web analytics

Fier de călcat Rowenta Steamforce 3100 W – review

fier de călcat

Am ajuns la vârsta asta și nu am făcut pe blog vreun review complet vreunui produs. Așa că, iată și articolul ce conține un review cât am putut eu de cuprinzător pentru Fier de călcat Rowenta Steamforce 3100 W, pe care l-am primit în testare de la Buzzstore.

Primul lucru care mi-a atras atenția la este designul aerodinamic. Parcă e făcut să zboare, nu să calce. Este prea greu să zboare, dar este suficient de greu încât călcatul să fie o plăcere. Nu trebuie să depui un efort prea mare pentru a netezi hainele, pentru că muncește fierul de călcat pentru tine.

Un alt aspect plăcut este faptul că poziționarea cablului de alimentare (2.5 m) avantajează în timpul călcatului. Nu te încurcă pe măsură ce scade teancul de haine de călcat, pentru că e poziționat deasupra fierului, în partea din spate. Așa că, poți prinde viteză fără a face un pas. 😉

Fier de călcat sau navă spațială?

Orice specialist într-ale călcatului știe că, pe lângă greutatea fierului de călcat, aburii sunt foarte importanți. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine. Iar combinat cu o putere de 3100 W, e ca un fel de navă spațială a fiarelor de călcat. Termini rapid de călcat și poți să te relaxezi cu un pahar de vin la un binging de calitate pe Netflix.

Rowenta Steamforce 3100 W eliberează continuu 65g/min de aburi, iar la nevoie, poți să apelezi la jetul de aburi de 230g/min, care îmblânzește materialele mai groase sau cutele încăpățânate. Nu doar că ai la dispoziție atât de mult abur, dar este extrem de bine distribuit, talpa fierului de călcat având 400 micro-orificii de eliberare a aburului.

Vârful este perfect pentru spații greu accesibile

Pentru că am călcat la viața mea sute și chiar mii de cămăși – deh, am 2 frați, un tata si un fost soț – știu că vârful fierului de călcat este extrem de important. Iar Rowenta Steamforce are un vârf foarte robust, cu care poți călca cu cea mai mare ușurință manșetele cămășilor, spațiul dintre nasturi sau spațiul dintre năstureii de la guler și guler (doar pentru cunoscători).

Așa că, s-au dus vremurile când te chinuiai să te strecori printre năsturei, să nu lași cute mici-mici în spate, pe care trebuie să le netezești cu spray de apă și mult abur. Ai scăpat de munca inutilă și enervantă. Cu Rowenta Steamforce beneficiezi de o precizie extraordinară atunci când vine vorba de spații greu de abordat.

Panoul de comandă este ușor de utilizat

Sub mânerul ergonomic, de tip monobloc – ușor de manevrat și rezistent – se află un buton mare de la care poți opta pentru tipul de țesătură cu care te lupți la momentul respectiv. Pe lângă acest buton de mari dimensiuni, mai este o zonă plină de butoane și funcții suplimentare, aflată în față, la capătul mânerului, lângă rezervorul de apă. De aici poți opta pentru jet de apă – butonul este sub mâner, rapid și ușor de accesat -, jet puternic de abur sau blocarea sistemului. Tot aici se află și un led indicator care anunță că fierul de călcat are temperatura pe care o dorești.

Rezervorul de apă are o capacitate de doar 350 ml, ceea ce nu este prea mare, acest lucru fiind un dezavantaj, pentru că Rowenta Steamforce 3100 W folosește foarte multă apă pentru crearea aburului. Iar acest lucru înseamnă că trebuie să alimentezi foarte des fierul de călcat cu apă. Dar, din perspectiva mea, este un dezavantaj minor, în comparație cu avantajul de a avea atât de mult abur la dispoziție. Un plus al rezervorului este că are protecție împotriva depunerilor de calcar.

Călcare la verticală – un vis împlinit

Să îți povestesc despre cele câteva dăți când eram atât de grăbită că am călcat hainele șifonate direct pe mine? Da, ai citit bine. M-am îmbrăcat cu hainele și apoi am trecut cu fierul de călcat fierbinte peste ele. Am și câteva semne care dovedesc asta. Ei bine, cu fierul ăsta nu e nevoie să faci asta. Nu că ai fi fost tentat(ă) vreodată să faci ca mine. Eu am o scuză: #SuntRătutită.

Dar cu Rowenta Steamforce, am folosit călcarea pe verticală pentru materialele delicate și de mari dimensiuni, fără să le mai întind pe masa de călcat. De exemplu, poți reîmprospăta rapid și elimina cutele de pe perdele. Sau poți să netezești rochia de birou direct pe umeraș, atunci când ești în întârziere. Faptul că talpa fierului de călcat are 400 micro-orificii de eliberare a aburului este de mare ajutor în această situație. Sună bine de tot, nu? Pentru mine e mană cerească!

Alte funcții importante ale Rowenta Steamforce 3100 W

Nu-ți face iluzii, încă nu am terminat cu funcțiile de top ale acestui fier de călcat magnific. Am făcut mai jos o listă cu câteva dintre ele:

  1. Fierul de călcat se oprește automat după 8 minute de inactivitate, dacă este lăsat în poziție verticală și după 30 de secunde de inactivitate, dacă este lăsat în poziție orizontală.
  2. Rowenta Steamforce 3100 W este dotat cu o tehnologie inteligentă care oprește aburul variabil atunci când fierul de călcat nu se afla în mișcare, chiar dacă fierul de călcat este în poziție orizontală. Prin urmare, aburul nu se risipește și autonomia rezervorului de apa este îmbunătățită.
  3. Talpa Microsteam 400 Profile Laser asigură o rezistență îmbunătățită la zgârieturi.
  4. Funcția antipicurare împiedică scurgerea apei pe țesături, chiar dacă fierul de călcat este setat la o temperatură mica.
  5. Datorită celor 3.100 W, fierul de călcat se va încălzi rapid, nu e nevoie să mai pierzi timp așteptând lângă masa de călcat.

Concluzie a experienței de testare

După ce am testat acasă timp de o lună, pot să recomand cu sinceritate acest model de fier de călcat. De la designul ergonomic, la eliberarea de abur ca o locomotivă cu abur, la călcarea verticală și funcțiile de oprire automată, antipicurare și anticalcar, fierul de călcat Rowenta Steamforce 3100W este, la acest moment, alegerea inteligentă, care nu dezamăgește prin ușurința cu care poți îndeplini această sarcină casnică. Poți urmări pe canalul oficial de Youtube al Rowenta Romania toate video-urile de prezentare pentru acest fier de călcat, pentru a putea face o alegere informată.

Sursă media:

Canal oficial Youtube Rowenta Romania

Colecția personală

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu