web analytics

Îngeri sau extratereștri?

extraterestru

Poster CC.inddPe 11 noiembrie se lansează la cinema thrillerul SF Arrival (în română, Primul Contact) cu Amy Adams, Jeremy Renner și Forest Whitaker.

Ca de obicei, aceste filme relansează discuțiile privitoare la existența extratereștrilor. Discuții care, de-a lungul timpului, odată cu dezvoltarea tehnologiei, s-au concretizat în miliarde de euro investite pentru descoperirea unor entități vii care trăiesc și locuiesc în afara atmosferei Pământului.

Mai multe detalii despre filmul Arrival găsiți pe pagina de Facebook oficială și pe site. 

Dacă vreți, puteți urmări mai jos trailerul acestui film science fiction.

 

Pământenii au nevoie de companie

Chiar anul trecut, celebrul fizician Stephen Hawking, alături de un miliardar rus, a început un program prin intermediul căruia Universul va fi ”scanat” în căutarea unor semnale pe care cine știe ce locuitori ai unei alte planete le-ar emite în dorința de a ne găsi fix pe noi. Proiectul s-a lansat pe 1 ianuarie 2016 și este finanțat cu 100 milioane de dolari.

În timp, s-au tot transmis mesaje pentru extratereștri în dorința de a fi găsiți de locuitorii altor planete. Unii sunt foarte entuziaști în privința aceasta. Alții avertizează că singurul scop al extratereștrilor ar fi să ne elimine de pe tabla de șah a lumii și că nu ar fi trebuit să trimitem aceste mesaje. Toți își fac probleme cum ar trebui să îi întâmpine pe aceștia, ce să le spună, cum se vor înțelege și alte chestiuni de bun simț, dacă iei în calcul existența acestora sub forma imaginată de oameni.

Ce nu știm, ne sperie

Nu pot discuta despre extratereștri și venirea lor pe Pământ fără a aminti de romanul science-fiction ”Războiul Lumilor” de H.G.Wells și adaptarea sa radiofonică realizată de Orson Wells în anul 1938.

Primele 2 treimi din transmisiunea de 60 de minute au fost prezentate ca și cum ar fi fost un program de știri. Astfel, s-a creat panică printre ascultători, care au crezut că evenimentele descrise erau reale.

Oare ce s-ar întâmpla dacă un astfel de program ar fi transmis astăzi ca breaking news la TV, preluat de internet și de radio? Oare s-ar panica cineva? Oare s-ar găsi persoane care să pice în plasa entertainmentului acesta realist?

Și îngerii sunt extratereștri

Fiind vorba de extratereștri, nu pot să nu menționez îngerii. Eu cred în îngeri. Cu toată tăria. Și cred că ei ”ne păzesc spatele” atunci când avem nevoie. Nu aș putea spune unde locuiesc ei exact, care le este adresa ”din buletin”, dar știu că sunt acolo sus, lângă Dumnezeu sau chiar lângă mine.

Cum ar putea să mă înspăimânte niște ființe a căror misiune este să mă păzească și să îmi fie alături?

Întâlnire de gradul zero cu un extraterestru

Având în vedere că, pentru mine, și îngerii sunt de pe altă planetă, mă gândesc cum ar fi dacă, într-o zi, mă voi întâlni față în față cu un înger. Oare îmi voi da seama că nu este de pe planeta asta? Oare ce subiecte ar trebui să abordez? Ce nu ar trebui să menționez deloc?

Dacă stau bine să mă gândesc, oare cum vom comunica? Oare se va ”coborî” el la nivelul meu și va vorbi limba mea? Vom vorbi românește? Sau cine știe, poate doar prezența lui mă va ridica pe mine la un nivel de percepție extrasenzorială ce îmi va permite să îmi folosesc creierul la o capacitate mult mai mare decât acum, astfel încât să putem comunica telepatic?

Dar dacă doar îmi va atinge mâna și voi înțelege tot? Dacă îmi va transmite printr-o singură atingere răspunsurile la toate întrebările pe care mi le-am pus vreodată? Sau poate nici nu va fi nevoie de atingere!

Dar dacă nu ne-am înțelege deloc?

Cum aș reuși să îi transmit că nu vreau decât să aflu cât de dezvoltați sunt și care este percepția lor asupra a tot ce se întâmplă în lumea aceasta? Cum să îi transmit că nu le doresc răul și că sunt bine întenționată?

Probabil că aș arăta spre mine, aș zâmbi și apoi aș deschide brațele larg și m-aș îndrepta zâmbind spre el. Cred că o îmbrățișare ar trebui să fie limbajul universal al bunelor intenții. Zâmbetul ar trebui să fie arma cu care să dezarmezi o galaxie de extratereștri și tereștri. Nimic nu ar trebui să reziste.

Apoi aș desena Pământul și aș pune un mare semn de întrebare. Aș vrea să îmi povestească despre istoria Pământului și despre Paradis. Și l-aș întreba cum pot ajunge acolo. Ce trebuie să fac. Care este calea.

Sunt curioasă care ar fi întrebarea pe care juriul Superblog ar adresa-o unui extraterestru.

Surse media:

pexel.com

intercomfilm.ro

youtube.com

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu