web analytics

Oferă haine groase pentru o iarnă rece!

Haine groase pentru o iarnă rece!

M-am trezit într-o zi cu un mail de la Unicornul Albastru! Nu vă speriați, este vorba despre Laura Crăciun și al ei blog de parentinfg și asistență socială. Voia să îmi povestească despre un proiect de suflet pe care tocmai îl începuse. Fiind o idee de proiect minunată, nu am avut încotro decât să accept să mă alătur și eu acestui proiect numit ”Haine groase pentru o iarnă rece!”.

Îți este bine la căldură, în casă?

E o seară de iarnă. Uită-te în jurul tău. Ești la căldură? Ai haine groase pe tine? Îți e foame? Ai bani să îți cumperi cel puțin un covrig? Ai o casă, ai un pat, ai pături groase, ai haine groase, ai ghete de iarnă, ai aragaz și mâncare în frigider.  Din păcate, pentru prea multe persoane, aceste lucruri pe care tu nici nu le bagi de seamă sunt chestii la care doar visează și își doresc să le aibă.

Ne pregătim toți de Crăciun. Cumpărăm cadouri peste cadouri pentru toți cei dragi ai noștri. Și este un lucru bun și frumos. Dorim să le arătăm celor aproape de inima noastră că ținem la ei, că sunt importanți pentru noi. Că ne gândim la ei și dorim să facem un gest frumos pentru ei.

Dar cum ar fi să faceți un pact măcar pentru un an și să renunțați la cadourile costisitoare? Cum ar fi să oferiți banii pe care i-ați fi dat pe caoduri unor persoane care chiar au nevoie de ajutor? Cum ar fi să ne amintim că suntem o comunitate, că suntem ființe sociale, că avem nevoie unii de alții?  Știai că în 2010, doar în București, erau peste 5.000 persoane fără adăpost? Adică oameni care locuiesc pe stradă. Motivele sunt diverse, dar rezultatul este același: nu au un acoperiș deasupra capului.

”Haine groase pentru o iarnă rece!”

Împreună cu Asociația Casa Ioana, Laura Crăciun a demarat campania de care ziceam mai sus, ”Haine groase pentru o iarnă rece!”, prin intermediul căreia doresc să adune îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sezonul rece pentru persoanele fără adăpost din București. Cu alte cuvinte, geci, paltoane, mănuși, fulare, căciuli, ghete, cizme, bocanci și altele de genul ăsta. În plus, sunt binevenite și alimentele greu perisabile, care nu necesită gătire (conserve), pentru că…nu au unde să le pregătească. 🙁

Ai timp până pe 18 decembrie să donezi obiecte, urmând ca apoi, donațiile să fie distribuite celor peste 300 de persoane care sunt așteptate în cadrul evenimentului derulat anual de Casa Ioana. Pe 19 decembrie, între orele 12.00-14.00 are loc cea de a 7a ediție a Soup Kitchen, când persoanele fără adăpost vor primi, pe lângă masa caldă și o sacoșă cu haine și încălțăminte de iarnă, dar și alimente greu perisabile.

Ce poți să donezi?

Pentru a fi mai clară informația, am făcut o listă mai jos de obiecte pe care le poți dona pentru a ajuta aceste persoane aflate într-un moment dificil din viața lor.

 1. Haine de iarnă (geci, paltoane, pulovere, pantaloni groși)
 2. Încălțăminte (ghete, cizme,bocanci etc.)
 3. Fulare
 4. Mănuși
 5. Fesuri și căciuli
 6. Pături
 7. Șosete groase
 8. Produse alimentare  greu perisabile care nu necesită gătire – conserve (pate, pește la conservă, zacuscă, fasole etc.)

Nu cred că mai este nevoie să precizez faptul că toate hainele și încălțămintea pe care le donați în cadrul campaniei ”Haine groase pentru o iarnă rece” trebuie să fie în stare bună și foarte bună, pentru a avea o viață cât mai lungă și să fie de un real ajutor celor care le vor primi.

Cum procedezi cu donațiile?

Pentru a-ți ușura cercetarea, am pus mai jos adresa unde poți duce donațiile la Asociația Casa Ioana:

Șoseaua Olteniței 39-41, Sector 4, București.

Dacă ai nelămuiri sau vrei să afli mai multe detalii despre proiect sau cum poți ajuta pe termen lung, poți trimite un email cu subiectul ”Casa Ioana” către office@paservices.ro sau către andreea.gheroghe@casaioana.org. 

Pe pagina asociației Casa Ioana poți urmări în timp real desfășurarea campaniei, iar pe Facebook găsești și imagini și alte articole despre campania aceasta, căutând cu hashtag-ul #HaineGroasePentruOIarnaRece. 

Poți susține campania ”Haine groase pentru o iarnă rece” și distribuind acest articol către prietenii tăi și încuranjându-i să doneze. Să nu uităm de cei a căror viață a intrat într-un con de umbră. Binele se întoarce sub o formă sau alta.

Haine groase pentru o iarnă rece

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

 • Reply Laura Craciun 7 decembrie 2018 at 9:50 am

  Multumim mult pentru sprijin si implicare 🙂

  • Reply Rahela 7 decembrie 2018 at 2:45 pm

   Cu mare drag! E un proiect frumos, care ar trebui menținut tot anul, adaptat la sezon. 😉

  Scrie un comentariu