web analytics

Cunosc oameni frumoși – polivalenta Galia Dan

Seria CUNOSC OAMENI FRUMOȘI este la cel de-al treilea interviu cu un om frumos pe care îl cunosc. Am ajuns la un alt om minunat pe care mă bucur să îl am în viața mea: Galia Dan.

Cum a ajuns Galia în lista Cunosc oameni frumoși?Cunosc oameni frumoși

Pe Galia o cunosc din anul în care viața mea a luat o întorsătură totală, în care aveam nevoie de cineva puternic, cu încredere în sine și foarte pozitiv. Și iubitor de oameni și de frumos, desigur. Iar aceasta este Galia.

Am fost împreună în diverse ieșiri și excursii de fotografie, am ieșit în oraș împreună, i-am fost casă când ajungea prin București și a fost și cred că i-am fost și eu, la momentul respectiv, UMĂR.

A apărut la momentul potrivit în viața mea și sper să rămână în zonă cât mai mult, chiar dacă nu ne vedem mai deloc. Dar știu că atunci când ne sunăm vorbim ca și cum ne-am văzut acum câteva zile ultima dată. Că așa caldă este Galia.
Dar hai să o cunoașteți și voi mai bine pe această Femeie.

Mă pasionează viața!

Ca un mic secret al meu – să știți că am descoperit cu ocazia interviului ăstuia și ceva ce nu știam despre Galia.

Rahela: Ce faci tu?

 

 Galia: Mă plimb spre somn! :))) E citatul meu preferat, îl am ca motto la plimbarelicumine.ro. Este scris de Blaga și sună așa: „ Viața e o plimbare către somn”.

Știu că întrebarea are alt sens și ca să-i răspund sensului dat de tine: mă reinventez zilnic, mă șlefuiesc , învăț, simt, ascult, văd și iubesc tot ce este iubibil. Și din ce adun în mine vreau să dau înapoi și altora.

R: Ce te pasionează? 

Galia: Mă pasionează viața! Indiferent cât de nesemnificativă e activitatea pe care o fac, o fac cu pasiune. E ceea ce adună la un loc tot ceea ce sunt. Pasiunea e cea care mă însuflețește și mă face vie, poate uneori neînțeleasă, „plecată puțin de acasă”, și la propriu și la figurat.

R: Ce îți bucură sufletul?

Galia: Drumurile, condusul, muzica, cititul, fotografiatul, vinul bun, mersul pe jos, ceața, ploaia, dansul, trăncăneala cu prietenii, umorul, răsăritul și apusul, solitudinea. Ordinea nu contează, toate sunt ca la lego, compuse dau sufletul meu.

Sunt un om organizat, dar fără să am “traume”

R: Cum este o zi de lucru pentru tine?

Galia: O zi de lucru e o zi de rutină; asta când nu sunt plecată. Sunt matinală, îmi place să mă trezesc când lumea încă doarme. Am un ritual de dimineață: paharul cu apă și lămâie, lecții cu duolingo, vitamine, cafea, postări pentru conturile de social-media pe care le administrez, ritualul de mutră aranjată, listă cu lucruri de făcut, pe categorii grupate pentru că am activități diverse și altfel nu aș avea spor.

Seara nu ajung mai devreme de 20.00 acasă și am o rutină de seară.
Sunt un om organizat, dar fără să am “traume” dacă nu bifez tot sau am chef de altceva.

R: Cum arată o zi în care te relaxezi?

Galia: Relaxarea e simplă: vin + muzică+ citit dacă sunt acasă și să scriu postări pe social-media pe profilul meu. Ador să scriu și să am cititori cu care să stau la taclale. Nu există comentariu la care să nu răspund.

Mi-am dat demisia pentru că nu am vrut să fac compromisuri

R: Cu ce te ocupi și de cât timp faci asta?

Galia: Sunt activități diverse. Unele au avut un punct culminant la un moment dat, apoi au descrescut ca intensitate și altele le-au luat locul. E un răspuns complex pentru că am fost genul de om care am închis capitole diferite și am deschis altele, învățând mereu.

Am început cu ingineria, pe șantier. În paralel scoateam bani în plus din croitorie, pe care am învățat-o de la bunica, tricotam plouvere și le vindeam și alături de ele făceam și a doua facultate.

Mi-am dat demisia pentru că nu am vrut să fac compromisuri în meseria mea și am luat-o pe calea antreprenoriatului sau mai degrabă am fost un fel de soloprenor făcându-le pe toate. Abia mai târziu am trecut și la angajați.

Pe lângă croitorie , mi-am făcut un magazin cu cadouri și alte produse tip boutique. Piața nunților a început să ia amploare și am intrat în ea chiar de la început fiind prima în oraș.

Am continuat croitoria, magazinul și nunțile în paralel până când, pe lângă toate astea, am început școala de fotografie.

R: În ultimii ani ce ai făcut?

Galia: Am rămas cu evenimentele, fotografia care, de la pasiune, s-a dus spre fotografia profesionistă. Astfel încât evenimentele s-au multiplicat și pe partea de decorațiuni, dar și pe partea de fotografie.

