web analytics

5 Destinații de toamnă în jurul lumii – #HappyMeHappyTravel

Călătorii toamna Happy Business

Înainte de a vorbi despre destinații de toamnă unde am fost sau îmi doresc să merg, hai să vă povestesc un pic ceva. De prin 2019 am început să scriu pentru Revista Happy Business, revistă online scrisă de antreprenoare din comunitatea Business Moms.

M-am gândit că ar fi păcat dacă nu pun și aici această serie de articole pe care o voi numi #HappyMeHappyTravel. Așa că, urmează mai multe articole ce au apărut în revista Happy Business. Încep cu primul articol legat de propunerile mele de destinații de toamnă în jurul lumii.

Deși reprezintă sfârșitul zilelor de vară, al hainelor lejere și începutul ploilor și temperaturilor mai scăzute, toamna este și o mare divă fashion. Nu cred că mă poți contrazice aici. Trebuie doar să arunci o privire asupra unei păduri și îmi vei da dreptate. 🙂

Explozia de culoare, miile de nuanțe ce se transformă în fiecare zi, soarele blând ce mângâie fațadele clădirilor arse de soarele verii, frunzele ce exersează în drum spre pământ un dans numai de ele știut, totul strigă a frumos, a stare de bine și a călătorii.

Fie că este în țară, fie că alegi destinații de toamnă mai îndepărtate, toamna este extraordinară! Vă invit să mă însoțiți într-o expediție virtuală în jurul lumii, pentru a descoperi cele mai interesante locuri pe care le puteți alege pentru o escapadă de toamnă.

  1. New York, SUA – Marele măr de toamnă

Nnew york happy business u puteam să nu menționez New York-ul în această listă. Este un loc pe care trebuie să îl bifezi măcar o dată toamna. De ce? Apusurile sunt magnifice, Central Park este fabulos în straie de toamnă, sunt 3 mari perioade cu discounturi serioase: Columbus Day, Thanskiving și Black Friday.

Să  nu uităm de Halloween, care este un adevărat eveniment în SUA. Iar pentru iubitorii de parade, în noiembrie este și Macy’s Thanksgiving Parade.

  1. Toscana, Italia – La cules de vie

destinații de toamnă ToscanaCum aș putea să nu am pe lista mea Italia? Pe lângă faptul că este în top 3 țări preferate și opinia mea este una total subiectivă, chiar și vorbind obiectiv, Toscana își merită locul în orice listă de călătorie. Perioada aceasta este perfectă pentru a-ți bucura privirea cu dealurile acoperite de vii pline de struguri copți, numai buni pentru faimoasele vinuri toscane.

Poți participa la Sagre – Festivalul recoltei sau la Vendemmia – Festivalul strugurilor, poți să mergi la vântoare de trufe sau să uiți de tine într-o tavernă, mâncând paste cu ciuperci porcini și învățând despre delicioasele vinuri toscane.

  1. Kyoto, Japan – există și fără cireși

Travel Kyoto JaponiaToate listele povestesc despre Japonia, primăvara și cireșii. Dar pune Japonia pe lista ta de destinații de toamnă, pentru că este la fel de spectaculoasă, poate chiar mai frumoasă decât primăvara.

Oriunde ai merge în Japonia, totul este atât de plin de culoare toamna! În special capitala veche Nara, nu departe de Kyoto, unde poți să te și plimbi printre căprioare. Și să nu uităm de pădurea de bambuși Arashiyama.

  1. Praga, Cehia – minunată în orice sezon

City break praga toamnaHai să ne întoarcem în Europa. Avem atât de multe destinații de toamnă fabuloase! Cum ar fi Praga, un oraș care este de vizitat în orice anotimp, oricât de scurtă sau de lungă ar fi vizita. Știm cu toate cât de frumoasă este arhitectura acestui oraș fabulos. Să ne îmchipuim puțin cum arată aceste clădiri și orașul întreg plin de frunzele viu colorate. Nu degeaba i se spune Orașul de Aur! 😉

  1. Muntele Ceahlău, România – regăsește-ți liniștea

Urcare Ceahlău toamnaUltima recomandare de destinații de toamnă de pe această listă este una de suflet, fiind  muntele care mi-a marcat copilăria. Dar vă promit că nu veți regreta o drumeție pe Ceahlău în orice sezon ar fi aceasta. Se crede că era muntele sacru al dacilor și se zice că, în zilele senine, de pe culmi se pot vedea gurile Dunării. Nu știu dacă este chiar așa, dar îți promit că senzațiile de frumos și bine pe care le veți experimenta pe culme, privind în jur și chiar în timp ce urci spre vârf, vor merita tot efortul. Din păcate, nu am (!) o fotografie de pe Ceahlău făcută toamna. Poate reușesc luna asta să ajung și atunci actualizez articolul. Județul Neamț are multe locuri frumoase în culorile toamnei. 🙂

Sunt curioasă cum arată lista ta de de destinații de toamnă. Comentează mai jos și ajută-mă să completez lista asta cu și mai multe destinații perfecte pentru sezonul ăsta plin de culoare! 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu