web analytics

Iniţiativa cetăţenească i74

iniţiativa cetăţenească

Unul dintre prietenii de pe Facebook mi-a umplut feed-ul cu postări despre i74. La început nu i-am dat atenţie. Apoi am citit mai cu atenţie ce scria în post. Apoi am deschis link-ul şi mi s-a părut interesant ce scria acolo. Ce spune Silviu Pal – că despre el este vorba – despre i74?

Ce este i74?

Inițiativa legislativă a Fundației C.A.E.S.A.R. și a ta, născută în baza Articolului 74 din Constituţia României. Prin prevederile acestui articol, cetățenii pot introduce legi în Parlament. Conform Art. 74, „(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot.”

Sună bine nu? Dacă vreţi să cititi mai multe despre această iniţiativă, intraţi pe blogul lui Silviu Pal unde explică mai detaliat ce şi cum. În plus, astăzi, 12 ianuarie, între orele 17.00 şi 20.00  eşti invitat la Geobar să semnezi această iniţiativă pentru a-ţi arăta susţinerea. Eu deja a semnat. Pentru că mi se pare o idee bună.

Pentru a se schimba lucrurile în ţara asta, trebuie să punem toţi osul la treabă. Nu putem doar să ne exprimăm nemulţumirile şi să cârcotim. Deşi tare ne mai place asta. Dar e nevoie să ne trezim la viaţă şi să facem ceva pentru ca lucrurile să se îndrepte. Cine ştie? Poate ăsta ar fi unul dintre paşii spre mai bine.

Spor la semnat!

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

  • Reply Cristina 12 ianuarie 2016 at 12:27 pm

    YES!! Superba initiativa! <3

    • Reply Rahela 12 ianuarie 2016 at 1:42 pm

      Îţi împărtăşesc părerea, tocmai de aceea am scris şi pe blog pe tema asta. 🙂

    Scrie un comentariu