Ca orice persoană de pe pământul ăsta și eu am ritualurile proprii atunci când printre genele mele adormite și încăpățânate începe să pătrundă lumina nemiloasă a dimineții. Până în momentul ăsta niciodată nu m-am gândit ce ritualuri am. Am remarcat că am cam 3 moduri de a aborda primele ore ale dimineții.
Uneori zici că sunt pe baterii
Mă trezesc bine de tot în secunda următoare când sună alarma, eventual chiar înainte să sune. Mă întind de 2-3 ori și mă ridic din pat. Aranjez perfect așternuturile, mă îmbrac și plec spre serviciu, la ora cea mai potrivită pentru a ajunge cu 2-3 minute înainte de ora fixă la birou. Ajunsă acolo, trec ca trenul prin tot ce înseamnă responsabilități și task-uri și, după ora prânzului, deja îmi caut de lucru că am cam terminat ce aveam de făcut.
Cel mai mult îmi place când am o întâlnire de business. Cu o atingere de buton rezolv împreună cu La Fântâna problema cafelei. Și da, în timpul acestor întâlniri savurez împreună cu partenerii business delicioasa cafea din fața mea. Și tare îmi mai place! Pentru că nu o dau pe gât repede, înainte să mă afund în problemele zilei, ci o sorb cu înghițituri mici, așteptând parcă fiecare papilă gustativă să se bucure de aromă.
Ei bine, în astfel de dimineți nu consum cafea decât doar așa…ca modalitate de socializare cu ceilalți. Nu am nevoie de doza de cafeină pentru a funcționa. Am propria rezervă de energie dosită cine știe unde, care se eliberează instant, la sunetul alarmei. 🙂
Alteori par și nu prea a fi impresionată de alarmă
Această dimensiune a personajului aici de față se trezește de tot la prima alarmă, dar își ia tot timpul din lume să se întindă și să se lase mângâiată de soarele care intră printre draperiile cernite. Asta pentru că a auzit că face bine să te întinzi și să îți acorzi să te trezești în ritmul tău. Se pare că întinsul ăsta de dimineață eliberează stresul, îmbunătățește flexibilitatea (și avem nevoie de flexibilitate chiar la fața locului, nu-i așa? 😉 ), pune sângele în mișcare și altele.
Diminețile astea sunt perfecte pentru o cafea la birou, la o ceașcă de conversație aromată cu colegii despre ultimele noutăți. Astfel, am aproape toate ingredientele unei dimineți perfecte.
A treia dimensiune a mea este clar genul Snooze
Ce înseamnă asta? Înseamnă că pun telefonul să sune, dar în momentul în care alarma mă trezește, în loc să deschid ochii și să sar din pat, plină de energie și să îmi încep dimineața cu 10 genuflexiuni și 10 flotări, prefer să mă întorc pe partea cealaltă de pat și să mă aranjez mai bine sub pătură pentru încă 10 minute. Și apoi încă 10 minute. De fapt, îmi pun ceasul să sune mai devreme chiar și cu 30 de minute, ca să mă bucur de câte 10 minute de fericire că mai pot lenevi în pat ca și cum aș dispune total de timpul meu și fac ce vreau eu în dimineața respectivă.
Snooze Rahela, dacă nu primește o găleată de cafea în astfel de dimineți, pățește treburi amuzante. Și nu spun că ar fi rău, dar parcă nu se potrivesc cu o doamnă social media manager ca mine. Despre ce vorbesc? Într-o dimineață, când îmi petrecusem mult prea mult timp în pat, nedorind să mă trezesc, evident că eram în pericol să întârzii la muncă și am trecut ca vijelia prin casă pregătindu-mă de plecare. Am reușit în cele din urmă să mă adun și am plecat.
Desigur, o furtună am fost și pe drumul cu mașina până la birou. Fericită că am ajuns la timp, m-am îndreptat furtunos către biroul meu și dau să mă așez pe scaun. Din nefericire, scaunul s-a opus dorinței mele de a mă relaxa și mi-a întors, pur și simplu, spatele. Trădătorul! Din avântul meu muncitoresc, am ratat scaunul și am aterizat ca o doamnă cu șezutul direct pe podea, în hohotele-mi de râs și ale colegilor, deopotrivă.
Primul drum după o astfel de întâmplare a fost, desigur, la bucătărie, să mă aprovizionez cu apă și cafea pentru a-mi trezi întreg sistemul. Nu vreau să mă gândesc ce impresie aș fi făcut dacă aș fi pățit așa ceva în timpul unei întâlniri de business. Aș putea spune că, pe de o parte, succesul meu zilnic este datorat și cafelei, pentru că, știindu-mă cât sunt de rătutită, aș trece, probabil, dintr-o stângăcie în alta.
E rândul vostru să povestiți acum despre voi. Ce tip de cafengii sunteți voi? Aveți de povestit vreo întâmplare amuzantă datorată somnoroșeniei din voi? Aștept poveștile voastre! 🙂
Surse foto:
lafantana.ro / shutterstock.com / pixabay.com
2 Comentarii
Multumim. Echipa La Fantana!
Mulțumesc și eu! 🙂