web analytics

Frumusețe au naturel

În ultima vreme am tot scris despre frumusețe. Nu, nu sufăr că mi-o pierd sau că nu am avut-o vreodată. Dar dacă toată lumea este centrată pe aceasta temă, hai să îmi spun și eu părerile, cine știe? Poate cineva se regăsește în ceea ce scriu eu.

Ce înseamnă frumusețe au naturel?

M-am gândit la 2 direcții pe care aș putea să le dau titlului, dar ambele sunt strâns legate. Pe de o parte, mă gândesc la frumusețea nealterată, frumusețea naturală, cea neatinsă de artificial, moștenită și întreținută în mod natural. Frumusețe care te face să îți pierzi răsuflarea și să ți-o recapeți cu greu. Nu se întâmplă de multe ori să rămâi mut în fața frumuseții, dar și când se întâmplă, parcă intri într-o altă dimensiune.

Pe de altă parte, mă gândesc la toate acele ingrediente naturale care contribuie la menținerea frumuseții naturale, dar și la îmbunătățirea aspectului pielii sau părului. După cum am mai spus, sunt fan al produselor cât se poate de naturale. Am ajuns chiar să îmi creez singură uleiurile de hidratare, pentru că am început să am alergii la foarte multe dintre cremele de pe piață. Așa că mereu sunt în căutare de produse care să conțină cât mai multe extracte naturale care să îmi facă pielea frumoasă și să o catifeleze. Cum bine știți, am o preferință pentru gama de produse Farmec. Au produse variante, cu ingrediente naturale și pielea mea se pare că o tolerează foarte bine.

Farmecul vremurilor de odinioară

Mă gândesc la înțelepciunea femeilor din vremurile de demult. Foloseau chiar fructele și legumele pentru a se îngriji. Erau atente cu ele însele și asta se vedea. De ce, oare, femeile de astăzi nu mai sunt atente cu produsele pe care le folosesc? De ce cumpără primul produs care le pică în mână, fără a se interesa dacă este potrivit pentru ele, dacă ceea ce conțin le face bine sau înrăutățește situația?

Femeile aveau o înțelepciune dobândită de la mamele și bunicile lor, sfaturi de care țineau seama și vremea părea să treacă în favoarea lor. Cum ar fi să redescoperim beneficiile naturalului în toate aspectele vieții noastre?

Ce ingrediente naturale prefer?

Sunt cel mai mare fan al zmeurei, fie că este în farfurie, în înghețată sau pe față. Prin urmare, am o tendință necontrolată să cumpăr tot ce conține zmeură. Miroase și extraordinar de bine și mai face și bine tenului meu. Dar nu ignor alte extracte la fel de potrivite pentru mine, cum ar fi trandafirii marocani, caisele, gutuile (da, îmi plac mult fructele), grâul, măslinele. Dar preferatul meu este arganul. Vreau să existe în șampon, în crema de zi, în crema de noapte, în uleiurile de după duș, în uleiul pentru cuticule și unde se mai poate găsi.

Apropo de șampoane, tot la Farmec a apărut o gamă nouă de produse și am remarcat un șampon cu argan și keratină. Dacă ești curio(a)s(ă) care ar fi beneficiile lui, de sunt atât de entuziasmată că a apărut, trebuie să îți spun că arganul este perfect pentru hidratarea nu doar a pielii, dar și a părului uscat, previne despicarea firului de păr și îl mai face și strălucitor. Iar keratina aceea îl face mai puternic. Așa că da, sunt foarte încântată că a apărut. 🙂

Cum ar fi dacă ai fi mai atentă cu tine?

Ce vreau să spun? Vreau să zic că ar trebui să fii mai atentă cu ceea ce mănânci, ceea ce bei, ceea ce faci, ce produse de înfrumusețare folosești. Dacă un produs este foarte scump, nu înseamnă că este și cel mai bun. Citește lista de ingrediente și cumpără-l pe cel cu ingrediente 100% naturale.

De ce ai face asta? Pentru că te respecți pe tine și corpul tău. Pentru că vrei ca frumusețea ta să fie pusă în valoare și să nu treacă rapid. Vrei să prelungești perioada cât tenul tău este tânăr și se simte tânăr. Pentru că cea mai importantă persoană ești tu. Da, tu. Asta nu te face egoistă. Dar dacă tu ai grijă de tine, poți avea grijă timp îndelungat și de ceilalți.

Este ca și în avion, când ți se explică frumos că, dacă ești cu un copil și cad măștile de oxigen, mai întâi trebuie să-ți pui tu masca și abia apoi să o pui pe față și copilului. Putem spune că ingredientele naturale sunt oxigenul organismului tău, fie că mănânci aceste ingrediente, fie că le folosești pe corpul tău.

Oferă organismului tău gura de oxigen și frumusețe de care are nevoie într-o lume atât de plină de poluare și urât.

Surse media: shutterstock.com/pexels.com / farmec.ro

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

4 Comentarii

 • Reply Ioana Marinescu 15 aprilie 2017 at 2:21 am

  Din pacate, frumusetea naturala a am apus in vremurile astea, in care artificialul ne inunda. Produsele „ca pe vremea bunicii” ar trebui sa inlocuiasca treptat toate chimicalele pline de reclame sclipicioase la Tv si peste tot, dar mai e mult pana departe…

  • Reply Rahela 18 aprilie 2017 at 3:52 pm

   Asta încerc eu să fac. Să mă întorc spre trecutul frumuseții cât se poate și cât de mult mi se potrivește. 😉

 • Reply eumiealmeu 15 aprilie 2017 at 12:32 am

  Bună idee cu șamponul cu keratină. Direct acolo mă opresc după ce se termină sărbătorile.

  • Reply Rahela 18 aprilie 2017 at 3:51 pm

   Și după, un ulei de păr cu argan…și aia este! 🙂

  Scrie un comentariu