web analytics

De ce să faci școala de șoferi pe cutie automată?

școala de șoferi pe cutie automată

Am decis sa postez acest articol: De ce să faci școala de șoferi pe cutie automată? , pentru ca este scris de instructorul auto – Eugen Voicu, instructor auto la scoala de soferi EvoDrive.ro

Odată cu dezvoltarea parcului de mașini și apariției pe piață a unui număr tot mai mare de mașini cu o cutie automată, apelarea la un vehicul cu cutie de viteze automată este o alegere din ce în ce mai frecvența. Mai ales că permisul pentru acest tip de mașînă este mai economic decât pentru o mașînă tradițională.

școala de șoferi pe cutie automată

școala de șoferi pe cutie automată

De ce să faci școală de șoferi pe o cutie de viteze automată?

Să ne amintim- cutia de viteze automată este un mecanism care schimbă vitezele mașinii, singur, în funcție de viteză. Prin urmare, pedala de ambreiaj este eliminată și șoferul trebuie să gestioneze doar accelerația și frânarea vehiculului.

Acest permis B este destinat tuturor, fără deosebire. În general, este solicitat de persoanele cu dizabilități, care suferă în special de probleme de mobilitate ale piciorului stâng, cel folosit pentru ambreiajul mașinilor cu cutie manuală. Dar, în general, toți candidații se pot înscrie din motivele la care au ales: conducerea mai ușoară fără a-ți face griji cu privire la schimbarea vitezelor, mașînă părinților sau de serviciu care are cutie de viteze automată etc.

Care sunt avantajele masinii școlii de șoferi pe cutie de viteze automată?

Luarea permisului de conducere pe o cutie de viteze automată are mai multe avantaje. Începând cu simplitatea sistemului în comparație cu o mașînă echipată cu o cutie de viteze manuală. Fără risc de blocare sau dificultăți în cazul pornirii în deal, de exemplu. Acest lucru poate fi de interes deosebit pentru cei mai stresați candidați. Aceștia se pot concentra asupra conducerii lor (manevrarea volanului, indicatoarelor, punctele moarte) și asupra mediului în care se află.

Un alt avantaj: permisul pe cutie automată se poate lua mai rapid decât permisul B tradițional. În curs nu se schimbă nimic: urmez, inițial, o învățare teoretică încheiată prin reușită la examinarea Codului rutier.

Apoi, într-o a două etapă, mergi la ore de condus, însoțit de un instructor, pentru a te pregăți pentru ziua cea mare și proba practică.

În această etapă este avantajos permisul de conducere pe o cutie de viteze automată: ai nevoie doar de minim 6 ore de practică.

Și cine spune mai puține ore „desigur”, spune și un permis de conducere mai puțîn costisitor. De asemenea, mașinile cu o cutie automată sunt mult mai ușor de întreținut iar șofatul devine o reală plăcere, chiar și pentru cei mai stresați. De asemenea, nu se consumă foarte multă benzină, fiind foarte potrivită pentru spațiile mai aglomerate.

Sper ca aceste informatii v-au fost de folos 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu