Edward A. Murphy spunea că totul pare mai frumos privit de la depărtare. Ei bine, poate că are dreptate. Dar femeile au găsit mereu trucuri să demonstreze că pot fi la fel de frumoase de aproape, dacă nu chiar mai frumoase.
Mama mea a fost reperul meu de frumusețe
Din poveștile mamei, dar și ale unor persoane care au cunoscut-o când era tânără, concluzia este una și aceeași: mama mea a fost o femeie foarte frumoasă. Acest lucru se vede și acum, când ridurile încearcă deja din toate puterile să îi ia din strălucire. Dar nu ar putea vreodată să facă asta. Mama mea rămâne în continuare o femeie frumoasă, admirată pentru coafurile neașteptat de tinerești și pentru eleganța cu care se poartă.
Mi-aș dori ca mai multe femei să fie ca ea. De când mă știu, mama m-a încurajat să fiu elegantă nu doar în hainele pe care le îmbrac, dar să stau dreaptă, să pășesc delicat, să zâmbesc, pentru că zâmbetul este cea mai puternică armă a unei femei. Mama mea m-a învățat ca tot ce fac să fac cu pasiune, pentru că nu voi avea mereu bani de cosmetice, dar pasiunea și bunătatea mea vor fi cel mai frumos make-up.
Mai mult, mama mea m-a încurajat să învăț și să merg la facultate, chiar dacă acest lucru a fost făcut cu mari sacrificii din partea părinților mei. Dar mama mea mi-a zis că mai bine mănâncă puțin ea decât să nu merg eu la facultate. A vrut să îmi deschid mintea, a vrut să mă dezvolt, să am opțiuni, să fiu o femeie puternică și independentă.
O femeie care are încredere în ea, în propriile forțe, este o femeie frumoasă. În plus, povestea cu mare drag despre mama ei, care era o femeie frumoasă, dar era cea mai frumoasă pentru că era o femeie bună. Cum spunea și Brâncuși, „Trupul omenesc este frumos numai în măsura în care oglindește sufletul.”
Dar e nevoie și de mici ajutoare
Desigur, frumusețea unei femei ține în principal de sufletul său, dar nu strică să te îngrijești la exterior. Aici mama mea a fost un izvor nesecat de inspirație. Se folosea de orice legumă sau fruct pe care le avea în jur ca să își facă măști pentru față. Înainte de a aplica orice mască, se spăla pe față cu apă caldă și cu tărâță fină (obținută prin cernerea tărâței obișnuite). Apoi se freca pe față cu felii de castravete sau făcea un amestec din gălbenuș de ou cu puțină miere și câteva picături de lămâie. Stătea câteva minute cu masca pe față, apoi se clătea tot cu apă caldă.
Un sfat pe care mi l-a dat acum multă vreme este să nu mă spăl pe față cu apă de la chiuvetă decât maxim o dată pe săptămână. Așa făcea și ea. În rest, ea își curăța tenul cu Lapte Doina. Uneori se mai dădea pe față cu lapte dulce sau zer (ce avea). Dacă se dădea dimineața, lăsa câteva minute, apoi se demachia. Dacă se dădea seara, atunci lăsa peste noapte laptele pe ten și se curăța dimineața.
La fel ca și ea, eu mă spăl rar pe față cu apă. Mă demachiez cu un lapte demachiant și chiar am observat îmbunătățirea aspectului general al tenului. După modelul ei, mă dau și eu pe față cu ce fructe sau legume se potrivesc tipului meu de ten și mă clătesc cu apă călduță la urmă.
Dar încă o dată, mama mea a insistat pe un aspect foarte important. Frumusețea unui chip este trecătoare, o strălucire ce ține de epidermă, dar dragostea de oameni, pasiunea cu care întreprinzi orice acțiune, încrederea în sine, să iubești ceea ce faci, toate acestea sunt cele mai bune produse cosmetice.
Farmecul meu de zi cu zi
După cum am mai menționat, sunt fan mare al produselor Farmec. Colecția mea de produse Farmec s-a mărit considerabil de la ultimul articol pe tema aceasta. O consider o marcă de încredere pentru că, de fiecare dată când am cumpărat produse potrivite cu tipul meu de ten, am obținut rezultate foarte bune. Iar acum, că s-a lansat o nouă gamă de produse, presimt că baia mea va deveni neîncăpătoare pentru toate produsele de îngrijire pe care le voi deține.
În special am remarcat Apa micelară cu Orhidee, pe care vreau neapărat să o încerc. Am fost într-o excursie de curând și am avut proasta inspirație să aleg să mă spăl acolo pe față cu apă de la chiuvetă. Desigur, apa nu s-a înțeles deloc bine cu tenul meu și am făcut o alergie. Am scăpat de ea doar spălându-mă pe față cu apă micelară dimineața și seara. De aceea vreau să încerc acum și varianta cu orhidee, mai ales că iubesc orhideele. 🙂
Deja eu v-am propus câteva rețete vechi de îngrijre a tenului, dar și câteva sfaturi pentru suflet de la mama mea. Voi ce sfaturi de frumusețe ați primit? Aștept cu interes rețete noi de îngrijire, cu produse care au grijă de ten și care evidențiază frumusețea noastră interioară.
Sursă foto:
pexels.com / farmec.ro
2 Comentarii
Ești o norocoasă cu așa o mamă! Să o iubești și să o prețuiești, pentru că merită!
Interesantă abordarea cu tărâțe!
Și pe mine m-a învățat mama de mică să mă spăl pe față cu mălai cu mult înainte să fi auzit de scrub.
Cât despre îngrijirea tenului, tot ritualul meu de frumusețe se bazează pe aspirină și ulei de cocos.
Mulțumesc! Mama mea merită mult mai mult decât aș putea să îi ofer eu. 🙂
Dar te rog să îmi povestești despre aspirină și uleiul de cocos. Cum le folosești? 🙂