web analytics

De ce să ai hashtag-uri pentru afacerea ta?

hashtag-uri social media

În ultimii câțiva ani, a devenit cam dificil să găsești o reclamă fără să fie însoțită de un hashtag. Consumatorii pot să descopere mai multe informații despre un produs sau un serviciu urmărind, pur și simplu, un hashtag. Fie că este o frază sau un ”call-to-action”, aceste hashtag-uri cresc interacțiunea în social media.

Atunci când creezi hashtag-uri, le oferi utilizatorilor o nouă modalitate de a relaționa cu afacerea ta pe mediile sociale. Sau doar se angajează într-o discuție spontană în jurul respectivului #. Este doar o altă modalitate prin care consumatorii interacționează, discută sau relaționează pe social media. De aceea, nu poți să nu iei în seamă puterea unor hashtag-uri de succes pentru afacerea ta.

Care ar putea fi beneficiile unui hashtag?

Hashtag-urile îți oferă putere suplimentară pentru a atrage interacțiunea cu clienții. Și nu doar atât; dar hashtag-urile pot fi unelte (resurse) excelente de marketing.

Anumite hashtag-uri funcționează ca fraze ”call-to-action” prin care utilizatorii interacționează cu un brand. Utilizându-le, le oferi clienților sau posibililor clienți o altă metodă prin care să le rămâi în minte. De exemplu, unul dintre ansamblurile rezidențiale de pe piața bucureșteană folosește 2 hashtag-uri care sunt un mic joc de cuvinte (#FiiInTrend #SuntInTrend – numele ansamblului rezidențial fiind Trend Residence).

hashtag-apartament-Trend-ResidenceHashtag-uri-Trend-Residence

Când să folosești hashtag-uri?

Hashtag-urile se folosesc pentru diverse motive. De exemplu, unele dintre cele mai des întâlnite situații în care se utilizează hashtag-uri includ:

promoții

evenimente

concursuri

lansări de produse

oportunități profesionale

targeting

Toate aceste exemple necesită o conversație într-o anumită măsură. Iar pentru hashtag-uri specifice unei companii, acestea ar trebui să atragă discuții și interacțiune. Dar ai grijă să nu îl folosești prea des.

Mai pe larg despre beneficiile unui hashtag

Pentru a face cunoscut un produs sau un serviciu, ai nevoie de o sursă a interacțiunii. Hashtag-urile se dovedesc continuu a fi o sursă excelentă de interacțiune. Așa că, atunci când creezi un hashtag de succes pentru afacerea ta (am descris aici cum să obții hashtag-uri de succes pentru afacerea ta), vei avea parte de următoarele beneficii:

Optimizare pentru a fi descoperiți

Hashtag-urile sunt, practic, o modalitate organică de a face disponibil conținutul tău. Dacă îți optimizezi hashtag-urile și utilizezi fraze sau cuvinte cheie din industria ta, șansele să fii descoperit cresc.

 twitter-292994_1920

Creșterea traficului

Cum am menționat mai sus, hashtag-urile te ajută să fii descoperit. Odată ce ești ușor de găsit, cu siguranță acest lucru se va reflecta și în creșterea traficului în social media. Căutări de hashtag-uri au loc mereu pe Facebook, Twitter și Instagram.

Sprijin pentru ”ambasadorii brandului”

Ce sunt acești ”ambasadori” ai brandului? Sunt surse de încredere, persoane (poate fi și un client) care vorbește favorabil despre un brand sau un produs și apoi transmite mesajul despre brand și altor persoane. Se pare că o mare parte dintre consumatori are încredere în recomandările acestor ambasadori ai brandului.

Îți poți măsura eforturile

Folosind un software de administrare a conținutului social media (de exemplu, Sprout Social), poți urmări hashtag-urile pe cele mai importante canale ale afacerii tale. Îți oferă o imagine de ansamblu și în detaliu asupra lucrurilor cu care rezonează clienții tău sau ceea ce nu îi determină să reacționeze. Aceasta este foarte important pentru tine.

Folosirea pe mai multe canale

O caracteristică foarte faină a acestor hashtag-uri este că le poți folosi pe mai multe canale social media. Astfel, le vei putea folosi în promoțiile de pe diverse canale și îți va fi mai ușor să folosești hashtag-uri pentru fiecare canal important.

Acum că știi de ce ai nevoie de hashtag-uri, intră aici ca să afli cum să îți alegi hashtag-uri de succes. Be creative! 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

  • Reply Cum să creezi hashtag-uri pentru afacerea ta - Rahela Petrescu 3 septembrie 2016 at 9:45 pm

    […] Dacă ai nevoie de mai multe informații despre motivele pentru care ai nevoie de un hashtag pentru afacerea ta, intră aici. […]

  • Scrie un comentariu