Cum nu am stare, mi-am făcut și-o ceainărie și tot timpul meu s-a comprimat între cele trei activități. Încet-încet, fotografia mi-a acaparat viața și a trebuit să reduc ritmul evenimentelor pe partea de decor, pentru că am început să fac Ateliere de fotografie și călătorie.

Și uite că ajungem în prezent, când am găsit un echilibru între evenimente – doar cîteva pe partea de decorațiuni și fotografie -, ateliere de călătorie și fotografie, un curs online de fotografie și compoziție cu telefonul pentru începători, conținut și fotografie pentru social-media și, când și când, să nu-mi pierd mâna, mici decorațiuni handmade.

Pasul următor e studioul foto și fotografia de branding personal.

Astfel, înșiruind toate cele de mai sus, am trecut prin toată viața mea de până acum.

Văd că nu-i chiar puțin. :)))

Când pasiunea se transformă în job, nu prea simți că muncești

R: Care sunt provocările cu care te întâlnești?

Galia: Provocările sunt etape de creștere. Sunt de toate felurile: furnizorii, timpul, calitatea produselor, percepeția clientului de „bun, ieftin și frumos” și faptul că totul depinde de mine.

Sunt perfecționistă, oamenii au încredere în mine, încredere ce mi-am câștigat-o în timp și știi cum e: un lucru rău dacă-l faci, te știe toată lumea; unul bun dacă-l faci, află doi-trei.

Ai vreo strategie pe care o folosești ca să treci peste momentele provocatoare?

Galia: Nu știu dacă e o strategie, dar organizarea m-a ajutat foarte mult. Structura unei zile atinge perfecțiunea și e totul calculat pe timp la minut.

Liste peste liste și, e drept, program non-stop. Dar când pasiunea se transformă în job, nu prea simți că muncești.

R: Îmi poti dezvălui unul dintre planurile tale pentru anul 2023?

De zece ani, la final de decembrie, îmi fac planuri pentru anul următor. E plăcerea mea, acompaniată de un pahar cu vin, să fac vision bord și, la finalul anului următor, să privesc traseul pe care l-am parcurs, indiferent dacă am bifat mai multe sau mai puține din listă.

Anul ăsta, la loc de frunte, este Camino Francez. Dacă anul trecut am făcut Portughezul de coastă, anul ăsta, timp de 60 de zile, voi merge aproximativ 1.000 de km pe jos, cu rucsacul în spate. Mersul e cel mai bun medicament pentru mine.

R: Cât de mult investești în pasiunea ta?

Galia: TOT: resurse fizice, psihice, timp, creativitate, suflet, dragoste, optimism.

 

Află care e scopul tău în viață, apoi transformă-l în jobul tău!

R: Pe lângă pasiunile despre care mi-ai spus, ce mai faci? Citești, călătorești?

Galia: Pasiunile mele sunt jobul meu. Dar hai să ies din sfera muncii. Îmi plac călătoriile solitare, să plec în lume – cum spun eu -, să cunosc oameni noi și să fac fotografii pentru sufletul meu.

Îmi place să scriu pe blog sau să compun texte la fotografiile pe care le postez în social-media.

Apoi, ador muzica și-mi place să o ascult pe sisteme audio performante.

Îmi place să citesc, să ascult podcasturi și să creez schițe de drum pentru călătorii. E ceva fascinanat în a face research pentru călătorii.

R: Care ar fi o lecție de viață pe care mi-ai da-o, în cazul în care mi-aș dori să și câștig bani din pasiunea mea?

Galia: Află ce te pasionează, care e scopul în viață și apoi transformă-l în jobul tău!

Rahela: Galia, îți multumesc și îți sunt recunoscătoare că ți-ai luat timp pentru a răspunde la întrebările acestei serii de articole-interviu Cunosc oameni frumoși. Mi-am dorit tare să faci parte din lista aceasta, ca o recunoaștere a extraordinarității tale și pentru a-ți spune că poți fi și chiar ești un model real pentru femei, dar și pentru bărbați! 

***

Seria CUNOSC OAMENI FRUMOȘI:

1. Bulina Studio

2. jurnalista Bianca Timșa Stoicescu

4. violonista Sara Stroici.

5. bibliotecara Liliana

Te invit să comentezi la acest articol și să îmi spui care sunt oamenii despre care tu ai scrie ca să afle toată lumea despre ei? Vreau ca această serie Cunosc oameni frumoși să devină din ce în ce mai amplă și să te ajute să descoperi persoane despre care merită să știi. Hai să îi facem împreună cunoscuți! 🙂

Articol realizat de Rahela Petrescu pe 25 aprilie 2023

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

  • Reply Bianca 28 aprilie 2023 at 10:35 am

    Drum bun pe Camino și la final sa ne întâlnim și sa povestim.

    • Reply Rahela 28 aprilie 2023 at 2:12 pm

      Păi nu mă iei și pe mine pe Camino, Bia? :))

    Scrie un comentariu