web analytics

Frânturi de zâmbete în 2017

Lumini de Crăciun

Oricât de greu mi-ar fi, oricât de multe s-ar întâmpla în viața mea, mereu am încercat să văd partea frumoasă a lucrurilor și să mă concentrez pe aceasta. Poate de aceea pot zâmbi când plouă sau să mă uit la ceva defect și să văd cum aș putea găsi o altă utilizare acelui obiect. Chiar și când a fost extrem de greu să schițez un zâmbet, tot am reușit. Pentru că, până la urmă, chestiile negative tot vor veni. Contează cum le abordăm. Iar dacă ne lăsăm copleșiți de ele, atunci cum vom reuși să permitem frumosului să își facă apariția?

Rahela cea zen

Mi s-a spus recent că dimineața sunt atât de zen și pe altă lume încât, dacă mi-ar spune cineva ”Hei! Arde biroul tău!” eu aș zâmbi și aș merge mai departe fără să mă panichez. Ei bine, nu e chiar așa. Dimpotrivă.

Cred că anul ăsta a fost unul dintre cele mai puțin zen din viața mea. Și nu știu de ce. Mi s-au întâmplat o tonă de lucruri frumoase. Probabil nu am știut eu să abordez stresul atât de bine cum obișnuiam să o fac. Dar să trec peste partea gri a acestui an și să ajung la clipele acelea care chiar au o valoare în ochii mei. Adică ce a fost frumos și minunat și extraordinar în viața mea în acest an.

Familia este totul

Mai întâi trebuie să îi mulțumesc lui Dumnezeu că eu, Vlad și familia noastră suntem toți sănătoși (sau măcar nu există chestiuni care nu pot fi ținute sub control) și că, ori de câte ori am avut nevoie de ajutor, mi-a trimis pe cineva cu soluția – fie aceasta financiară, emoțională sau de orice alt fel.

Îi mulțumesc în special lui Vlad pentru că are atât de multă răbdare cu mine și că mă înțelege și e alături de mine când o iau razna. Sunt atât de mândră de persoana care ai devenit. Mi se pare ireal cât de atent ești, ce umor excelent ai, cât de bine știi să argumentezi și să complimentezi, ce bine gătești, ce cadouri frumoase faci și cât de mult iubești să călătorești. Ești copilul perfect și tare mi-aș dori să pot fi exact mama de care ai nevoie pentru a te dezvolta la maximum.

Mulțumesc mama și tata care, deși nu mi-am mai dorit să mă întorc acasă la ei, chiar și când ar fi fost cea mai bună soluție, ei continuă să fie alături de mine și să mă sprijine cât și cum pot. Este bine să știi că, indiferent ce s-ar întâmpla ai alături de tine un tată care te enervează groaznic în călătorii că obosește repede :)), dar care nu stă pe gânduri să îți sară în ajutor când îl suni și că ai o mamă cu care nu ești deloc compatibilă, dar care te iubește enorm de mult și care este cel mai tare partener de călătorii. Doar nu credeți că altfel am fi rezistat împreună în atât de multe excursii. 😛

Mulțumesc lui Rodi și Alf pentru că sunt din nou mătușă (Nocca Tia cum zice Papi). Mark este un copil extraordinar, vesel, care mi-a bucurat inima din secunda în care l-am descoperit. Să aveți grijă de ei amândoi, că sunt atât de prețioși!

Mulțumesc Iri și Clau că, datorită vouă, nu simt că sunt singură. Doar gândul că sunteți atât de aproape de voi mă face să mă simt mai în siguranță. Sunteți importanți pentru mine și nu uitați că, orice s-ar întâmpla, sunt la distanță de doar câțiva zeci de metri.

Mulțumesc familiei extinse pentru că mi-a presărat anul cu momente frumoase, pe care mi le voi aminti cu siguranță pentru multă vreme. Fie că a fost un săpun de casă, chestii de bucătărie un pulover, un sfat, o fotografie cu voi, toate au fost cadouri minunate și le prețuiesc și vă prețuiesc pe toți.

Mulțumiri prietenilor!

Mulțumesc prietenilor și prietenelor pentru că au avut grijă de mine și m-au susținut atunci când a fost necesar. Sunt extrem de recunoscătoare pentru ei. De asemenea, sunt mândră că sunt prietenii mei și îmi doresc să mă transform cumva în prietena perfectă pentru a le demonstra cât de mult îi apreciez. (Știu ei prietenii mei cine sunt. Hugz! Love you, guys! :* )

Mulțumesc, Monica, pentru faptul că nu mă uiți, deși ești atât de departe și că mă ții mereu la curent cu ce mai faceți și îmi trimiți poze cu Ana care este absolut minunată! Love you all! :*

Mulțumiri Galiei, pe care o văd atât de rar, dar și când ne vedem, se simte ca și cum ne-am vedea cel puțin săptămânal. Îți mulțumesc că îmi ești prietenă și că ești un om atât de normal încât ceilalți îmi par extratereștri! :))

Mulțumesc Gabi, că îmi cumperi lumânări cu aromă de cafea pentru că știi că îmi plac, că mă suni să îmi cumperi mâncare pentru că știi că nu am ce mânca în ziua respectivă sau că aduci mâncare de casă și o împarți cu mine, că faci ce faci și găsești o cale de a-mi face vreo surpriză în cele mai neașteptate zile.

Mulțumesc, Carmen, că mi-ai scris atunci când am avut cea mai mare nevoie și că ai vegheat de la distanță, deși nu știai despre ce e vorba. A contat mult. Te apreciez pe tine și ce faci. 🙂

Mulțumesc, Dani, pentru că atunci când te apuci să faci cadouri nu te mai oprești. :)) De câte ori ne vedem mă răsfeți cu cele mai faine cadouri. Și mai ales, mulțumesc că ai răbdare și că ai fost alături de mine chiar dacă nu eram acolo unde trebuia. 😉

Mulțumesc, Criss, pentru că în fiecare an îmi bucuri inima cu felicitările voastre minunate, pe care le păstrez cu cel mai mare drag, ca o dovadă a faptului că distanța nu diminuează legătura dintre 2 prieteni.

Și ție îți mulțumesc, Nati, pentru că, deși eu știu că nu e așa cum crezi tu, ai cele mai minunate păreri despre mine și cine sunt eu. Îmi dai curaj să merg mai departe și să mă străduiesc să devin o persoană mai bună, mai frumoasă, ca să mă apropii cât pot de mult de ceea ce tu crezi despre mine. Și să nu uit de scrisorica minunată care m-a bucurat atât de mult! 😉

Un an al premierelor

Sunt recunoscătoare pentru că am reușit să călătoresc atât de mult. Este anul cu cele mai multe călătorii și partea cea mai bună este că cele mai multe dintre acestea au fost alături de prieteni și familie (Mulțumesc Rahela, Vlad, Tabi, Otilia, Adriana, Alina).De asemenea, a fost primul an când am ieșit singură cu mașina din țară. Fearless Rahela. :))

O altă premieră este că anul acesta am început să scriu despre excursiile în care merg. Și asta este o provocare, pentru că, de obicei, nu dezvălui tot despre ceea ce fac și unde merg. Dar am decis că poate ar fi frumos să scriu pentru că poate ajut pe cineva să descopere locuri de care eu am fost încântată.

Este primul an când mi-am sărbătorit ziua exact așa cum îmi place. Alături de Vlad și de Tabi. A fost una dintre cele mai frumoase zile de naștere. Ever. Iar mie nu îmi place să îmi sărbătoresc ziua de naștere. Anul ăsta a fost diferit. Și asta tocmai datorită celor cu care am petrecut și modul în care am petrecut-o. Așa doresc să mi le sărbătoresc în fiecare an. Aș putea să pun asta pe lista de dorințe.

lansare de carteEste primul an când am prietene care au lansat cărți. Și sunt atât de mândră de ele! (Felicitări, Bianca și Ana!) Și abia aștept să merg la cât mai multe lansări. Așa că hai! Puneți-vă pe treabă! 😉  Să nu uit! Mulțumesc, Ana, pentru scrisorica pe care mi-ai trimis-o, cu vorbe atâte de inspirate și de pe gustul inimii mele. :* Bianca, mulțumesc că îmi transmiți starea de bine de care am atâta nevoie uneori și că mă asculți când aberez idei din trecut sau viitor. :))

Anul ăsta am reușit să port o conversație de vreo 6 ore cred, timp în care nu mi-am verificat deloc telefonul. Știți ce înseamnă asta? Că mai există oameni interesanți, că mai există povești și idei care abia așteaptă să li se acorde timp și interes. Mai există speranță! Mulțumesc că mi-ai ținut mintea atât de ocupată încât nu am avut timp să gândesc la altceva decât la ceea ce discutam!

Este primul an când văd cu alți ochi Bulgaria și pentru asta trebuie să îi mulțumesc Otiliei că mi-a fost alături în explorările mele și că îmi este prietenă deși nu sunt cea mai comodă dintre prieteni. Și mai ales, îi mulțumesc că s-a entuziasmat la fel de mult de tot ceea ce am descoperit împreună. Și nu aș putea să uit să îi mulțumesc pentru urletele ei la momentul potrivit. (Inside joke 😉 ).

Am descoperit oameni minunați

Mi se pare extraordinar când oameni care nu se cunosc se ajută. Ca atunci când dai de greu cu Vodafone (Mersi, Tudor! 😉 ) sau când postezi pe Facebook că ai nevoie de un IT-ist sau instalator și apar cel puțin 2-3 persoane care se oferă să te ajute fără să aștepte plată în schimb (Mulțumesc vecinilor mei! 😉 ). Când am avut nevoie de cineva să îmi editeze un proiect școlar pentru Vlad, Oana a sărit în ajutorul meu fără să accepte ceva în schimb!

Să vă mai spun? Dacă am avut nevoie de cineva să îmi fie câteva ore ghid într-un oraș nou, cineva s-a oferit. Și am descoperit locuri pe care singură nu le-aș fi găsit. Și asta înseamnă mult pentru mine. 🙂

Este minunat să ai o comunitate online care să te ajute doar pentru că faci parte din respectiva comunitate. Mă refer la Digital Parents Talks. Sunteți minunați și minunate! Vă mulțumesc!

Mulțumesc grupului vocal InCanto că mi-a oferit șansa să fac ceea ce ador să fac: să cânt. Abia aștept proiectele de vis care vor urma împreună. Mă bucur că am redescoperit voci alături de care am mai cântat și că am descoperit și voci noi, care au colorat și mai frumos peisajul.

Știți cum este să îți dorești să ajungi într-o anumită țară și să nu intre pentru moment în bugetul tău, dar să primești un cadou fix din locul care îți place atât de mult din respectiva țară? Vă spun eu! Este ca o explozie! Simți că te-ai putea urca pe pereți de încântare. :)) Mulțumesc!

Nu mai spun decât că lista e lungă și că sunt recunoscătoare pentru fiecare om frumos care nu a ezitat să îmi spună o vorbă bună, să fie alături de mine când am avut nevoie de ajutor și să facă asta fără să aibă motive ascunse în spatele ajutorului lor.

_____

M-am lungit. Și credeți-mă că aș putea să mă mai lungesc vreme de câteva ore de citit. Dar ar ieși o carte doar cu mulțumiri și nu cred că piața este încă pregătită pentru atâta pozitivism. 😉

Cred că ar fi cazul să mă duc să mă pregătesc și eu pentru a întâmpina noul an cu puțină strălucire, așa că închei articolul și mă duc să pregătesc trusa de machiaj. :))

Ce vă doresc pentru anul care urmează în puțin timp? Vă doresc să fiți voi înșivă, să vă iubiți pe voi înșivă, să vă puneți ținte înalte, să aveți curajul să le atingeți, să încercați lucruri noi, să porniți în aventuri noi, să investiți mai mult timp în voi, prietenii și familia voastră. 🙂

Cu drag,

Ra

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

 • Reply Alexa Carmen 31 decembrie 2017 at 8:48 pm

  Ești minunată! Sa nu uiți niciodată cat de minunată ești tu pentru alții. Sper sa ne vedem iar în anul ce vine!
  Distracție plăcută

  • Reply Rahela 1 ianuarie 2018 at 12:14 pm

   Îți mulțumesc pentru cuvintele minunate! Tu ești cea extraordinară că îmi ești prietenă de la distanță, deși nu ne-am văzut decât o dată, după multă vreme. Asta înseamnă să fii om de calitate. Să te bucuri de anul ăsta alături de familie și prieteni! :*

  Scrie un comentariu