web analytics

Facebook testează un tool nou care va descoperi profilurile false

profil fals

Chiar săptămânile trecute un prieten din lista de Facebook îşi anunţa prietenii că cineva şi-a făcut un profil cu numele lui întreg şi că respectivul nu vrea să renunţe la profil. De-a lungul timpului mulţi cunoscuţi au păţit asta. Şi nu tot timpul Facebook şi-a dat seama care sunt conturi false. 

După ultima lansare, Reactions, într-o încercare de a coborî rata hărţuirii, Facebook testează un tool care te anunţă când numele şi fotografia de profil îţi sunt folosite pe un cont nou, conform site-ului Mashable. Se pare că serviciul a început să fie testat în Noiembrie şi de atunci, este deja funcţional pentru 75% dintre conturi.

Cu alte cuvinte, atunci când tool-ul detectează un cont duplicat, alertează proprietarul contului original, care poate decide dacă denunţă la Facebook imitatorul. Deşi partea asta a procesului este automatizată, conturile denunţate sunt revizuite manual de către echipa companiei.

verificare imagini

Facebook mai lucrează la încă 2 caracteristici de siguranţă: modalităţi noi de a raporta imagini intime postate fără acordul proprietarului şi o caracteristică de verificare a fotografiilor. Deşi compania a interzis încă din 2012 distribuirea de imagini intime fără acordul celui în cauză, caracteristica aflată în teste acum va face experienţa raportării imaginilor mai blândă cu vicitmele abuzului.

Atunci când cineva raportează nuditate, vor avea posibilitatea suplimentară nu doar de a raporta fotografia ca fiind nepotrivită, dar şi de a se identifica pe sine ca subiect al fotografiei. Astfel, se vor crea linkuri către resurse exterioare – grupuri de suport pentru victimele abuzului, precum şi informaţii despre opţiuni legale posibile. Ceea ce mi se pare o idee foarte tare!

Caracteristica de verificare a imaginii este similară celei vechi, care îi ajuta pe utilizatori să îşi verifice setările de intimitate. Noua caracteristică intenţionează să ajute utilizatorii să afle cine le vede fotografiile.

Echipa Facebook e ocupată rău. Utilizatorii doresc să se identifice cu cauzele de care le pasă şi astfel îşi schimbă poza de profil în funcţie de situaţie. Iar din septembrie, anul trecut, au putut face asta. Pornind de la această idee şi în urma atentatelor din Bruxelles, compania a decis să se mute pe o platformă care permite paginilor să folosească imagini de profil temporare pentru a susţine cauze globale.

Spor!

Photo credits: http://mashable.com/2016/03/22/facebook-impersonation-alert/#YxbSiTprRgqd

Traducere şi adaptare după:

http://mashable.com/2016/03/22/facebook-impersonation-alert/#YxbSiTprRgqd

http://www.theverge.com/2016/3/23/11294226/facebook-profile-picture-overlay-pages

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu