web analytics

Începând de astăzi sunt astronaut.

live streaming spațiu

Dacă ar fi atât de ușor…De mică mi-am dorit să ajung printre stele, mi-am dorit să zbor cu o rachetă până la Lună și dincolo de ea. Pe vremea aceea era mult mai greu decât acum, tehnic vorbind. Din alt punct de vedere…e și mai greu acum. Având în vedere că am în general o problemă cu spațiile înguste și cu faptul că nu pot să plec – atunci când vreau eu – de undeva, din diverse motive. Mă apucă toate pandaliile. Îmi vine greu să cred că aș rezista unei călătorii într-o capsulă cine știe cât de mică, fără posibilitatea de a mă plimba pe unde vreau eu, când vreau.

Cu siguranță, o altă problemă majoră la mine ar fi și mâncarea. Îmi place gourmet. Nu, ador gourmet. Cum ar fi să existe o bucătărie super utilată pe o navă spațială și să avem un chef care să ne gătească delicatese și să mai fie și maestru în plating? Pfff…Atunci parcă m-aș mai gândi la faza cu claustrofobia…parcă mi-ar mai trece un pic. Cine nu ar trece peste așa ceva dacă ar avea ocazia să mănânce haut cuisine cu o priveliște … cosmică?

Uite că cei de la NASA au făcut totul mai ușor pentru mine. Nu trebuie să le mai trimit o scrisoare lungă în care să le explic caracterul urgent al organizării unei bucătării complet utilate pe următoarea navetă și nici nu va trebui să trec peste partea cu antrenamentul inuman (zic eu) la care ar trebui să fiu supusă pentru a putea măcar să mă gândesc că aș putea merge în spațiu.

Am descoperit ieri că există niște camere HD care transmit live din spațiu. Așa că pot la intervale de o oră și jumătate să văd Pământul de pe exteriorul Stației Spațiale Internaționale. Și uite așa, pot să fiu astronaut mânând gourmet sau cartofi copți cu sana stând în vârful patului și imaginându-mă călare pe o stea. În momentul în care scriu acest articol, suntem 1.300 de persoane care urmărim livestreaming-ul, iar în total de când s-a inițiat transmisiunea s-au uitat 69,8 milioane de persoane. Pretty cool, nu? 🙂

Puteți fi și voi astronauți dacă urmăriți transmisiunea live de AICI. Dacăe întunecat totul, nu vă faceți griji, înseamnă că vă uitați la partea Pământului unde e noapte. În maximum o oră și jumătate veți putea vedea partea luminată. Enjoy your trip! 🙂

Surse:

http://www.ustream.tv/channel/iss-hdev-payload/theater

http://www.space.com/25797-nasa-hd-earth-from-space-video-webcasts.html

http://pics-about-space.com/international-space-station-seen-from-earth-2012?p=4

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

  • Reply Alex Ciocan 12 februarie 2016 at 10:43 am

    vezi sa nu te pierzi prin cosmos 😀

    • Reply Rahela 12 februarie 2016 at 11:15 am

      Nu ştiu ce să zic…la cum merg lucrurile pe planeta asta…poate nu e o idee rea să te pierzi prin cosmos. 😀

    Scrie un comentariu