web analytics

Galeriile Romane din Roşia Montană

galeriile romane

Afisul Vacantei de Paste este pentru noi mai mult decat o macheta. El cuprinde sase medalioane cu simboluri si activitati reprezentative ale Rosiei Montane. Începând de azi, prezentam cate unul la inceputul fiecarei saptamani. Debutăm cu primul medalion, intrarea spre Galeriile Romane.

Peste 100 de kilometri de galerii realizate prin metode miniere traditionale se gasesc in subsolul Rosiei Montane, formand un labirint mai vechi ca istoria poporului român. Sistemul de lucrari este atat de complex incat lungimea exacta nu e cunoscuta nici in prezent.

Galeriile Romane insumeaza sapte kilometri din total si sunt unice in lume prin lungime si gradul de pastrare. Ele reprezintă un atu al introducerii Roşiei Montane în UNESCO. Un fragment de cateva sute de metri este vizitabil in cadrul Muzeului Mineritului. Acesta a fost deschis la inceputul anilor 1970 la baza Masivului Orlea, monument de patrimoniu protejat prin lege, dar care se afla pe lista muntilor pe care Gold Corporation vrea sa îi exploateze.

Fotografia prezentata ofera imaginea de intrare in sectiunea subterana a Muzeului Mineritului. Mai departe prin tunel ajungeti la Galeriile Romane. O puteti face pe 2 mai, de la ora 11, in cadrul Turului Istoric. El va cuprinde Galeriile Romane, Muzeul Mineritului, Cariera de suprafata Cetate, Sfinxul Rosiei Montane, monumentele naturale Piatra Despicata si Piatra Corbului.

Fotografie realizata de Lorin Niculae

Preluare de pe  http://vizitatirosiamontana.wordpress.com/2013/03/19/galeriile-romane-din-rosia-montana/

 

Galeriile Romane din Roşia Montană.

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu