web analytics

Ferestre către Roma

Poate nu știai, dar îmi place Roma. Am fost de mai multe ori acolo și mereu am căutat unghiuri noi din care să privesc orașul și cu ajutorul cărora să mă bucur de ceea ce îmi pot oferi pietrele astea vechi magnifice.

Am mai scris articole despre ce locuri am vizitat în Roma și despre locuri în care am mâncat în Roma. Articolul acesta este despre diverse tipuri de ”ferestre”, fie spre interior, fie spre exterior.

De ce ferestre către Roma?

Poate pentru că fereastra este simbolul receptivității și  deschiderii către lume. Poate pentru că, deși îmi plac zidurile din jurul meu, mereu m-am asigurat că am destule ferestre încât să mă pot bucura de ce e în exterior.

O altă perspectivă asupra acestui oraș a fost prin intermediul ușilor. M-am gândit la uși ca fiind uși care se deschid sau ni se închid. Se zice că atunci când se închide o ușă, o alta se deschide. Sper să rămână valabilă zicala. Dacă nu, propun să intrăm pe fereastră, dacă ni se închide o ușă. Ideea e să nu renunțăm la visul nostru, oricare ar fi acesta și să lucrăm zilnic pentru a ne apropia din ce în ce mai mult de îndeplinirea lui.

Mai jos am adunat mai multe imaginii cu uși și ferestre către Roma.

Ostia Antica

Locul ăsta este unul dintre cele mai faine din Roma. Ostia era portul Romei pe vremuri. Acum este locul unde mi-am sărbătorit eu cel mai frumos ziua de naștere acum câțiva ani și locul unde am băut în 2 o cafea tare bună, sub un soare tare prietenos și unde am mers desculță printre ruinele vechiului oraș, pentru că mi-a lipsit inspirația și am purtat cizme cu toc în ziua respectivă. Și la cât am mers…mi-au cedat tălpile. Dar așa faină senzație este să calci pe istorie în acest fel aproape pios. Ferestre către Roma la modul concret nu am găsit, că e cam departe de orașl propriu-zis, dar atâtea uși și ferestre frumoase am găsit, încât le-am inclus aici.

Castelul Sant Angelo

Tare faine priveliști am avut din vârful castelului ăstuia. Cred că dacă s-ar deschide un Airbnb acolo, prima pe listă aș fi să mă cazez. Cred că și lui fiu-meu i-a plăcut, că se tot plimba dintr-o parte în alta, căutând vederea cea mai faină. Nu trebuie ratat, mai ales că astea chiar sunt ferestre către Roma. 🙂

 

Dacă ai fotografii cu uși frumoase, le poți posta pe Facebook sub postarea cu acest articol, să mă bucur și eu de ceea ce ți-a făcut ție ziua mai frumoasă. 🙂

 

 

 

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu