web analytics

Frumusețe ca prin farmec

frumusețe

Când vine vorba de frumusețe, discuțiile nu sunt niciodată ușoare. Avem păreri diferite cu privire la ce este frumos, dar asta nu înseamnă că nu știm ce are farmec. Pentru fiecare, frumosul reprezintă altceva. Suntem diferiți și este bine așa. Avem experiențe diferite și contexte diferite. Venim din medii care mai de care mai altfel și mai deosebite. Este normal să avem percepții variate cu privire la ce reprezintă frumosul.

Frumusețea în gura lumii

În termeni de societate, ei bine, societatea are un cuvânt greu de spus în această privință. Cuvânt pe care eu nu prea îl bag în seamă. Nu cât ar dori societatea. Sunt frumoasă? Bine. Sunt urâtă? Iar bine. Sunt slabă? Good for me! Sunt grasă? Iarăși good for me! Știți cum se zice…eu de slăbit pot să slăbesc.

Internetul geme de secrete ale frumuseții și de sfaturi pe care trebuie neapărat să le urmezi, altfel vei arăta ca o bufniță grasă și nedormită (nu am intenționat să jignesc bufnițele, pe care, de altfel, le ador! 🙂 ). Și toți susțin că dețin secretul frumuseții. Iar noi suntem ochi și urechi la ce spun specialiștii că trebuie să fim. Când de fapt…

frumusețe

Femeia modernă a uitat cine este, a uitat de unde vine, a uitat tot traseul vieții ei. Tot ce își dorește este ca societatea să o considere frumoasă. Altfel, viața nu are FARMEC. Ei, serios? La atât se rezumă traseul nostru? Să fim frumoase în ochii celorlalți? Nu avem voie să venim la muncă nemachiate, nu putem avea ochii obosiți că ăla micu a avut febră și am stat trează toată noaptea. Nu avem voie să facem un coș că deh…ne urâțim și agresăm vizual partenerul de trafic pietonal. Și dacă e așa…Ei și ce?

Mama mea este o femeie frumoasă. Iar pentru vârsta pe care o are…este chiar frumoasă! Și totuși, obișnuia să ia foarte în serios ce spun alții despre ea, despre familia ei.

Mi-am educat mama, încet-încet

farmec personal

– Dar ce o să spună lumea, Adina? (așa îmi zic acasă)

– Care lume? Aia care nu m-a căutat niciodată când am avut nevoie măcar să vorbesc  cu cineva? Cei care m-au pupat corespunzător și apoi au plecat mulțumiți că și-au făcut datoria?

– Eh…, dar trăiești printre ei, trăiești într-o societate….

– Da, mamă. O societate care încă mai plătește diferențiat femeile față de bărbați, o societate care se uită pieziș la femei pentru că au câteva kilograme în plus sau care te judecă în funcție de firma de unde îți cumperi hainele? Sau te consideră defect dacă ești divorțat? Nu, mulțumesc.

– Așa-i. Ai dreptate, dar îți va fi greu să trăiești printre ei dacă nu te uiți și în gura lor.

– Mai bine mă lupt să trăiesc cum cred eu că trebuie să trăiesc, decât să trăiesc după cum vor alții. 

 Lucrurile s-au schimbat în bine pentru mama mea atunci când vine vorba de ”gura lumii”. Și e bine.

Folosesc cu mare drag produsele Farmec

Eu sunt PENTRU frumusețea naturală. Natural nu în sensul de neîngrijit, ci în sensul de a pune discret în valoare atuurile cu care ai fost înzestrată. Evident, nu sunt împotriva machiajului (non-agresiv) sau a cremelor/uleiurilor potrivite pentru tenul pe care îl ai, creme care nu costă o avere doar pentru că poartă un NUME pe cutie. De exemplu, eu sunt un mare fan al produselor Farmec. Trusa mea de cosmetice conține creme de față, demachiante, șampoane, măști pentru păr sau pentru față, ser pentru protecția părului și altele. Și sunt mândră că și mama mea folosește produse autohtone. Promovăm în familie produse românești de calitate. 🙂

gama Gerovital H3 Derma+Și, ca dovadă, ”atașez” imaginea cu produsele existente pe stoc acum, în casa mea. Lipsesc crema lui Vlad, masca de argilă și o pălărie Farmec de la Webstock de anul trecut. Și asta pentru că nu știu unde le-am pus. 😛

Poate că nu înțelegeți de ce sunt așa mare fan al lui Farmec. Dar știați că gama Gerovital a fost lansată cu mai bine de 45 de ani în urmă și reprezintă prima gamă anti-age din lume? De fapt, povestea brandului românesc a început în 1967, atunci când Prof. Dr. Ana Aslan, pionier al gerontologiei medicale mondiale, a încredințat formula Gerovital H3 companiei Farmec pentru a fi unicul producător al cosmeticelor care au făcut istorie. Tocmai de aceea am încredere. E brand vechi, a dovedit că ce zice că face, face, nu e scump, e bun… Poți să ai încredere în astfel de produse? Da.

Dacă aș fi inventat eu crema super hidratantă Gerovital H3 Derma+…

Cum așa? O mare problemă a copiilor din ziua de astăzi este că prea mulți dintre ei au dermatită atopică. Vlad included. Și au nevoie de o îngrijire specială. Nu poți să te bazezi doar pe apă și săpun. Sunt prea puternice pentru pielea lor sensibilă (apa conținând prea mult clor). Așa că ai nevoie de o cremă hidratantă care să refacă bariera hidro lipidică și să compenseze lipsa de hidratare a pielii extrem de uscate, o cremă hipoalergenică, testată de specialiștii Gerovital, fără parabeni sau substanțe sensibilizante. Și aici intervine crema emolientă super hidratantă Gerovital H3 Derma+ de care ziceam mai sus. Care, by the way, este foarte eficientă!

gama farmec

Momentul când am aflat că Vlad are pielea foarte uscată a fost unul magic. Fix așa. ”Laserul albastru” al doctoriței (așa cum i-a zis Vlad) a făcut să apară, în întunericul cabinetului, pe pielea lui Vlad, o galaxie întreagă. Îmi venea să nu mai plec de acolo. Era o imagine magnifică. Iar Vlad era foarte supărat că el nu poate vedea constelațiile de pe el. Dar așa frumoasă cum a fost consultația lui Vlad, a adus o noutate în viața noastră de familie. Vlad trebuie dat pe corp cu o cremă care să împiedice deshidratarea în profunzime a pielii. Acum înțelegeți de unde vine dorința mea de a fi inventat eu această cremă emolientă super hidratantă? Pentru că așa aș avea acces nelimitat la muuultă, muuuultă cremă numai bună pentru pielea lui Vlad și a mea. 😛

Ce zic eu că este frumusețea?

Nu ar trebui să uităm că frumusețea pălește, iar dacă nu ai nimic cu care să susții acea frumusețe…ești doar o coajă de nucă, goală pe dinăuntru, poate chiar găunoasă. Și mai e ceva ce trebuie să ne întipărim în minte: frumusețea e în ochii privitorului. Pentru cineva suntem mereu frumoase. Pentru ACEL cineva.

Eu cred că frumusețea stă în îngrijire, în atitudine, în încrederea în sine, în râs și zâmbet, în replici inteligente, în senin de ochi, în generozitate, în șotii și în a fi asumat. Am uitat ceva de pe listă?

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016.

Sursă media:

Farmec

Colecția personală

Radu Bădoiu

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

  • Reply Bianca Alexandra 18 octombrie 2016 at 6:17 pm

    Felicitari pentru articol, Rahela! Ai scris fain, insa mi-ar fi placut sa respecti cu adevarat tema probei si sa iti pui in valoare mai mult latura creativa! Felicitari inca o data si mult succes in continuare!

    • Reply Rahela 18 octombrie 2016 at 6:47 pm

      O-o! This means trouble. 🙁 Mulțumesc și apreciez comentariul pozitiv, de altfel. 🙂

    Scrie un comentariu