfârșit plăcut, cu o cină târzie la Taverna lui Iatrou, unde ospătarii sunt tare drăguți, unde e cam plin de români (din păcate) și unde, dacă știi ce să comanzi, mănânci tare bine. Cum toți nu prea mâncăm carne, ne-am luat numai chestii vegetariene. Vlad, foarte inspirat, fiind în Grecia, și-a comandat Spaghete cu brânză. El spune că i-au plăcut, dar, pentru mine, erau niște spaghete simple, fierte, cu brânză rasă deasupra.

Eu mi-am luat Imam (vinete umplute cu ceapa, roșii, dovlecei si ce o mai fi fost pe acolo), tzatziki, cartofi prăjiți și sos de usturoi (astea le luasem pentru toți). Ceilalți și-au luat Briam (care era o mâncare de legume), care a fost ok și Ardei umpluți cu orez, care nu au fost foarte interesanți – adică bunicii și părinții noștri îi fac mult mai bine. Piesa de rezistență a serii au fost cartofii prăjiți cu minunatul sos de usturoi.

La finalul mesei, Pavlos, ospătarul nostru, ne-a spus că, din partea casei, avem lubeniță sau halva. Dacă vrem și altceva mai aveau niște chestii. Vlad a ales înghețată de căpșune și ciocolată, iar eu am optat pentru lubeniță – care a și fost delicioasă.

În sat după Cola

Băieții au terminat seara cu filmul Moana, iar noi, fetele, am zis că, dacă vrem să putem dormi, trebuie să facem puțină mișcare. Așa că ne-am plimbat jumătate de sat, căutând Coca Cola, să dizolve mai repede mâncarea din burți.

Nu am găsit, așa că am intrat într-o tavernă și mi-am cumpărat o sticluță, ca să pot să îmi potolesc setea și să pot dormi. Între timp am vizitat pe dinafară o biserică locală și am făcut câteva poze. Am dormit dusă până a doua zi, când ne-au așteptat alte aventuri.

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

  • Reply Lene mare, mon cher! - Rahela Petrescu 2 octombrie 2018 at 9:24 pm

    […] avut vacanțe suficient de lungi încât să îmi permit să lenevesc vreuna dintre zile. Iar după o zi atât de intensă cu înotat mult pe sub apă, printre pești, merge numai bine o zi de relaxare, de somn și de […]

  • Scrie un comentariu