web analytics

Elevul meu călător

bogdan matei

Pentru cei care nu știu, timp de 1 an de zile am fost profesoară. De engleză. Mi-a plăcut. Nu știu dacă le-a plăcut și elevilor mei să le fiu dascăl, dar eu vreau să cred că da. 🙂

Desigur, am avut elevi preferați, elevi care mă scoteau din sărite, elevi care învățau și elevi care nu învățau. De venit la ora mea…în general se venea. Deși unii preferau să nu vină dacă nu își făceau tema. 😛 Am vrut să le arăt că a învăța o limbă străină nu înseamnă doar reguli și timpuri și stat și tocit verbe neregulate. Să înveți o limbă străină este să comunici, să afli despre ceilalți, să afli istoria și viitorul, să le afli cultura și visurile. Am vrut pur și simplu să aibă curajul să folosească puținele sau multele cuvinte pe care le aveau în vocabular. Chiar dacă respectiva comunicare se făcea în engleză combinată cu franceză, spaniolă și română. Pe mine mă interesa ca acele cuvinte pe care le dețineau să le folosească fără frică. Să aibă curaj să vorbească într-o limbă străină. Să realizeze actul comunicării. Și mulți dintre ei au reușit.

Dar nu despre asta voiam să vă vorbesc, ci despre unul dintre elevi. Bogdan îl cheamă și părea a fi un copil liniștit, cuminte. Ei bine…viața mi-a arătat cât de mult m-am înșelat. Nu, Bogdan nu este liniștit. Bogdan și-a luat bicicleta și vreo 2 prieteni și a plecat într-un tur al Europei în 80 de zile, timp în care scria despre aventura lor pe un blog. Și după ce a făcut asta, a scos și o carte care s-a numit fix așa: Europa în 80 de zile. Am cumpărat cartea și am descoperit un alt Bogdan. Un Bogdan călător. Și după ce s-a terminat cu aventura prin Europa, am continuat să îi citesc destul de des blogul. Are întrebări pertinente și un discurs care mă uimește uneori.

Credeți că Bogdan s-a liniștit după ce a scos prima carte? Ei bine, nu. Doar este un călător. Acum a scos și o a doua carte. Asta se numește Munte, Vremuri, Depărtări și abia aștept să o citesc. Pe 14 ianuarie 2016 are lansarea cărții la Youth Hub. Dacă vreți să mergeți, vă puteți anunța prezența AICI.

Ah, puteți să aruncați un ochi și pe lista lui de Provocări Imposibile pe care el vrea să le transforme în posibile. Deja a tăiat câteva de pe listă. Well done, Bogdan! 🙂

Cam astea ar fi motivele pentru care îl consider pe Bogdan elevul meu călător. Nu doar pentru că îi place să călătorească, ci și pentru că a ales să călătorească prin viața asta în stil mare. Zilele nu trec pur și simplu pentru el, ci le trăiește pe fiecare în parte și mai este și inspirație pentru alții. Pentru că da, Bogdan a vorbit și în cadrul unei Conferințe TEDx din Cluj despre eșec și succes.

Keep rollin’, Bogdan! 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu